11-07-31 VARMT!!!!

38+ i solen det är gött det.

Idag började jag morgonen med att plocka in disk i maskinen och tvätta lite. Så myste och busade jag och Jacob fram tills det var dags att för en tupplur för prinsen. Thomas och Casper tog sovmorgon och vaknade 10:30 straxt efter det somnade Jacob ute i vagnen, då var det rellativt svalt ute. och när Jacob sovit färdigt kom den underbara solen fram. Och vi har varit ute sedan 10:30 och bara mått gott.

Jacob han skuttade in och ut, bra det för små barn ska inte utsättas för solen hela dagarna utan behöver komma ifrån den lite. Lunch fick han äta inne, det bjussades på pytt i panna, som slank ner utan problem :))

Jacob och Casper har badat i poolen, nu ska lillpöjken vila (inne) ute blir för varmt. Casper och Fanny skulle ner till tjärn och håva fisk och bada. Jag kollar ugnen, blir middag snart :)

Ja idag blir vi ute stort sett hela dagen, njuta av sommarvärmen, här har vi inte haft lika mycket busväder med åska som söderöver det få man vara tacksam för :) Men man önskar ibland att det kan komma ett riktigt oväder och rensa luften lite, men samtidigt är jag glad så länge det håller sig borta.

Så har Casper bestämmt sig för att stanna någon/några dagar till. Bara kul att han själv vill, men han samtidigt så saknar han sin mamma och pappa och det kan man ju förstå, och saknaden är lika stor för dem.

Thomas har åkt för att handla, behövdes köpas hem nattblöjor och citron till mig, är så svalkande med citron när det är såhär underbart varm, citron med salt det är gött det.

Källa: Googel

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-30 God Morgon!

God Morgon!
Idag blir det besök från Mora, det ska bli trevligt. Gött väder ute med så vi kommer troligen att sitta ute och må gott. Ta fram Jacobs pool ska jag med göra så han få bada lite. Casper har vi lovat att han få gå till sina kompisar, han behöver inte sitta hemma bara för det blir besök här hemma.

Så vad denna dagen har att erbjuda få vi se, trevligt kommer vi iaf att få. Men mycket trevligt kommer vi att få, ska bli så kul att få träffa Eriks moster, en dam på 70 år, men pigg och kry. Det är hon som kör hit, så gillar hon att  fiska och kan tydligen vara ute i timmar och fiska.

Nu ska vi snart väcka Thomas så blir det frukost när han kommer upp. Vad det blir för frukost återstår att se. Men något ska vi nog komma på. Blir väll smörgås och oboy idag då Casper inte gillar filmjölk så mycket, och eftersom vi hade det igår så slipper han idag. Men huvudsaken är ju att han blir mätt i magen :))

Nu sitter Jacob i sin stol och spanar in vad Casper gör... Så vad gör han då, jo han ritar, och nu ritar även Jacob med sina kritor.

Snart ska jag be Casper att väcka Thomas, så han hinner vakna inna besökarna kommer. Undertiden så ska jag plocka fram frukosten :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-29 Kompisar!

Hade ju lite funderingar om Casper skulle åka hem, men han var inte riktigt säker, så han fick fundera en stund på saken, och han valde att stanna någon/några dagar till. Vi åt lunch och snackade lite skit.. Efter lunchen gick jag och Jacob till Ica. Casper gick och badade med 2 tjejer som han blev kompis med idag.

Så efter lunch har han och tjejerna badat och hittat på lite annat, Casper fick dessutom låna en cyckel av dem. Så kul att han har kompisar här i Sveg att hitta på saker med. Just nu är de nere vid tjärn och ska fånga lite abborrar vid bryggan. Håv och hink så fixar det sig :)

Jacob har fått skutta runt lite själv här hemma, men inte har han klagat inte. Men han har ropat efter Cakeer några gånger, så har han titta mot grannen och ropat efter Vaa=Tuva. Men go och glad som vanligt.

Imorgon kommer Erik och hans moster på besök, de stannar bara över dagen, men kul att träffa dem, jag har ju aldrig träffat Eriks moster så det ska bli spännande.

Fint väder har det varit hela dagen idag, har kommit 2 små skurar bara, så man har ju varit ute och njutit av vädret hela dagen. Idag passade vi även på att grilla, det blev gött kött med hemma gjord potatissallad, och gott stt dricka till, Casper fick coca cola, Jacob fick lite saft och vi vuxna lyxade till det med ramlösa.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-29 En Natt Med Magknip.

Hej hopp!!

Natten till idag var inte trevlig alls. Jag vaknade flera ggr av magknip, och att jag kallsvettades som bara den. Klockan var säkert runt 3 tiden inatt när jag väl lyckades att somna om. Så denna natt var skit jobbig. Jacob sov då gott och vaknade inte av att jag knappt kunde vara stilla. Tur att man lägger sin relativt tiddigt på kvällarna så man är något pigg när prinsen vaknar :) 07:00 var det dags för välling och 07:30 var det färdig myst. Så Jacob fick ny blöja och rena tänder :)

Efter det var det fullt ös på golvet, han lekte och spanade in tvättmaskinen. Efter en stund vaknade Casper och då var lilleman lycklig kan jag lova. De "leker" så bra tillsammans.

Idag blir det hemfärd för Casper som saknar sin mamma och pappa, vilket man kan förstå. Borta bra men hemma bäst. Kommer att kännas tomt för oss när han åker hem. Har/är så mysigt att få ha Casper här Millas gotroll :)

Nu sitter han och ritar med pennorna som vi köpte på Dollar, inte världens bästa pennor men de funkar iaf.

Så finns ju tankarna om syskon till Jacob, man få se hur det blir. Blir det så blir det ;) Man ska aldrig säga aldrig har min kloka mor lärt mig.

Nä nu ska jag gå ut och njuta av det underbara sommar vädret, 21+ än så länge och då är klockan 10:10, så det kan nog bli en riktigt varm dag idag.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-28 SOMMAR!

Idag har vi haft upp mot 40+  grader i lilla Sveg, så jäkla underbart. Har i stort sett varit ute hela dagen. Tog 1 timme inne på badhuset. Hade lovat Casper att vi skulle till badhuset, och att se lyckan hos en 10-årig grabb är inte helt fel. Casper var som en liten ål i vattnet och njöt för fullt. Jacob busade på bra han med. Han åkte båt och flöt på rygg med mamma's hjälp. Så var vi "mini" bassängen och lekte med vattenstrålarna, det var med kul. Efter 1 timme tyckte Jacob att mycket få vara nog. Kallade in Casper som fick åka kana 2 ggr innan vi skulle byta om.

Efter badet blev det en glass till grabbarna, och det gick i dem bägge 2 utan problem. Väl hemma varvade vi ner ute i den härliga solen och efter en stund så åkte Casper och Thomas till Ica och till knuten. Idag blev det pizza till middag, något vi äter väldigt sällan nu mera. Efter maten blev det kaffe, sedan knatade vi över till grannen och satt ute hos henne med hennes sällskap och snackade lite. Jacob och Casper busade på.

kl 20:30 var det dags att gå hem med Jacob för att göra natten. Några klunkar välling sedan somnade han gött.

Thomas och Casper fortsatte att flörta in sig hos grannen ;) Och snacka lite skit. Jag hade väl kunnat knata över dit efter att Jacob somnat, men känner att det är bäst att vara hemma. Jag skulle inte låta honom ligga själv även fast Mickan bor så pass nära. Visst kan jag höra om Jacob blir ledsen, men mitt samvete säger att jag ska vara hemma. Och så tror jag de flesta föräldrar tänker.

Så nu sitter jag och väntar på att grabbarna ska komma hem. Och att tvätten ska bli klar så man kan slänga in den andra tills imorgon. Blir lite sent att köra en maskin till nu.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram





11-07-28 GRATTIS!!

Grattis min älskade lillebror på din dag. Önskar att jag var i Halmstad nu och kunde krama om dig lääänge. Jesper min underbara lillebror. Tänk vad tiden går fort. Jag minns när vi kom hem med dig, och jag kunde inte förstå hur du kunde ha så små händer och fötter.

Ja nu är de inte så små längre, och inte du heller, du har vuxit ikapp mig. Lång och stilig är du nu, och så omtänksam mot alla. Världens bästa Jesper fyller år idag älskar dig massor ska du veta ♥ ♥ ♥



Födelsedags barnet idag (ett litet äldre kort) Men han är sig lik min goa bror. ♥ ♥ ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-27 Casper!

Idag var vi ner till tjärn och badade, ja Casper och Jacob badade lite. Casper var ett vattendjur i sjön, han dök och simma och lekte med några andra.

Kvällens bild på världens bästa Casper ♥
En frusen Casper som badat färdigt ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-07-27 Casper och Jacob

Ja som sagt så kom Casper på Söndag kväll till oss och stannar denna vecka. Är så kul att ha honom här :) Jacob är överlycklig, det första han säger på morgonen är välling och när den är slut så tittar han runt pekar på golvet och säger Caker= Casper. Så skuttar han ut till köket och hallen och ropar efter Caker. Dröjer nog inte länge tills han kan säga Casper.

Igår satt de upp i soffan och tittade på Pingu, Jacob myste verkligen i Caspers famn. Och stora grabben verka må gott han med.

Casper och Jacob leker och har kul. På morgonen efter frukost så borstar Casper tänderna på Jacob och det går hur smidigt som helst. Casper månar verkligen om Jacob, men det gör han ju med alla små barn.

Innan vi gick till dagis så plockade Casper upp leksakerna, han är så duktig han går och städar upp leksakerna efter att han och Jacob lekt färdigt, men Jacob kan vara snabb med att plocka fram leksakerna igen. Så hjälper han till här hemma med att plocka undan efter att vi ätit, fast han inte behöver. Men han vill hjälpa till och då är det klart att han få göra det.

Nu är de på dagis och leker, Jacob brydde sig inte ett dugg om att jag gick, han hade inte tid att säga hej då, men en liten kram fick jag allt, och av Casper med så klart :) Det blev lycka då jag berättade för Casper att han fick stanna med Jacob på dagis och att jag skulle gå hem. Så nu busar de för fullt på Myltan.

Undertiden ska jag passa på att dammsuga och torka golven. och pyssla med lite annat smått här hemma.

Nä nu ska jag se om jag kan få liv i älsklingen, sedan blir det till att dammsuga och torka golven.

Imorgon ska vi gå till badhuset och busa.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-26 MAMMA ♥

mamma - hon bär dig 9 månader under sitt hjärta
mamma - ett namn som ingen kan byta ut
mamma - hon som alltid finns för dig
mamma - som ger sitt liv för dig
mamma - den enda kvinnliga personen i ditt liv som du kan lita på

MAMMA JAG ÄLSKAR DIG ♥ ♥ ♥




Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-07-25 Jacob har namnsdag!

GRATTIS Älskade JACOB på din namnsdag, nog fick du en namnsdags överraskning allt på morgonen ;)

Jacob sken som en sol när han fick se Casper och blev super glad. Casper har lekt med Jacob hela morgonen, en liten stund satte sig Casper på sängen och byggde med klossar, inte lätt annars då Jacob ska vara med och riva ner hela tiden. Medan grabbarna lekte så passade jag på att lägga undan kläderna som Jacob vuxit ur, en stor kartong med kläder 56-74 blev det. Lite kvar att packa ner, ytterkläder, men just nu är de i tvätten, var en liten fläck så då åkte den i maskinen direkt.

Nu ligger Jacob och sover, och Casper sitter uppe vid datorn och spelar lite. När Jacob vilat klart ska Jag ta med mig grabbarna ner till byn en sväng och handla lite.... Om det inte spöregnar vill säga, är ganska så mörka moln just nu. Återstår att se.

Så ska ju Jacob börja på dagis imorgon igen, men vi går nog dit alla 3 och stannar fram till de ska äta, då knatar vi hem igen. Blir en liten inskolning på nytt kan man säga. Men Jacob har nog ingen större lust att vara på dagis när Casper är på besök. Och eftersom jag är hemma så kan man ju göra lite som man vill. Så härligt på Myltan där det är vi föräldrar som bestämmer hur vi vill göra, och underbar personal, synd bara att N har slutat. Det blir en ny tjej som ska börja M, henne har vi inte träffat, men får nog träffa henne imorgon.

Nä nu ska jag se vad man ska hitta på för lunch här hemma. Något ska man nog komma på ;))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-24 oväntat besök :)

Thomas ringde nyss och sa att han snart skulle bege sig hem, så fick jag prata lite kort med Casper som hade en liten fråga.... Han undrade om han fick komma hit och sova här. Och inte kunde jag neka honom det, bara kul att han vill hälsa på oss. Så kommer Jacob att bli något överraskad imorgon när han vaknar. :))

Ja bäddningen denna kväll blev lite hastig och lustig, för att inte väcka Jacob så få Casper sova i vårat sovrum och jag sover inne i Jacobs rum. Få se om vi tar in Jacobs säng till oss imorgon och Casper får sova i Jacobs rum eller om jag fortsätter att sova inne i Jacobs rum. Spelar egentligen ingen roll. Man få se hur det blir.

Ja nu sitter jag och väntar på att grabbarna ska komma hem. Så får man se vad man hittar på imorgon, Thomas jobbar ju hela dagarna så det blir jag, Jacob och Casper som få roa oss, men alltid kan vi hitta på något, ner till byn ska vi iaf gå, då vi behöver fylla på frysen lite. Den börjar att se lite tom ut i vissa fack ;)) Men mat finns det, fast Millan saknar ju lite allt möjligt ;))

Pause!!

Så har grabbarna kommit... Allt gick bra och fin tvbänk har vi med ;) Nu skulle de åka och lämna vagnen, sedan blir det kvällsfika, idag bjuds det på oboy och smörgås :)

Nu blir det till att lägga undan datorn, och kanske duka fram lite, så det är klart tills de kommer hem igen

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-24 Söndag!!

Idag har vi haft en innedag vädret har varit lite si och så, men inte så mycket regn. Kom en liten skur vid mddagstid sen var det inget mer. Men molnen har varit något mörka och det har blåst lite (varma vindar)

Thomas har tagit en tur, han ska hämta en ny tvbänk och passar på att åka in till Rätan när han iaf har vägarna förbi, det gör han rätt i tycker jag. :)

Jag och Jacob är hemma. Vi har myst, busat och dansat. Så kämpar grabben för fullt med att lära sig gå, men en liten rädsla finns då hans balans inte är 100. Men han är duktig och nar han inte tänker på det kan han stå själv i några sekunder, men så fort han märker att han står själv blir han osäker. Men innan sommaren är slut så går han nog, om inte så blir det till hösten. Han få ta det i sin takt.

Men han har sina små ideér vår lille herre, på golvet är han lite osäker till att stå, MEN i badkaret av alla ställen där det är halt, där kan man resa sig upp och stå (hålla i badkarskanten) När han sedan badat klart slänger han över en benet över badkaret för att komma upp. (Detta hände idag)

Och efter badandet, blev det välling och sedan natti natti. Ikväll somnade han fort, några kvällar nu har han legat vaken minst en timme innan han somnat, men ikväll var det en trött Jacob.

När Jacob somnade passade jag på att ta en sval skön dusch, då det varit varmt och kvavt. Och nu sitter jag och väntar på att Thomas ska komma hem, men han har ju en bit att åka så det lär nog ta sin tid.

Tillsist så passar jag på att skänka en tanka till alla offer och deras familjer i Norge. Blir bara så ledsen, när man läser om allt elände. R.I.P 

Källa: Googel

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-22 Kväller

Ja då var det kväller, Jacob ligger för att sova. Thomas ligger och sover. Efter som Thomas har ont i kroppen så lägger han sig en liten stund på kvällen. Och nu är det ju helg så då sover han tills han vaknar. Få se om han tar medicin imorgon eller hur han gör. "han hämtade den idag på apoteket"

När Thomas kom hem från jobbet var middagen nästan klar, fick göra en liten pause mitt i matlagningen "Jacob behöved ny blöja" Så när Thomas var hemma, tog han över bytandet och jag fortsatte med middagen :) Efter middagen blev det mysstund mellan far och son. Jag fixade vällingen sedan blev det natti natti för Jacob, när jag lagt honom gick Thomas och la sig.

Nu har jag plockat av fyllt diskmaskinen med disk, härligt att slippa se all disk.

Så nu väntar jag bara på att Jacob ska somna. När han väl somnat ska jag ta mig en dusch, och njuta länge. Fast just nu ligger lillemannen och bubblar för fullt. Men han somnar snart :)

GÅRDAGEN!!!!
Var super härligt väder igår, vi hade 35+ grader riktigt sommar värme.

Det blev till att vara ute hela dagen och bara må gott, leka och njuta i solen med en glass. Från det vi klev upp på morgonen till att Jacob skulle sova var vi ute.

Grannen kom över med sin lilla tjej, och Jacob och Tuva diskuterade en del... Om vad ja det vet bara de :)) Så skulle Jacob vara go med Tuva några gånger och ge henne en kram, men vad han inte vet är att Tuva inte har samma balans som han ännu, så hon hamnade i hans knä. Inte lätt att vara liten alla gånger. Men bra gick det.

Efter ett tag var det dags för middag, sedan natti natti för Jacob.

Ja det var lite kort om dagen och gårdagen.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-22 Dagens ord

Det är så lätt att såra. Lättare än du tror. Ett överlägset hån, några tanklösa ord som du kanske inte menar, kan påverka mer än du vet och ge en människa känslan av ensamhet.

Det är så lätt att glädja, lättare än du tror. Ett vänligt leende, några uppmuntrande ord, sagt i en vänlig ton, kan värma mer än du vet. Så kanske vi ska starta idag och visa lite kärlek?

"Kopierat av en från FB"

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-22 FREDAG!

Äntligen helg, då få man extra mycket mys med gubben.

Nu sitter Jacob och äter frukost. Smörgås. så blir det banan efteråt.

Vi gjorde som vi alltid gör. Lite morgonvälling idag ville han välling kl 05:30, sedan sov han fram till 07:45. Då byttes det blöja så klädde vi på oss.

Efter frukosten ska vi gå ner till byn, köpa kaffe och grillkol, så ska jag köpa hem någon form av middag.

Vi hade ju tänkt att grilla ikväll men skulle det bli busväder så får vi ta det en annan gång.

Om Jacob är pigg så går vi efter att frukosten är avklarad, annars får han sova en stund först. Återstår att se hur det blir. Och blir det busväder så väntar vi tills det lugnat ner sig.

Jag hade ju tänkt att Jacob skulle få bada ute i poolen idag, men det är lite kallt för det, så det tar vi en annan gång. Vi kanske tar en badtur i badkaret istället jag och grabben :)

Nu är frukosten avklarad, Jacob är på mindre bra humör, kan bli en sovstund innan vi går ut.

Vi lyxade ju till det lite igår när vi gick ner till byn, med att köpa nya nappar så när vi kom hem åkte de andra "mam napparna i soporna" och så kokade vi de nya. Passade även på att koka napphållaren som såg något grisig ut, och luktade mindre trevligt, men det skaulle jag INTE gjort gör det tålde den inte. Tur att vi har reserver.

Egentligen avskyr jag napphållare men det lönar sig att ha särskilt när Jacob ska sova, för då kan han inte kasta iväg nappen som han gör annars. Men jag tar bort nappen från napphållaren på dagen om han ska ha den, förutom på morgonen då kan det vara gott att mysa med napp och snuttis. (Napphållaren sitter fast på snuttis) När vi åker bil är även napphållaren bra, så det finns fördelar med dessa napphållare.

Info från MAM:S hem sida angående napphållare:

Hur rengör jag napphållaren? 

Napphållaren tvättas enkelt i varmt vatten med milt diskmedel. Napphållaren kan ej kokas eller steriliseras.

Själv tycker jag att de skulle ha tillverkat napphållare som man kan steriliseras. Men jag får helt enkelt tvätta napphållaren i hettvatten med diskmedel. Kan kika inne på dollar om de har antibakteriellt diskmedel där. Vet att Yes diskmedel har haft för några årsedan, men har för mig att de slutade med det.

Nu sover Jacob, jag ska passa på att slänga blöjpåsen undertiden och plocka lite här hemma.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-07-20 kväller

Idag har vi varit ute hela dagen, förutom när Jacob sov middag. Och tur var det att han sov inne, då det kom världens störtskur, då känndes det gott att han sov inne.

På eftermiddagen gick vi en lite promenad runt om i sveg, så gick vi ner till tjärn och gungade, det uppskattade Jacob massor. Men han blev lite besviken när vi inte stannade för att bada. Han pekade mot sjön och sa "bada" flera gånger. Men eftersom det nyss regnat och vi dessutom inte hade med oss någon blöja så fick det vara.

På vägen hem lovade jag Jacob att han skulle få bada hemma, så när vi väl var hemma så skyndade han in till badrummet och ställde sig vid badkaret och talade om att han skulle "bada". Eftersom jag lovat så skurade jag rent badkaret som alltid, sedan tappade jag i vatten och klädde av Jacob. Som han njöt när han fick sitta i badkaret när vattenkranen var på. Han badade länge och busade och jag busdae med honom "satt på golvet" Efter ett tag fick han nog och ville komma upp. Så inga ledsna miner när man tog upp honom.

Efter badet blev det middag, sedan bus med mamma en stund. När jag busat färdigt med Jacob ställde jag mig och gjorde middag till mig och Thomas. Eftersom Jacob badade innan middagen så fick han en burkmat till middag.

När Thomas kom hem blev det inte så mycket far och son tid då Jacob var väldigt trött och mammig. Men undertiden som jag fixade nattvällingen så busade de på bron. Sedan blev det välling och natti natti, ikväll var det Thomas som gick in och stoppade om Jacob efter att han ätit klart.

19:00 så hade Jacobs energi tagit slut. Och nu sover han så gott. Ja Thomas energi har också tagit slut, han ligger på soffan och sover, men han ska upp om ca 1 timme, det vill säga runt 21:00.

Så vart man ju lite besviken idag... Inget paket i brevlådan... Hoppas att byxorna kommer imorgon annars får jag ringa.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-20 Onsdag

Idag har varit en strålande dag än så länge. Jacob har inte sovit något på förmiddagen, utan vi har varit ute fram tills det var dags att äta lunch. På morgonen innan Thomas åkte till jobbet satt de ute på bron och snackde lite, och Jacob lekte med en och annan bil.

När Thomas åkte blev det blöjbyte som hette duga :) Tvätta av Jacob på med nya kläder och sedan gjorde vi oss redo för att gå ut en stund. Mitt ärende som jag skulle göra får vänta tills den 7/8. Så vi vände på klacken och hemmåt igen, passade på att gå till stora lekplatsen och leka en stund, sedan gick vi hem till våran gård och fortsatte att leka i sandlådan här hemma.

Så efter nästan 2 timmar ute var det dags att gå in och fixa lite lunch till Jacob, han åt med god aptit och till efterätt blev det vattenmelon. Sedan på med torr blöja innan han fick lägga sig för att sova middag. Nu sover han gott.

Jag ska ta och dricka en kopp hett kaffe, gå och se om man fått någon post idag, väntar ju på lite kläder och annat smått. dags att börja ta tag och inreda Jacobs rum ordentligt nu ju.  Vill ju ha ett mysigt rum till världens bästa kille "enligt mig".
Denna underbara lilla björn kommer snart att sitta på Jacobs vägg i sovrumet + tavlor med Nalle puh :)

Så hoppas jag på att jag snart få hem dessa fina byxor som jag köpt till Jacob :)

Källa: Googel

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-19 Lekparken!

Idag gick vi till lekparken en stund, tror att vi var där lite över 1 timme, först var det bara jag och Jacob som busade, men efter ett tag dök en tjej från Jacobs dagis upp. Jacob och V lekte och busade med varndra tills det var dags för V att åka hem. Själva stannde vi ett tag till.

Att åka rutschkana var en riktig höjdare, det killades nog gott i magen, han var snabbt på benen och gick mot rutschkanan igen, han åkte 4 ggr innan han tyckte det var dags för att gräva lite i sanden och köra med traktorn. Så gungade vi och avslutade lekandet med yttligare några vändor med att åka rutschkana.

Vi han inte mer än in innan regnet började att falla från himelen. Efter det så var vi hemma och tog det lugnt och myste en massa.

Och nu ligger det en utslagen liten hjälte i sin säng och sover gott.

Så kom Jacobs nya linne idag, så nu hoppas vi på några hyffsat varma dagar så han hinner ha den på sig. ;)



Vi hoppas på fin väder imorgon så kan han ha den på sig, våran prins :))

Så ska jag köpa denna fina dress till Jacob kan vara skön att ha på sig när hösten närmar sig

Källa: Lindex

Även jag Funderar på att skaffa en mysdress. Källa: Ziperall.se


Få se om det kommer mer uppdatering ikväll.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-18 Bada och Välling!

Blev middag efter vilan och mys med pappa en stund för Jacob. Efter det så blev det BADA... Jacob älskar att bada och ducha. Efter badet, fick han lite spa-behandling och tandborstning. Vi sjunger ju en liten sång när vi borstar tänderna och den gillara han.. Särskilt slutet då man sjunger Aaaa, aaaa ;) Då sjunger han minnsan med :)

Efter det fick han vara på golvet och leka med ambulansen "bästa bilen" enligt Jacob. Jag fixade välling, först skulle han inte ha för han förstog att det var natti natti som gällde, men när han väl "smakade" så gick det i han. Han höll på att somna, men så ringde telefonen och det dröjde 1 timme innan han somnade. Så 21:30 somnade Jacob älsklingen. Men han skrek inte eller var ledsen. Han låg och filosoferad och pratade med "Ninni" tills han somnade.

Och nu har tiden bara blåst förbi så jag ska ta och göra natten jag med.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-18 REGN!!

Fy och blä, har regnat hela dagen idag. Tar det aldrig stopp?? Jag och Jacob har myst inne idag då det regnar på ganska rejält. Men vi hoppas på bättre väder imorgon så vi kan gå ut en sväng.

Nu ligger min skatt och ska sova middag, men just nu ligger han och sjunger i sängen, återstår att se om han somnar eller inte. Tycker han att han vilat klart om ett tag så ska vi ta och mysa ner oss i soffan och titta på en film, skulle tippa på att det blir "Timmy Lamm" i så fall. Och efter det blir det ett bad. Om han somnar så blir det ett bad efter vilan.

Sedan man flyttade hit till Sveg så har vi inte tittat mycket alls på tv, man kan räkna upp de gånger vi tittat på tv på 1 hand, då är det inte många gånger. Men blir ju annorlunda när man har naturen runt husknuten ju :) De gånger jag och Jacob myst i soffan med en film har han varit sjuk, och då har han dessutom bara orkat titta på 1 avsnitt (30 min) Annars är vi ute på dagarna fram tills det är dags för att göra natten :)

Men idag blir det som sagt en mysa dag inne, skadar ju inte att få vara hemma och bara må gott heller.

Thomas jobbar på som vanligt och jag har pysslat om Jacob, och plockat lite här hemma. Idag mår man bättre, ingen huvudvärk alls än så länge, och jag hoppas att jag slipper. För den jag hade igår var INTE rolig alls.

Hade så ont så jag svettades och kunde knappt gå upp ur sängen. (migrän varning) ska prata med läkaren om det, för detta var inte alls bra.

Jag är bara så glad och tacksam över att Jacob var med Thomas i Rätan just då. För jag hade inte vågat bära Jacob med den smärtan.

Men som sagt idag mår man prima :)

Nä nu blir det lite kaffe här, har inte druckit  kaffe sedan imorse.... Så nu suger det i kaffetarmen

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-17 Jacob 15 månader

GRATTIS min älskade skatt på 15 månaders dagen, älskar dig och saknar dig MASSOR!!!! Men i eftermiddag/kväll så få vi krams igen. Det längtar mamma efter. Så får jag ju krama om gubben med ju.

Och när gubben kommer hem ska han minsann få fixa så man kan se på film. Vart så jävla besviken igår kväll när det inte kom någon bild på tv:n och dessutom står det en bly tung tv på en ranglig tv-bänk, så hade jag försökt att flytta på bänken skulle benen vikit sig och allt skulle ha farit i golvet. Blev till att lägga sig istället då all glädje tog slut och saknaden efter mina killar blev för jobbig.

Nä nu lite kaffe så man vaknar till liv och plocka lite här hemma så mycket som man orkar då.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-16 Ensamt!!

Båda mina älsklingar är i Rätan och jag är hemma ensam. Så himla ensamt, fy inte kul alls. Men som jag mår så orkade jag bara inte följa med. Kranen rinner hela tiden känns det som. Man svettas och fryser om vart annat. Så då är det bättre att vara hemma, än att åka till Rätan och bjussa på nya baciller.

Blir en skräckis lite senare ikväll när mörkret smyger sig in. Få se om man orkar titta eller om man somnar ifrån den. Som jag mår så skulle det inte förvåna mig om jag somnar ifrån hela filmen, vad det nu blir för någon... Har inte bestämmt det ännu.

Thomas och Göran är och fiskar. Jacob få dela rum med Hilma inatt.



Jacob har mått gott hela tiden och fräst runt som bara den. Att han trivs bland alla trollungar i Rätan råder det ingen tvekan om ;)) Sedan att man kanske får lite extra uppmärksamhet av de vuxna är ju inte helt fel det heller.

Men din kära Mamma saknar dig massor, är så tyst och tomt utan dig här. Men imorgon kommer jag att få krama om dig igen, det längtar jag efter. Så nu hoppas iaf jag att denna tid ska gå fort fort. Så imorgon eftermidag/kväll ses vi igen min älskade lille skatt. Och självklart saknar jag min andra skatt lika mycket.

Nä nu blir det till att leta film och sedan förbreda sig för en skräckis framför tv:n med lite gott att äta och drick.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-15 Grått och förkyld

Ingen sommar idag inte, grått och tris och massor av regn, det vill vi slippa. Har iaf varit skapligt varmt ute. Men själv tycker jag att det är kallt då jag åkt på en dunder förkylning, det är mindre trevligt, men så länge ja slipper feber är jag nöjd. Det är inte kul med att vara förkyld, men man är iaf hyffsat pigg gemfört om man skulle ha feber. Det jobbigaste är att man går och nyser mest hela tiden och att kranen rinner.

Mina grabbar är pigga och friska. Eller Nästan då, Thomas har åkt på en huvudvärk som inte riktigt vill ge sig, men förövrigt mår han bra. Hoppas att han blir av med huvudvärken snart.

Ja idag har det varit en innedag för oss, men jag har lyckats att ta mig ut på tomten med Jacob så att han skulle få lite tid ute och han var då nöjd med det. Blir ju inga långpromenader när man mår som man gör.

Näpp nu orkar jag inte skriva mer, få se när det blir uppdatering nästa gång. Nu ska jag lägga mig och vila lite tills Thomas kommer hem, han är på Ica och handlar lite. kaffe var ett måste då det är SLUT!!! Kaffetunna som man är ;))

Så skickar jag en extra tanke till Eva, Ulrik, Mikaela och Kristoffer som natten till idag fick uppleva något fruktansvärt, all tanke går till er och den drabbade familjen. Många styrke kramar till er ♥♥♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-15 Underbart väder!

Igår hade vi över 30 grader varmt, så jäkla underbart, tror att det var närmare 35+ ute. Jag och Jacob satt ute och filosoferad lite, efter en stund kom grannen på besök med lilla Tuva, Thomas kom ner och gjorde oss sällskap han med trots huvudvärken orkade han sitta och babbla en stund. Jacob och Tuva lekte och badade. Efter badet blev det lite mys för de små, och ett litet smörgåsrån att knapra på. Sedan vart det kläder som gällde och en liten tupplur.

Idag hoppas vi på strålande väder igen. Jag har dock åkt på en förkylning, men var ju inte helt oväntat då både Jacob och Thomas varit förkylda. Nä nu ligger lilleman och sover och jag ska ta och krypa ner och sova en stund jag med. Vart jobbigt att sitta uppe. Känns att man inte sovit så värst mycket inatt.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-13 Gröna Ärtor!!

Jacob ÄLSKAR Gröna Ärtor, idag på lunchen satt han och plockade ärtorna för att njuta av dem. Han åt självklart resten av maten med, men dessa ärtor var super. Annars brukar ju småbarn inte gilla ärtor. Man få vara glad så länge det håller i sig ärtor är nyttiga.

Annars har det varit en lugn dag hemma, vi tog en sväng till Dollar och köpte kritor till grabben och han blev glad över att få sitta och rita. Så köpte jag hem våtservetter, de är underbara att ha med sig överallt, så blev det antibaktriellt köksrengöring.

Sedan hem och rita lite, men som med alla småbarn så var ju även Jacob tvungen att smaka på kritorna för att se om de var goda nog att äta, men de var de inte, så han ritade istället.

Efter att vi ritat klart var det dags för en liten fruktstund och det var vattenmelon som stog på menyn idag, förtsta gången Jacob åt vattenmelon och han älskade det.

Senare underdagen vart det middag som idag bestod av pyttipanna, och det gick ner det med. Han fick sitta i bara blöjan och äta middag då det skedde en rejäl olycka där bak så det blev badkaret för att få ren grabben.

Efter middagen så skurades badkaret rent och Jacob fick sitt efterlängtade bad. Sedan nattblöja, pyjamas och massor av bus och mys fram tills Thomas kom hem. Då slog den stora tröttheten in, men lite mys fick de iaf. Jag fixade välling och nattade som vanligt, men ikväll var det svårt att komma till ro, tog ca 50 min innan han äntligen somnade. Men så kan det ju vara ibland, man vill bara inte sova och är man övertrött ja då kan det vara jobbigt.

Men nu sover våran prins gott, var nyss in till honom och stoppade om honom strök han på pannan, och sa natti natti, då log han i sömnen. ♥♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram

11-07-13 Ny dag, nya bus!

Japp som rubriken lyder kort och gott. Jacob busar för fullt. Alltid kommer man på något nytt. Mulet väder men solen lyckas titta fram lite mellan varven.

Idag blir vi hemma på förmiddagen, då våran kära Uffe och hans goa son ska komma på besök. Han ska lämna lite prylar till Thomas, sedan ska han vidare till sin bror som oxå bor här i Sveg.

Idag blir det som vanligt med sovrutinerna igen. Kl:12:00-12:30 blir det till att sova en sväng, beror på när han ätit färdigt. Jag håller på dagis tider med lunchen. Nästa vecka är det förskola som vanligt blir bra för honom att komma tillbaks dit och busa med de andra barnen.

Även om han har "kompisar" här på gården. En tjej som går på dagis bor ju här på gården så hon brukar springa för bi lite då och då. Sedan finns det en annan Jacob som brukar komma och busa med våran grabb. Så har vi ju grannen med sin lilla Tuva, som vi brukar knata över till, så barn i alla åldrar får han ju leka med här, och han stor trivs med det :)

Nu blir det lek och bus med grabben. Och på eftermiddagen ska vi ner till Dollar och se om de har kritor till Jacob, för han gillar att rita. Så kritor och ritblock blir det till att skaffa :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-13 Natt!!

Vaknade av att Jacob var ledsen, lite välling så somnade han snällt om igen. Jag ska ta och knata tillbaks till sängen. Få se vad dagen bjuder på imorgon/idag. Hoppas att det inte regnar lika mycket imorgon, var inget trevligt väder idag heller +10 grader och regn, ingen sommar direkt.

Just ja var på BVC tidigare och allt var bra, Jacob följer kurvan galant och han sköter sig med allt annat med, motorik med mera :) Våran läkare är så gullig och hon månar verkligen om de små. Hon tycker att jag är en fantastisk mamma som låter Jacob ta allt i sin takt och inte "stressar" honom med att allt ska gå fort. Denna gång blev det vägning och mätning samt massor med lek. Sprutan tar de först när han blir 18 månader.

Nä nu ska jag ta och besöka sängen igen.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-07-12 BVC!!

Halloj!!
Idag ska vi promenera ner till BVC för vägning och mätning, skulle varit där i fredags redan, men då blev läkaren sjuk så det blev en ny tid. 14:00 ska vi vara där, lite tokig tid då det krockar med Jacobs vila. Har lagt honom nu för att vila lite, har man tur så somnar han en liten stund, om inte så får han sova när vi kommer hem. Som det låter nu kommer han nog inte att somna, han leker för fullt och myser med nappen och snuttis lite då och då.

Alla tycker att han blivit så lång nu under sommaren, och jag kan bara hålla med. Han växer så det knakar, ska bli spännande att se hur mycket han vuxit.

Jag ska ta och fixa till mig samt göra lite lunch. Man måste ju se till att vara mätt och glad innan man ska vägas och mätas.

Så fick jag en överraskning imorse.... Thomas berättade att Jacob ska bli morbror igen :)) Kim och Göran väntar sitt 7:e barn. ett STORT GRATTIS TILL ER ♥

Nä nu dags att fixa lite här hemma

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-11 Tjärn!!

God kväll!!
Efter Jacob's vila blev det ett litet mellanmål och efter det så packade vi ihop lite smått och gott och gick ner till tjärn och badade. Jacob njöt för fullt med att få plaska och svalka sig. Så flörtade han in sig hos några tjejer i åldrarna 5-12 år. Ingen blyg kille här inte, han vill ha full uppmärksamhet ;))

Hem efter ett tag och fixade middag, lagom till att middagen blev klar "rester sedan igår" så kom ett lättare sommarregn. Men det slutade lagom tills vi ätit klart. Efter maten blev det mys och bus. Tiden gick och vi gick till parkeringen och mötte upp en trött Thomas efter jobbet.

Jacob och Thomas fick lite egen tid innan det var dags för välling. Thomas bytte på grabben och jag fixade välling. Nu sover våran prins gott. Gubben min ska lägga sig och vila en sund då han är lite trött. Han har "bara" tagit 96 samtal idag. Så jag förstår om han är något trött.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-11 Sorterar och plockar undan!

Som rubriken lyder har jag sorterat och plockat undan inne på Jacobs rum. Mycket blev det som åkte "hörde inte riktigt hemma i hans rum" Nu är det hyffsat, men måste skaffa fler backar till hans leksaker och en stor back till hans gosedjur, för det är mycket. Men så har han ju fått ärva en hel del av sin mor. Jag tog ju hem en hel säck med gosedjur när jag bodde i GBG, och tänkte att någon dag så kommer de till användning, och rätt hade jag. Idag har Jacob i stort sett bara lekt med sina mjukisar.

Så håller jag på att sorterar lite kläder som han vuxit ur, det är inte klokt vad med kläder han har grabben ;) Lite ska spars, och en hel del har jag lagt undan då det ska bli bäbisar bland nära och kära.  Det som sedan blir kvar om det blir något kvar ska jag sälja på blocket/tradera/facebook.

Håller även på att köra en maskin med tvätt. Medan jag har hållt på att röja och ha mig så har Jacob lekt, följt efter sin mor och så tog vi lite uppehåll mellan varven, lekte och myste.

Så ska vi gå ner till lekparken idag och busa, vädret är lite ostadigt, men en stund kommer vi iväg iaf. Men få hoppas att det inte börjar att regna, men jag tar med regnkläder till grabben för att vara på säkra sidan :)

Just nu sover vår prins efter lite lunch+välling (han åt inte mycket) så då fick han lite välling med så han håller sig mätt.

Har vi tur kanske Thomas dyker upp på lunchen en sväng, det beror på om de har mycket att göra. Han har ju haft 5 veckors semester, och började första dagen idag, så det kan nog vara lite jobb mail som han måste ta hand om. Kan tänkas att han har desklunch idag med.

Nä nu ska jag ta och fixa till mig, så man kommer iväg när Jacob vaknat.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-10 Fryser!!

Denna eftermiddag är inte rolig, det är varmt ute +20 grader och +22 grader inne. Men Millan fryser, sitter med tjock vinter tröja på mig + fleecce jacka, först nu börjar jag att bli varm. Jag hoppas verkligen att det inte är feber på g, det har jag varken tid eller lust med. Ska ju till BVC på Tisdag, men jag går dit iaf om jag har feber, en alvedon eller 2 så löser det sig. För nu är det verkligen dags för grabben att vägas och mätas.

Thomas röjer på för fullt här hemma, grillning står på menyn det ska bli gött det ;)) Har man tur så mår man bättre sedan :)) Ingen feber nu iaf, tack och lov.... Men som sagt fryser som en galning. 

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-10 Fest i byn!

Igår var vi och tittade på bilar som körde rally, vi kom dit ganska sent på dagen så det var bara några få bilar, men det dög för Jacob var alldeles lagom åt honom att titta på.

Efter det gick vi vi på Svegsmarknaden, det var trevligt. Trevliga människor träffade vi på hela tiden. Så passade jag på att köpa 3 pekböcker med vildadjur till Jacob. 5 kr/st billigt och bra.

När vi väl kom hem blev det välling. Då det är varmt ute är aptiten så där på dagarna, så då blir det välling och enligt BVC så är det helt ok för då får de små i sig både vätska och näring. Men att få i Jacob vatten är inga problem.

På eftermiddagen så gick vi till grillfesten här på myren och hade det trevligt, Jacob flörtade in sig hos alla, och han bara flinade och bubblade för fullt med alla. Så fick han 2 vänner att busa med.

Vi åt gott och mådde hur gott som helst, kul med lite gårdsfest tycker vi. Ville man dricka annat än vad som bjöds på Vatten/saft och kaffe, ja då fick man ta med sig själv, men vi höll oss narturligtvis till vad som bjöds på festen. Vissa hade med sig någon mellanöl, men något supande var det inte. Det är ju inte så konstigt med tanke på att det var fest för hela familen 0-100 år :)

När vi kom hem var klockan mycket så det blev blöjbyte och välling sedan sova för Jacob. När han väl somnat gick jag in för att stoppa om honom då kännde jag att han bajsat, händer normal inte att han gör det när han ska sova, så det blev till att ta upp honom och byta, men han var snäll protesterade inte och somnade snällt om när vi väl var klara.

Thomas satt hos grannen och mådde gott, men de skulle vidare på lite äventyr nere på byn så då gick Thomas hem. Han är hellre hemma med grabben än att ränna ute på byn. Och det uppskattas vill jag lova. Inte för att det skulle göra något om han gick ut någon kväll.

Nä nu ska jag ta och tvätta rent grabben som suttit och ätit ost-smörgås, sedan blir det en liten tupplur för grabben.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-07-09 Marknad!

Idag sov hela familjen länge, först vaknade jag för ovanlighetens skull 09:00 tyckte jag att det var för tyst i huset, gick upp och tittade till Jacob, han snarkade gott. Så hörde man Thomas snarka lite då och då. Efter det började jag att fixa lite här hemma. Drog igång torkskåpet, plockade fram kläder till Jacob och satte mig och bara slöa en stund. kl:09:50 var det dags för Jacob att få välling då han vaknat, sedan gick vi upp till Thomas för att väcka honom. Sen på med torr blöja och klä på Jacob.

Nu leker Jacob med sina bilar, jag dricker dagens första kaffe och väntar på att Thomas ska komma ner. Fick i uppgift att väcka honom kl 10:00 igår kväll, men inte vill han kliva upp inte. Ska göra nytt försök efter kaffet.

Idag blir det marknad/loppis på byn det ska bli kul att se vad som finns där, tyvärr skulle de inte ha några karuseller denna gång. Men vi ska ju till Hudikmarknaden så då lär grabben få åka lite karuseller. Men idag blir det Svegsmarknad ;)

Japp så kom Thomas ner ca 1 timme senare än när jag och Jacob väckte honom, men vi har ingen brådskan, det är sommar och Thomas har semester i 2 dagar till :) Passa tider kommer han att få göra när jobbet börjar igen.

Nä nu blir det till att plocka ihop lite som vi ska ha med till Jacob. extra kläder, blöjor, vatten, och något tilltugg + lite till.

Thomas ska nog dricka lite kaffe innan vi går "frukost"

Kommer att  bli en trevlig dag, med en hel del att se :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-07-07 Morgonen

Idag började vi dagen kl 06:00 med välling, sedan vila till kl: 07:00 och då var det dags för blöjbyte och massor av mys. Efter det var det leka med bilarna som gällde, och lite annat smått. Vid 9-tiden blev det frukost, smörgås och yoghurt, Jacob åt själv han är duktig på att äta själv även om det blir lite kladdigt, men barn är ju barn.

Efter frukost blev det sanering av pojken, och vattlek för Jacob. Jag lät honom leka för fullt med vattnet medan jag tvättade honom från topp till tå. Han ÄLSKAR vatten den lille mannen ♥

Efter att vi klätt på oss började ögonlocken kännas tunga, så då var det dags för napp och snuttis och nu ligger han i sin säng och sover gott. Mätt nöjd belåten och trött kille.

Senare ikväll börjar Björnfesten här i sveg, det ska bli kul att se vad det är för något, mycket roligt denna helg ska tydligen vara, så det blir en mycket trevlig helg här i lilla Sveg :))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-06 kort och gott

Varmt underbart väder idag +33 +38.7 grader inte illa :)) Idag har det varit matdag på dagis, blev lasange :)

Jacob blev glad att få träffa fröknarna och barnen igen. Så fick han bada i stora poolen, det gillade han. Kallt vatten, men P var snäll och hävde i några spannar med varmt vatten, så det inte skulle vara iskallt. Jacob badade länge han, men tjejerna badade längre, men så är de ju lite äldre med :)

Ikväll blir det glassbaren. Det ska bli gött det ;)

Imorgon är det börjar björnfesten i byn, det ser vi fram mot. Ska bli kul att se vad man hittar på i Sveg. Så skulle vi ju gå till BVC på Fredag, men läkaren är sjuk så jag få ringa på Fredag och få en ny dag/tid. Den 9/7 är det grillfest i Sveg, få se om vi går dit. Skulle vara kul.

Nä nu dags att röra på sig. Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-05 Tisdag :)

Ja denna dag började som alla andra dagar, helt underbar dag :) Jacob myste, lekte och väckte pappa sin. Efter att ha busat med sin pappa blir man både trött och hungrig, en flaska välling och lägga sig, han var så trött när han åt så han somnade lille prinsen. Men han fick i sig sin välling.

Idag är det grått, men varmt ute 18+ grader :) Igår hade vi strålande sol och över 20+ grader, det var härligt, den värmen får gärna komma tillbaks hit ;)

Igår var vi hemma och var på gården, Jacob körde sin Bobby Car, var i sandlådan och plockade kottar. Sedan gick vi över till grannen och pratade lite och Jacob lekte med Tuva :) Runt 19.tiden var det dags att gå hem då de små skulle lägga sig för natten. Men trevligt hade vi. Bara att knata över när man känner för det.

Så idag blir världens bästa MELVIN 3-år GRATTIS GRATTIS MELVIN ♥♥♥

Ett kort från när vi sov över hos familjen Meyer sist.

3 år, tiden bara susar förbi

Tvärr kan vi inte komma och gratta Melvin idag då det är möte på förskolan. Men till helgen kanske vi åker dit och grattar honom.

Idag få man se vad man hittar på för något. Kanske åker in till byn en sväng och kollar läget :)) Annars blir vi nog bara hemma. Ser inte direkt fram mot att gå på möte kl 18:30 ikväll men det var tydligen viktigt möte och då är det ju en självklarhet att man går, inget snack om den saken.

Imorgon har vi matdag på förskolan, blir väl lite rester som man värmer på nu på sommaren då det inte är många barn på Förskolan. Sedan på Fredag är det dags för BVC, vägning och mätning så blir det spruta, denna gång ska den tas i armen. Så blir det lite "lek" med när de ska kolla motoriken bla, det gör de alltid runt denna åldern.

Ska försöka få loss lite bilder till ikväll hade jag tänkt, då blir det andra bloggen man få gå in på. Där kommer att finnas kort på Jacob, Tuva, Tuvas mamma och mig ;)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-07-04 Sovmorgon!!

Hej hopp!!

Idag bjussade grabben på sovmorgon. Trots att vi la honom 19:00 så vaknade han först 08:25 det är inte illa det. Så en flaska välling på morgonen, sedan blöjbyte och nu är det lek på golvet efter att ha busat mad mamma.

Själv sitter jag och dricker ljummet kaffe just nu, något som jag aldrig trodde att jag skulle klara av, men man vänjer sig, för har man småbarn så får man räkna med att kaffet kan hinna bli ljummet och till och med kallt då och då. Jacob sitter ju ite stilla direkt, och ibland blir han "farligt" tyst, men då sitter han oftas och pillar med skorna i hallen. Han vet vad han får röra och inte, men barn är barn och ibland kliar fingarna lite väl mycket. Sladdarna i hallen är med roliga att pilla på, trots att man inte får, men det är längesdan nu "peppar,peppar"

Ja vad hittar vi på en dag som denna tro, blir att ta vara på veckan som är kvar då det är sista semesterveckan för Thomas. Sedan är det jobb som gäller. Han hade ju tur som får vara kvar på jobbet då de ska flytta samsung till Riga. Men han flyttar bara över till en annan avdelning och får åter igen jobba som datasuport :) Sälv söker jag ljus och lyckta efter jobb, men inte lätt i lilla Sveg inte och särskilt inte när det är semestertider.

Vi kanske unnar vi oss lite glass i glassbaren, så finns det ju annat än bara glass där med, som äkta lakrits, lakritsrot, kaffe, holy water ;) m.m.

Så kom Thomas ner, trots att han har semester så går han upp relativt tidigt på morgonen och hjälper till.

Nu blir det frukostkaffe till älsklingen, och jag ska försöka att få i mig lite varmt kaffe jag med. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda oss :))

Kanske bjussar på några bilder ikväll om jag tar med mig kameran :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-03 Grillpremiär!!

Japp, igår var det då grillpremiär för våran lilla familj. Jag och Thomas har ju "bara" ätit grillat hos andra förut, och det har ju inte varit dumt. Men känns skönt att kunna grilla hemma och njuta med :) Det blev som sagt mycket kött och gött var det. Jacob åt med stor aptit han med :)

Grillen står i lågor :)

På börjad grillning :)

Thomas fixade marinad själv, så man vet vad det är man äter. Så blir det ju så mycket godare med eget också. Till grillköttet hade vi potatisgratäng, smarrigt :)) Jag har lovat att fixa sallad nästa gång, av någon anledning hoppade vi över det. Man behöver ju inte alltid ha sallad till maten även om det är nyttigt :)

Pga strul på bloggen kommer inga fler bilder, men ni som vill kan gå in på Thomas blogg där finns fler bilder.

Idag har det varit en lugn hemma dag, mys och bus för hela slanten. Jacob har kört sin Bobby Car idag, och lekt med leksakerna samt mamma och pappa. Så har han badat innan det var dags för kvällern. Efter en flaska välling somnade han gott.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram






11-07-02 Meja!!

MEJA 4 år!!!! Klänningen hon har på sig hade jag som barn. Kul att den kommer till användning :))

Jakten på den "stora flugan" Jag myser med Towe och ett gäng nyfikna trollungar ♥

Världens bästa Kim. En underbar mamma till 6 trollungar och storasyster till 3 trollungar ;))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-02 Hemma sent och sovmorgon

Ja det blev några timmar i Rätan igår, det var skoj och tiden bara rann iväg. Jacob var på bra humör en stund iaf och lekte med Hilma och utforskade som vanligt. Efter en stund hör jag Meja säga " Har du bajsat Jacob? Det luktar bajs." Och mycket riktigt hade han bajsat, Thomas och jag fick hjälpas åt med att klä av honom, sedan ställde Thomas honom i badkaret och han fick duscha.

Sedan tog det glada humöret stopp, Jacob var trött och grinig. Jag gick bäddade ner honom i en vagn som jag lånade av Kim, och gick en bra stund med honom ute och tillslut så somnade han och sov bort resten av kalaset.

Det var mysigt kalas med många kramgoa barn, och Meja var/är så stolt som blivit 4 år GRATTIS världens bästa MEJA!!!

Meja hade beställt hembakad pizza till middag och till effterätt blev det maränger och glass med massa gottitt på :) och kaffe till oss som är riktiga kaffetunnor :))

Efter fikat så hittade Meja en pappalångben och det blev samling vid fönstret i köket, Meja, Melvin och Hilma tittade på den "stora flugan" som Melvin sa :) Alla höll i "flugan" men det var med skräckblandad förtjusning. Först försökt Kim och Meja att släppa ut den men den flög bara in igen, och passade barnen på att titta lite närmare på den, tillslut var Kim tvungen att ta bort den då den inte överlevde små nyfikna fingrar.

Vi åkte hem runt 22:30 och var hemma lite innan 00:00 Så det blev byta på Jacob fixa välling och sedan natti natti. När Jacob åt välling slängde jag in hans finkläder i tvättmaskinen och körde igång den, den fick köra förtvätt, sedan stängde jag av och gick och la mig.

Nu på morgonen så väckte Jacob mig 09:20 Sovmorgon tackar man inte nej till :) så har jag startat tvättmaskinen igen.

Idag blir det en lugn dag hemma, kanske vi tar och skurar rent gallret till grillen idag passa på när det inte är så väldigt varmt ute. Men sommar solen får gärna visa sig igen.

Bilder från kalaset kommer lite senare, just nu ligger de i älsklingens mobil ;))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-07-01 Rätan!!

Idag tar vi en dags tur till Rätan då världens bästa Meja blir 4 år. Det ska firas ♥

Så efter lite mys och pyssel här hemma rullar vi mot Rätan. Kul för Jacob att få träffa hela ligan igen. Han storm trivs verkligen. Det gör även jag och Thomas. Men att se Jacob's lycka när man kommer dit och han blir omringad av alla Meyer trollen det är uderbart, så har Jacob och Hilma hittat varandra och leker mycket med varandra.

Igår hade vi en toppen dag, 38+ var det nere på byn 18:53, så då kan man ju bara tänka sig hur varmt det varit mitt på dagen, närmare 40+ grader skulle jag tro. På förmiddagen tog vi det lugnt och var hemma, satt mest i skuggan då det var svalast. Jacob for fram som en liten orkan ute på gräsmattan. Så trots att lilleman är genomförkyld så är det full fart som vanligt.

Thomas passade på att ta lite kort på mig utan att jag märkte det till en början, så lite Milla bilder tänker jag bjussa på
Njuter i solen :)  Blev fångad av kameran

Vacker, Ja det tycker Thomas i alla fall ♥ Älskar dig♥

På eftermiddagen var som sagt ner till byn en sväng, var in till Ica och handlade lite, så passade vi på att köpa oss en varsin sluch, Jacob fick smaka av oss och det uppskattades kan vi lova. Oftas får han bara vatten, men nu när han är genomförkyld så smakar vatten inte så mycket, Mer är favvoriten "inga konserviringsmedel eller färgämnen"

Efter det tog vi en liten runda och tittade på husen som är till salu. Planerna är ju att vi ska köpa hus men stor tomt så Jacob har bra med plats att springa på, men det kommer. Det är ju inte direkt gratis att skaffa hus. Ska prata med banken med.

Hus skulle inte sitta helt fel, hus och en lite katt "ute katt" katter ska vara ute katter men då ska man bo på "landet" för mycket trafik i storstäderna.

Därför fick "våra" katter vara inne katter i Upplands-Bro. Men när de flyttade tillm Kim och Göran blev de ute katter, och de stor trivdes verkligen där, våra små änglar.

Majsan älsklingen Tilde älsklingen ♥ ♥ ♥

Nä nu blir det en kopp kaffe, innan vi ska packa ihop oss. Jacob kanske ska få sova en sväng så han är pigg och glad när vi kommer fram till alla goa trollungar ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




RSS 2.0