11-06-30 Ute dag

Japp idag blir det en ute dag hela dagen. Men som vanligt blir det morgon mys inne. Jacob studsar runt och leker med sina leksaker, sedan blir det frukost *avklarad* efter det en kopp kaffe till mig. Sedan blöjbyte solkräm och ut i fin vädret :))

Man blir lite avis på grabben sin, mamman och pappan blir röda sedan flagnar man och blir blek igen. Grabben han blir brun. Våran lilla pepparkaka ;))

Nä men så mycket mer bloggande blir det inte idag återkommer kanske ikväll och skriver om dagen.


Vackert 


Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-29 Jacob's solkräm :)

Källa: www.vitapost.se
Produktbeskrivning
En solkräm som är framtagen för att ge barn och baby ett bra solskydd. Krämen är vattenfast och absorberas snabbt in i huden. Ekologiskt granatäpple, oliv- och makadamiaolja hjälper till att återfukta huden. Havtorn och nattljus extrakt skyddar känslig hud.

OBS! Utan Zinkoxid

-Ger skydd emot UVA-B-C
-UVA skydd testad enligt Australiensk standard
-UVB skydd testad enligt europeiska normer
-Innehåller inga syntetiska färger, parfymer eller konserveringsmedel
-100% naturliga ingredienser
-25% ekologiskt innehåll
-Alkoholfri
-PEG-fri
-Inte testad på djur
-En CO2-neutral product

Innehåll:
Aqua, Glycerine Soja Oil * , Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Glyceryl Oleate, Butyrospermum Parkii Butter * , Glycerin, Punica Granatum Extract * , Hippophea Rhamnoides Extract * , Olea Europea Leaf Extract * , Olea Europea Oil * , Simmondsia Chinensis Oil*, Oenothera Biennis Extract * , Hippophae Rhamnoides Oil * , Oriza Sativa Bran Oil, Glycyrrhiza Glabra Extract, mica, Tocopherol, Macadamia Ternifolia Oil * , Parfum.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-29 Äventyr

Idag har vi varit på lite äventyr. Jag har lämnat in cv ang jobb, hoppas att någon nappar på det man skrivit. Men bor man i lilla Sveg är det inte så lätt att få jobb, men man ska ju inte ge upp hoppet :))

Vi åkte till Salab innan Af och tittade lite, de har lite allt möjligt där kan jag lova, allt från scootrar till tandborstar, så hittade vi en minimini den gillade Jacob skarpt, tyvärr hade de inget pris att ge oss. Men vi ska dit igen kanske nästa vecka och se om det finns något pris på den.

Så var jag på af och förnyade min handlingsplan. Min handläggare är så trevlig. Han tycker det är kul att jag trivs så bra som jag gör här. Så sa han att när väl sommaren kommer hit så blir det oftast ett väldigt högtryck och då har "vi" det varmast i hela landet, och på vintern när det är kallt och blir lågtryck så har vi det kallast. Han är född och uppvuxen här och är 40+ så han vet vad han pratar om ;)

Efter Af åkte vi en sväng runt sveg "Jacob hade somnat i bilen" När han vaknade tog vi oss lite glass i glassbaren nere på byn, där vi träffade en vän till Thomas och hans familj. Det var trevligt. Sedan åkte vi vår kos hem och fyllde Jacobs pool med vatten, som han njöt i vattnet. Men kan tänka mig att det var svalt och skönt då vi haft upp mot 30+ även idag. Det är fortfarande väldigt varmt ute en ca 20+ inte illa det.


Efter badet var det mys som gällde och mat. Sedan knatade vi över till grannen och pratade lite. Jacob passade på att leka med grannens tös som är 8 månader :) Tiden gick fort och det blev dags att gå hem då det blev läggdags för Jacob, som nu sover gott i sin säng.

Ja just ja, vi testade dammsugaren idag bara för att se Jacobs reaktion då han varit livrädd för den ett tag, men när vi var hos Kim och göran och Kim damsög brydde han sig inte alls. Idag gick det bra, lite orolig var han, men med skräckblandad förtjusning. Han fick även sitta på dammsugaren för att visa honom att den inte är farlig och de gillade han, så då passade jag på att dammsuga lite extra, Jacob han tyckte att han åkte bil. "brum brum" satt han och sa go trollet vårat.

Lite underbara bilder ♥




Ljusnan

Ljusnan Så otroligt vackert

Har vi tur så blir minimini Jacob's :)) Okey han kan inte ha den nu, men när han blir äldre. Om vi lyckas köpa den vill säga.

Nä nu dags för kvällens sista kaffe innan det är dags för att sova.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-29 Uppe tidigt!

Idag vaknade Jacob redan 05:20, men det var ju inte helt oväntat då han inte ville ha sin nattvälling igår. Så lite hungrig var han allt, men han somnade om efter vällingen och sov 1 timme till, sedan var det bara att kliva upp. Jag försökt att ha lite morgon mys med grabben, men han vill ner på golvet och leka. Så vi få mysa vid ett annat tillfälle.

Jacob har ingen feber nu på morgon, men snorar och hostar gör han, men inget han bryr sig om. Han är pigg och glad och far runt som en liten orkan här hemma.

Så har han rest sig upp helt själv idag vid stolen, där var något som han ville ha men som han inte får röra. Jacob glömde bort att man måste hålla balansen om ska släppa tagen så han landade på mage. Var bara att sätta honom upp och prata lite med honom, sedan gick vi till hans leksaker och då glömde han bort att han skulle försöka att vara ledsen, go grabben.

Så har jag fått veta att jag tydligen håller grabben borta från mor/far-föräldrar.... Detta stämmer INTE!!!! Visst jag har valt att inte lägga ut bilder på våran familj här, men de  bilderna kan man se i min andra blogg, som var evighetersedan som jag uppdaterade. Mina nära och kära får dessutom ta del av en heldel kort av oss på FB.

Så bloggar lite andra också, Thomas ex och han lägger ju ut en liten bild då och då. Kim, Tina,My och faster Nena bloggar och det händer att de lägger ut bilder med så möjligheten finns ju. Jag hindrar inte andra att lägga ut bilder på oss som de tagit, och vill de och andra lägga ut bilder som vi tagit så frågar de först om de är ok, kan ju hända att man säger nej till något kort som man bara vill att nära och kära ska få vila ögonen på.

Så att påstå att jag håller Jacob bort är ju helt fel, men det finns tydligen de som gillar att hitta på lite osanna historier tycker synd om er.

Nog om detta tragiska.

Idag blir det lite bilutflyckt då jag dels ska på en del ärende och så kanske vi åker på en liten picknic i fin vädret 08:15 och det är 20 grader i skuggan :) (intill väggen hemma) så då kanske det är ca 17-18 grader inne i byn.

Har tagit lite tid att skriva i bloggen nu på morgonen gjort lite pause då och då av olika anledningar. Nu ligger Jacob och ska sova då han vaknade tidigt idag. Efter vilan blir det lunch.

Ja man få se vad som händer underdagen, uppdaterar mer ikväll om ork och lust finnes.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-28 Sjukstuga

Här är det sjukstuga "igen" Blir trött på detta elände. Feber, förkylning och hemsk hosta. Jag har klarat mig så här långt, men grabbarna är sjuka. Jag kännde mig dåsig och trött som om jag höll på att bli sjuk, med ont i halsen och huvudvärk, men det gick över, och nu ligger mina grabbar istället.

Jacob hostar, snorar och har feber från och till. Inte mycket feber men feber. Alvedon får han när han ska sova eller om han visar tecken på att han absolut inte mår bra. Men han brukar vara pigg trots febern och inte behöva alvedon dagtid.

Thomas hostar fruktansvärt mycket och känner av sina bihålor. Men han håller igång så mycket han orkar och det är inte lite det. Just nu ligger han och vilar lite, och bästa medicinen när man är sjuk är just att vila. Inte stressa, eller hålla på med för mycket stök.

Så kom "Kent" på besök en gammal klasskompis till Thomas, det var skoj och Thomas och Kent hade mycket att prata om, då de inte träffats på evigheter.

Jag har röjt lite här hemma idag, vikt tvätt och lagt in kläderna på sin plats, hängt upp ny tvätt och startat ny omgång tvättt. Thomas tog sig äran och fixade mat trots att han inte mådde bra. Blev en enkel lunch/middag, och gott var det :)

Så har jag och Jacob varit ue på en liten promenad + att vi gick till "Dagis" och hämtade släktträdet som vi ska sätta upp på hans rum, ska köpa en tavla och rama in den först. Någon bild på släktträdet kommer INTE utan vill man se det så är man välkommen på ett litet besök.

Riktigt sommar har vi med, har varit 30+grader här idag (i solen) Så trots att det är en liten sjukstuga detta just nu, så har vi varit ute stort sett hela dagen. Frisk luft är nyttigt för både kropp och själ.

Jacob han har dessutom bestämmt sig för att lära sig gå, så nu är det fullt ös. Han går inte själv ännu, men det kommer. Lära gå vagnen som Kim och Göran köpte för oss går ju  flitigt här hemma och han reser sig upp hela tiden.

Härligt att se underverk hos sitt/sina barn. För varje framsteg de tar blir man stolt om det ordet räcker till, skulle inte tro det :)

Nu blir det snooz och bus med Jacob, innan det är dags att göra natten. (En kladdig kille som nyss ätit upp sin glass)

(Källa Googel)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-27 Semester i Rätan

Hej hej!

Då har man varit hemma i några timmar efter en liten semester tripp till Rätan och härliga Meyer familjen. När vi kom in körandes på gården kom de 3 glada barn springandes och ropade MOFFAAAAA!!!! Men det var jag som fick första kramen. Inte så konstigt då de kom springandes på min sida där jag satt, efter det fick Jacob kramen och sedan fick Moffa stora pussen och kramen. De ÄLSKAR sin MOFFAAAA!! Och att det gillar mig råder det igen som helst tvekan om heller. De andra barnen kramades och pussade då vi kom in.

Midsommar blev en lung dag inne då det regnade och var uppehåll om vart annat. Men en lyckad Midsommar fick vi, med mycket gott att äta och underbara människor omkring oss. Jacob har stor trivts i Rätan, farit omkring som en liten orkan och han har blivit väl omhändertagen där kan vi lova. Hilma och Jacob har verkligen hittat varandra och leker väldigt bra tillsammans.

På midsommar dagen åkte  Göran, Casper och Tony Liseberg , men en bra stund fick vi allt med dem med, Tony kom över frammåt kvällen (Görans lillebror) De åkte vid 01-tiden. Och roligt hade de, mycket karuseller och annat skoj blev det.

Jag och Thomas stannade en dag extra då vi var sugna på att fiska lite, la Jacob för natten. Vanlig tid. Kim var barnvakt. vi lyckades dock bara få 5 små stackras abborrar sammanlagt. Men det är så härligt att fiska, avkoppling för våran del.

Så idag blev det hemfärd, rullade hem, packade upp och lade Jacob för att vila lite. Efter vilan blev det mycket lek och bus här hemma. Kvällen avslutade vi med ett bad+dusch, sedan fick han spa behandling och efter det leka lite på golvet tills nattvällingen var klar, men innan det blev det kolla tempen, och han hade 38 grader feber, så lite alvedon blev det då ( hade det varit dagtid hade han klarat sig utan alvedon, men när man ska sova kan det vara skönt att ta ner febern) Han åt aldrig någon välling utan somnade direkt och sov ca 1 timme innan han ville ha en liten slurk välling. Sedan somnade han om. Få se om han sover hela natten eller om det blir en flaska till.

Ja det var lite kort om vad som hänt, och roligt har vi haft.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-06-22 Uppdatering för Tisdagen den 21/06-11

Hej hej!!
Igår var det en grå och trist dag. Det blåste kallt hela dagen och regnade från och till. Så igår blev det en inne mysar dag. Jacob var på strålande humör hela förmiddagen, men efter vilan vände det och han visade sitt tempramet. 2-års trotsen verkar redan har satt sina spår. :)) Men så är han ju väder känslig också precis som sin far.

På förmiddagen var det mycket bus och mys här hemma, samt full fart frammåt. Han är inte stilla långa stunder nu inte. Nej här studsar man fram för fullt. och börjat att visa intresse för att gå gör han med, ska resa sig upp ganska ofta, men lite osäker är han. Men det kommer. Så har vi ju en lär och gå vagn i Rätan som väntar på grabben. Kim+familj var snälla och köpte en åt oss när de var i Östersund.

På eftermiddagen var det som sagt lite gnälligt här hemma, inte mycket som passade lilla herren. Vi la oss i våran säng alla 3 och busade och myste. Det uppskattades. Sedan var det middag, samt mys.

På kvällen blev Jacob på bra humör igen. Och när Thomas var i väg och handlade så kom Jacob underfund med hur man ska stoppa bollarna i giraffens mun. Jag hörde melodin som spelas när bollen åker in, tänkte att han hittat knappen med sin hand, men där hade jag fel, så när vi stolta alla 3 här hemma.

(källa: googel)


Man blir så stolt och glad för varje framsteg grabben tar. Han ska tydligen vara för sig själv och fnula hur man ska göra saker och ting, precis sin mor.

Så har han börjat att prata massor, det riktigt bubblar ord från prinsen. Vissa ord hör man direkt vad han säger, andra får man gissa sig fram till. Men det kommer mer och mer för varje dag.

Det var en liten uppdatering om vad som hände i lilla Sveg igår.

Vad som händer idag, ja det återstår att se. Grabben är i full fart, leker med sina leksaker, giraffen är nu åter poppis då han kommot på hur man gör med bollarna.

Väderet har vänt lite, det är strålande sol och blå himmel, blåser iof idag med men är varmare. 11+ i skuggan denna tiden 08:30, och ca 8-9+ var det igår samma tid och då var det bara grått och trist.

Nu blir det Jacob som gäller här hemma.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-20 Hemma

Jepps så var man hemma igen efter 5 dagars semester. Härligt att komma hem, men tråkigt att lämna Tina med familj. Har haft en super härlig tid i Borlänge vill jag lova.

Fika på Carl Larssongården

Smarrigt :))

Tina bakade en riktig kill-tårta till grabben med bilar, både på och i tårtan. Super god blev den. Jacob åt själv av tårtan med sked, duktig kille det. Fast lite hjälp av syrran fick han lite då och då.

Mer om våran semester finns att läsa på Thomas blogg.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-18 Borlänge!!

Hej hopp!!
Är i Borlänge och mår gott. Vi kom hit i Onsdags kväll. Sedan på torsdag/Fredag vart det shopping inne på kupolen. Så har vi varit på Carl Larssongården där vi åt smarrig glass och tittade på omgivningen.

Idag Lördag har jag och Tina varit på badhuset med Jacob, och det gillade han vill vi lova. I början var han lite misstänksam, men efter ett tag så vart det fullt ös. Tyvärr så valde grabbarna att ta en pause från oss damer och åte på lite andra äventyr, annars hade det kunnat bli lite bilder. Men skoj hade vi det kan jag lova er.

Snart blir det middag här, köttbullar och mos står på menyn idag :)) Efter det blir det välling till Jacob och sedan sova för natten.

Aqua Nova, Borlänge

Denna sköldpadda var kul att sitti och vid. Samt blåa delfinen, att spruta med vattnet var roligast.

Ja här i pirat poolen hade vi skoj.

Nu sover grabben gott efter en flaska välling :))

Lite fler bilder från semestern kommer inom kort.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-14 Trött!!

Har varit på dagis hela dagen idag. Thomas lagade mat, potatis, fisk med sås och grönsaker. Jag städade, dammsög, torkade golvena och tog toaletterna. Sedan hjälpte jag fröknarna med barnen, då de var kort om personal idag. Kom hem, myste med familjen, sedan tog vi en liten tripp och köpte en "ny" kärra till grabben, en emmaljunga sulky. Den ska vi ha som slit och släp vagn, kan vara bra att ha när man ska åka bort. Den tar inte så mycket plats. Riktiga stötdämpare har den med + sele så grabben inte kan slänga sig ut ur vagnen.


Jacobs nya kärra ;)


Nä så mycket mer uppdatering än så här blir det inte då jag är TRÖTT så nu säger jag God Natt Och Sov Gott

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-13 Utflykt

Idag började vi dagen med sovmorgon :) Sedan var det mys som gällde. Efter lunchen och vilan blev det utflykt till Hede. Det var trevligt. Vi köpte lite gott på vägen hem. Jacob fick banan, kex, och dricka. Bananen gick ner och lite kex. Drickan sparar vi till helgen då vi ska till Tina och Magnus. Kan vara gott att ha något efter vägen när man är en liten kille.

Ska bli kul att komma bort ett tag. På hem vägen åker vi förbi Erik (pappa) och ser om han är hemma, här uppe behöver man inte ringa och boka tid för att träffa nära och kära. Man bara går/åker över. Är de hemma och har tid släpper de in en, är det inte hemma, ja då far man sin kos hem. Skulle inte Erik (pappa) vara hemma så slår vi en pling och hör var han är, så han får träffa sitt barnbarn :))

Så blir det till att lägga sig tidigt ikväll då vi ska laga mat på dagis imorgon. 14-15 har vi matdagar. Är kul för då får man vara med i barngruppen och se hur det går. Är nytt för mig då jag själv bara jobbat inom kommunala förskolor i stoert sett. Aldrig i ett föräldrakooperativ. Men nöjda är vi, och så bor vi ju granne med förskolan med, när och bra.

Ja just ja, vi köpte lite leksaker till grabben som han gillar skarpt

Båten var en riktig höjdare i badet kan jag lova :))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-06-12 uppdatering! Namnsdag och svegssjön.

Hej hej!!
Fullt upp med att vara ute nu när sommaren är här så man har varken lust, tid eller ork att blogga. Man är ju ute hela dagarna och njuter av sommaren ju ;)

Så nu kommer uppdatering om gårdagen....
Det fina vädret håller i sig så vi gick ut nästan direkt när vi vaknade, satt ute och bara myste på tomten. Senare var det dags för lunch och sova för grabben, och eftersom det inte fanns någon skugga alls på tomten utan gassande sol så fick han sova inne. Efter vilan gick vi till dollar och köpte dricka, Jacob fick Mer dricka och han dricker så duktigt med sugröret, han fattade direkt hur han skulle göra :)) Thomas var hemma och dammsög medan vi var på "utflykt" Väl hemma blev det middag.

Efteråt åkte vi till Svegssjön och Jacob fick bada, det gillade han kan jag lova. Men han satt precis vid kanten, lagom för grabben. Efter badet vart det fika som vi hade med oss. Så fick Jacob leka i sanden liten med. Han njöt verkligen, men man fick vara på sin vakt för stenar är kul att stoppa i munnen.

Så hade ju Jacob namnsadg igår med.. "Bertil" efter min älskade pappa. Det firade vi lite med.

Så GRATTIS min älskade PAPPA och SON på namnsdagen i efterskott!!

När vi kom hem så blev det mer bad, ett bad i badkaret, måste ju tvätta rent grabben från sand m.m från stranden. Skulle vara kul att åka till havet med Jacob så han få känna på riktig sommarsand. Men lär nog inte bli av i år inte, men det hinner vi tids nog.

Efter badet blev det välling och grabben somnade med flaskan i munnen, då är man bra trött, och då kom vi hem i tid. Men värmen tar ju hårt på de små.


Nu är det 23+grader ute och har regnat. Skönt med lite uppfriskande regn, kan behövas när det varit medelhavs värme i några dagar. Kan bli åska idag skulle nog behövas. Men den goa värmen få gärna komma tillbaks. 31+ tackar man ju inte nej till direkt :)

Så får man se vad som händer under året eller nästa år. Lite funderingar har vi här, bröllop, barndop finns i tankarna. Och så lite fundering på ett litet syskon till Jacob, men än så länge bara fundering. Med tanke på Thomas rumatism och ålder så få vi se hur det blir. Men tanken finns där. ♥ Syskon eller inte ja det är frågan.

Nä nu ska jag se om älsklings gubben min har lust att kliva upp. Klockan börjar att dra iväg. Jacob sitter nöjd på golvet och leker. Och snart blir det lunch för grabben, sedan sova en stund. Tror bestämmt att han få sova ute idag, då det är svalt ute och solen är i moln.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-10 Bad och utflykt!

Idag har det varit riktig sommar även i Sveg, varmt och skönt. Dagen började ju som sagt med Dagis, sedan hem efter lunchen så grabben fick sova. Efter vilan fick han han bada för första gången ute i poolen. Jag hade haft i ljumet vatten så det var bara att plaska och njuta för fullt.

Jacobs pool+badring och badboll som ingick när jag köpte poolen. Jacob njöt verkligen av att få sitta ute och bada. Blir det bra väder imorgon så få han bada då med. Så hade han på sig sin UV bad t-shirt +40 bättre än solkräm då grabben har känslig hy, men vi kommer att köpa solskyddskräm med, är bra till ansiktet och armarna ju, men först måste man bara läsa så man får rätt, så många salvor som fått negativ kritik att de inte alls är bra för barnen. Och bara det bästa duger till våran grabb.

Efter badet blev det middag+efterätt. Sedan blev det en liten utflykt först till Björnån och tittade lite, Jacob hittade små fiskyngel som han tyckte var spännade. Så fick han plaska lite med fötterna i vattnet. Sedan åkte vi vidare till Los och köpte glass, det var inte dumt. Efter det så vände vi vår kos och åkte hem.

Björnån

Så vackert :)

Ja denna underbara dag har vi spenderat ute hela dagen förutom när det varit dags för mat och vila för Jacob. Jag tror bestämmt att vi kör en repris på det imorgon :))

Väl hemma blev det blöja, pyjamas och välling. Nu sover prinsen gott i sin säng.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-06-10 ÄNTLIGEN ♥

Ja äntligen är även Jacob's släktträd klart och han kan STOLT visa upp det. Vi blev super nöjda :)

Idag gick vi till dagis med grabben båda 2. Jacob blev så glad över att träffa alla kompisar. God mat bjöds det på, och sedan vart det glass till efterrätt då det är Fredag :) Efter bus, sång och mat, packade jag ihop Jacob's kläder inför sommarlovet, sedan gick vi hem. Nu ligger en mätt, nöjd stor kille i sin säng och sover.

En annan har varit hemma nu i 2 dagar, då jag fått en extrem huvudvärk, när inte Naproxen hjälper är det illa. Men fick tips av en på dagis att jag ska prova Eeze, då de tycker att det låter som om jag kan ha migrän light. Jag har även gjort ett test där resultatet blev att jag förmodligen har migrän. Så hjälper tabletterna som är receptfria är det ju bra. Annras få jag gå till vårdcentralen och göra en ordentlig utredning. Får huvudvärken "migrän" vid mens.

Få se om man tar fram Jacob's pool idag, så han få bada ute. Just nu blåser det "varma vindar" men ska han bada vill jag att det ska vara vindstilla, eller blåsa lite mindre iaf. Ska bli kul att se hur han reagerar på att få bada ute :)

Idag blir det att ta det lugnt här hemma för min del. Thomas och jacob kanske ska ut och åka lite bil senare. Nu har ju Jacob slutat att kräkas så nu får han sitta i fram med sin pappa. Mamma ja hon får snällt fortsätta att sitta i bak. Men grabben ska ha bästa platsen så enkelt är det :)

Så blir vi hemma på semestern i år, känns tråkigt då jag vill träffa Mamma och Pappa, men vi kommer att åka lite kortare turer iaf, som till Hudiksvall och Sundsvall. De platserna har jag aldrig varit på så det ska ju bli kul.

Men jag hoppas att Mamma och Pappa kan komma hit. Beror på hur de mår, men saknar dem massor gör jag varje dag. Mina älskade föräldrar. ♥ ♥ ♥

Nä nu ska jag vara social med älsklingen här hemma, och njuta av sommarvärmen.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-08 Extrem kort uppdatering!!

Är på väg mot "jobbet" Slutar 21:00 ikväll, inte så kul då. Hade hellre varit hemma tidigare så jag också kunnat natta grabben, och imorgon slutar 20:00 så då hinner jag inte heller natta våran skatt :( Men någon fortsättning efter denna vecka blir det inte. Man ska vara så jäkla stark mentalt om man ska jobba inom äldrevården, jag känner att jag inte klarar det.

Jag berömmer alla som jobbar inom äldrevården, ni är guldvärda för de äldre. En stor stjärna i himelen får ni av mig. Ett stort tack för att ni finns allihopa.

Jag fortsätter mad att söka inom barnomsorgen. Det är mitt "kall" det.

Och dessa fina ord kommer från en på FB, tycker att den är så fin och sann.


,, oooO,,,,,,,,,,,,,,,, Många människor går
,,,(,,,,),,,,,Oooo,,,,, in och ut i ditt liv,
,,,,\,,(,,,,,,,(,,,,),,,,, men bara riktiga vänner lämnar
,,,,,\_),,,,,,,),,/,,,,,, sina fotspår i ditt hjärta
,,,,,,,,,,,,,,,(_/,,,,,,,, och minnen som förblir inlåsta för evigt
Sätt detta på din blogg om ditt hjärta har fotspår ♥

11-06-06 Fredag, Lördag, Söndag och Måndag!!

Fredagen, Thomas sista dag på jobbet sedan semester. Han kommer hem vid lunch tid och meddelar att vi ska till Rätan för Jonna är på sjukhuset, hon hade gjort illa sig. Så jag fixade det jag skulle under dagen, sedan hem och packa. När Thomas kom hem så for vi till Rätan. Hilma, Melvin, Meja och Casper var hos sin Farmor när vi kom. Vi stuvade in barnen i bilen sedan åkte vi hem till Meyer familjen. Där blev fet nattning av de minsta, vill säga Hilma och Jacob. Resten fick vara uppe tills Göran kom hem, då de var lite skärrade efter vad som hänt och pratade mycket om det.

LÖRDAGEN!!!!
Så vart det vedklyvning hela dagen efter att Göran hämtat Kim, Towe och Jonna från sjukhuset. Jag passade barnen och hojtade till när det var matdags för lilla Towe tjejen. Alla barnen skötte sig bra, och Jacob han stor trivdes balnd alla som sprang runt om honom. På kvällen blev det lite gott framför tv:n. Milla fick ett skratt anfall och strax efter det var det dags att lägga sig.

SÖNDAGEN!!!!
Blev en hyffsat lugn söndag, alla var nöjda över att fått veden klar, men Casper var nog den som var gladast. Blev mycket mys och bus med trollungarna, den dagen. Jacob fick åka cykel med Mamma, Pappa och syrran Kim. Det var en ny upplevelse. Jag tyckte att cykelstol var otäck och tung, men cyckelkärran gick bättre, blir till att spara ihop till en sådan. Vi fick dock en cykelstol av Kim, så jag kan ju alltid träna lite till.
På kvällen tittade vi på Big Brother finalen. Efter det gick Millan och la sig. Hade först tänkt att åka hem efter BB. Men eftersom ingen av oss jobbar, så valde vi att stanna. Så slapp vi dra upp Jacob i onödan. Han sov så gott uppe i rummet.

Måndagen!!!!
Ännu mera slappar dag. Njutit ute hela helgen har vi gjort. Kim körde Jacob på traktorn (leksak). Det uppskattade han, han njöt för fullt den mannen. Sedan skulle de gunga, men efter att tröttheten satt in hos grabben så var det mindre kul. Då hämtade de napp och snuttis och mådde gott ute i solen. Vid 13:30 for vi resa hem, Jacob somnade en stund i bilen, men sov bara en kort stund, så när vi kom hem blev det mat, sedan vila en stund.

Nu sitter han på golvet och leker, och ganska snart ska han få bada en liten stund. Efter det ska jag ta och lägga mig. Då jag som sagt skall upp tidigt imorgon, då jag börjar att "jobba" Ska bli kul att prova på något nytt. Och nära är det, knappt 5 min med cykel. Nära och bra. Så skönt att slippa allt stress med bussar och pendeltåg som är inställda, försenade m.m. Här är det bara att knata iväg. Nej ALDRIG MER STORSTAD För mig.

Men nu blir det ett litet bad för grabben.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-03 Torsdagen!!

I Torsdags var Thomas ledig så då blev det mycket far och son tid. De busade och stojade en hel del. Frammåt eftermiddagen, åkte vi en svn till vårn vän Jessica med familj, det var super trevligt. Jacob fick träffa både hundar och kossor. Så fick han så klart syn på  en lastbil och traktor, och det var spännande. Han var glad och charmade alla med sitt glad humör.

Jag fick övningsköra Jessicas mopedbil, det var kul, gasen i botten ;) Så nu vet jag att jag absolut vill ha en moped bil. Bra gick det att köra med, jag var lite nervös i bbörjan, men det släppte ganska så fort. Jessica var lugn och pratade på som vanligt.

De bor verkligen på landet, så härligt, stort och barnvänligt, inte mycket trafik alls, precis som det ska vara.

Vi håller på att titta lite på hus, men det dröjer innan vi skaffar hus. Allt måste ju klaffa. Båda ska vara överrens.

Idag blir det att leta lite papper och lämna på bemanningen, så man får lön i sommar. Jag har fått många bra tips att ta vara på. Alla trevliga tips är välkommna. Man är ju lite nervös för att börja jobba med de äldre. Men som de flesta säger, det är somm att ta hand om vuxna barn. MEN man får INTE glömma att de just är VUXNA människor, och ska bli behandlade efter det. Men det kommer säkert att gå bra.

Nä nu ska man leta lite papper, sedan när Jacob sovit blir det en liten promenad. Verkar inte bli någon sommar idag inte, mer som en trist regning vårdag. Men men är väll bara att vänja sig. Lite avis på de i Halmstad är jag allt som har RIKTIG sommar. Det skulle ju inte sitta helt fel det.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-02 Onsdagen!!!

Började som alla andra dagar. Vart en lite mulig dag, så vi var inne på förmiddagen. När det var dags för lunch så passade vi på att sitta ute och äta, då det blivit lite varmare. Efter det gick vi ut och skulle hitta en rolig lekplats, men vi träffade på dagis gänget som skulle ut och titta på alla fina studenter, så vi hakade på. Jacob vart väldigt nöjd och pratade mycket med sina kompisar. Efter en stund bestämmde jag och Thomas att vi skulle mötas vid tahi kiosken och äta lunch ihop, så då gjorde vi det. Jacob fick smaka som vanligt men han var inte särskilt hungrig då han nyss ätit. När Thomas åkte tillbaks till jobbet, gick jag till glassbaren, och köpte lite smarrig glass, Jacob han att somna, men jag fixade en samlar mugg (plast) till honom, figur en söt hund då han gillar hundar.

I vagnen sov han närmare 3 timmar. Så när han vaknade blev det middag + glass. Har ju lite glasspinnar i frysen till grabben. Sedan gick vi ut igen och var ute tills Thomas kom hem. Först gick vi till en sandlåda och lekte, och Jacob är så duktig som inte stoppar sand i munnen. Han bygger sand kakor, kör med sina bilar och känner på sanden. Det roligaste är att krossa sandkakorna, men det tycker alla barn ;)

Efter en stund gick vi till tjärn och kollade läget, innan vi gick vidare hemmåt. Vid parkeringen mötte vi glassbilen, den stannade vi så klart och  tittade på. sedan gick vi vår kos hem, och precis när vi kom in till gåren så dök Thomas upp.

Thomas och Jacob fick en timme mys/bus tillsammans, sedan kl 20:00 var det natten som gällde. En flaska välling sedan somnade han gott.

Sammanlagt blev vi ute 5 timmar. Så underbart. Och Jacob trivs verkligen ute, han är en riktig ute kille han. Så nu väntar vi på sommaren då vi kan ta fram hans pool :)

Vad denna dag har att erbjuda får vi se men något ska vi nog hitta på.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-06-01 GRATTIS!!!!!!

Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtan med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än,
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro!

GRATTIS TILL ALLA STUDENTER I SVEEEEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


RSS 2.0