11-05-31 Vårdcentralen och jobb!!

Ringde Vårdcentralen idag för Jacob's blåsor. Han var så duktig hos läkaren, satt bara och flinade och flörtade. Han fick så mycket beröm av läkaren, det gillas :) Men så är han ju en tålmodig kille med. Blev att köpa hem lite salva till grabben, så nu ska äntligen blåsorna bort!!

Efter besöket gick vi till Thomas jobb, smsade honom om en liten pause, och han svarade snabbt, så kom han och tog en lite puff rast ;) Eftersom det började att regna så tyckte han och jag att ett litet besök på jobbet inte var helt fel, skrev in mig och sedan charmde Jacob alla på Thomas jobb, de blir så glada när Jacob kommer. Senad verkar älska Jacob och Jacob blir alltid lika glad att se honom.

Tillslut vart det dags att gå, då Jacob blev lite trött (slutat att regna), Bäddade ner honom i vagnen och gick in mot byn. Ett besök till apoteket och ett till Ica. Efter det gick jag till Sibylla, såg att klockan närmade sig 13:00 så jag skickade ett sms till Thomas och talade om vart vi var. Efter några minuter dök han upp (lunch) När vi ätit klart så gick vi åt varsitt håll, Thomas till jobbet och jag till jobbintervju.

Gick lysande på jobbintervjun och jag får börja på Tisdag. Tisdag-Fredag 07:00-16:00, och då får jag gå bredvid för att känna på lite hur det är att jobba inom äldrevården. Har aldrig arbetat inom äldrevården bara praktiserat i 1 vecka och på den korta tid lärde jag mig inget då jag inte fick göra något. Men blir annorlunda nu. Thomas har semester när jag "jobbar" så Jacob få mysa med sin pappa hela dagarna ;))

Väl hemma blev det mat, ny blöja och massa bus och lek. Efter ett tag blev han trött, la honom och han somnade direkt. När han sedan vaknade gick vi ut en sväng till. Gick till skogen, men vände ganska fort då vi vart omringade av ett gäng myggor ;) Inte för att jag har ont av mygg, men Jacob kan ju få slippa att bli biten i onödan.

Gick mot gården och då ser vi Thomas komma körandes. Jacob blev lycklig och ville åka bil. Men vi gick in och då vart han lite arg, pekade på bilen och sa "där" Så Thomas gick ut med grabben och satte sig i bilen så han fick en liten stund i bilen iaf. Sedan var han ganska så nöjd. Efter det vart det lite mys, nattbyte, salva och välling.

Och nu sover en trött prins i sitt rum.

Nya tröjorna som vi väntar på

Och



Ja det var vad denna dagen hade att bjussa på.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-31 Sanna ord!!

●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬♥▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬●
Jag är inte DÖV, jag lyssnar bara INTE på allt skitsnack.......
Jag är inte JÄVLIG!! Bara ÄRLIG!!!
Gillar du inte mig är det DITT problem inte MITT.......
Du kan kalla mig vad du vill, men TRO mig!!!!
●▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬♥▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬●

11-05-30 Bad och Vila

Ja Jacob ha fått lite Måndags lyx, han har fått bada lite då han inte är riktigt på humör, men så håller det ju på att spricka fran ett antal tänder på överkäken. Jacob ha varit på strålande humör idag fram till nu på kvällen då det tydligen kliar en del i munnen och det kan jag ju förstå. Men med ett härligt bad så glömde han av klådan i munnen och var som en liten fisk i vattnet. Efter ett tag tog tröttheten och hälsade på, så då var det färdig badat och nu ligger han och bara mår gott i sängen.

Ibland kan han vilja ligga och filosofera lite typ 5-10 min sedan är han nöjd och vill leka. Jacob är en riktig mys kille som gillar att mysa, både med sina föräldrar och i sängen för sig själv som han gör just nu. Ninni på ena sidan och snuttis på andra. Men snart vill han nog komma upp.

Så får Thomas sin lilla kvälls tid med honom med, det har dock hänt att han somnat för natten vid något tillfälle och då har han såklart fått sova. Men som det låter just nu så har han inga planer på att sova, bara vila.

"Mamma" "Där" och lite sång hörs från hans sovrum. Och nu är det "Inke" som hörs så han har nog vilat klart, så jag ska ta och hämta prinsen.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-30 uppdatering

Fick en underbar dag igår, vi började dagen med att mysa här hemma. Sedan åkte vill till några vänner och hade det trevligt. Jacob blev kompis med Vixy (hunden) Hon är så snäll den hunden, blir glad när det kommer besök. Jacob bjöd henne på en liten kaka och ett kex, som han slängde på golvet till Vixy.

Sedan åkte vi till Ica och hämtade 2 paket. Så nu har Jacob en till garderob att fylla med kläder :) Så fick vi hem hans nya kudde från babykoncept, riktiga grejjer det. Så nu blir det till att besälla tuffa junior örngott. Inga rosa sängkläder till grabben inte, nä tuffa sängkläder ska det allt vara till grabben. Ska se om man hittar något med tuffa bilar på då han visar stort intresse för bilar.

Sedan vände vi vår kos hem, väl hemma gjorde Thomas en underbar mors dag middag. Han kan verkligen laga god mat han. Grabben lekte en liten stund när vi kom hem, innan det var dags för sängen. Han somnade utan nattvälling, och sov hela natten gött det. Annars kan han vakna runt 23-tiden och vilja ha sin nattvälling (om han somnat ifrån den), men inte denna gång.

Idag blev det lite längre far och son stund på morgonen än vad det brukar bli av olika anledningar. När Thomas åkt till jobbet fick grabben yoghurt, det uppskattades. Sedan lekte vi och busde. Efter en stund vart han trött och det var dags för första vilan idag. Efter lunchen gick vi ut, vi han bara halvvägs med soporna så kom Thomas hem, han valde att äta hemma idag, så han tog vagnen och gick hem till gården. När jag kom tillbaks så la jag ut filten på gräsmattan med leksaker till grabben.

Efter att alla var mätta och nöjda åkte Thomas tillbaks till jobbet och jag och grabben skulle till lekplatsen, men pga att det började regna lite smått vände vi hem, och tur var det för precis när vi kom under tak började det att regna på ganska rejält. Men vi han iaf vara ute i 1 timme.

Nu sover prinsen för 2: gången idag, blir det fint väder när han vaknar så ska vi ut igen. är så skönt att vara ute inte sommar här direkt, men inte kallt heller, utan så där lite lagom. Men det hade ju inte skadat med den sommarvärme som vi fick i April heller.

Nu ska jag ta och slänga in lite kläder i maskinen, så få man se vad man hittar på här näst.

Ja just ja, imorgon ska jag på intervju om jobb inom äldrevården, tänkte prova på något nytt, och hon jag pratade med lät jag trevlig och possitiv till att jag vill prova på att jobba inom äldrevården. Sedan om jag klarar av det är en annan sak, men hon sa att jag kommer att få gå brevid till att börja med, för att kunna känna efter om det är något för mig.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-29 MORS DAG ♥

MAMMA!!!

Är glad att just du är min mamma.
Utan dig skulle livet inte var detsamma.
Så många minnen från min barndom jag har.
Längst in i hjärtat dom bästa jag spar.
Du stöttar mig i mina beslut.
Och har alltid ett vänligt ord på lut.
När det stormar är du min hamn.
Min trygghet är din varma famn.

Mamma jag älskar dig ♥♥♥




11-05-28 Dagis

Hej hopp!
Ja idag klev Thomas upp ovanligt tidigt för att vara en Lördag då det var gårdsträff på dagis. Vi krattade, satte ny buskar och mycket annat. Jacob var tålmodig som satt mestadels i vagnen. På slutet fick han iaf komma upp, då hade han vaknat efter 1 timmes tupplur, så då vart det mat och bus. Så fick Thomas se hur Jacobs dagis ser ut.

Så tittade vi på de släktträd som var klara (3st) Så fina, och eftersom vi inte har papperskort så bränner vi på cd och har fått lov att skriva på datorn på dagis. Ska bli så kul när grabbens träd är klart. Så har jag och Thomas kommiut överens om en bild på Kim som vi båda gillade, alla bilder var såklart väldigt fina, och vi hade svårt att välja vilken vi skulle ta. Men tillslut kom vi överens om ett kort

Detta kort har vi valt till släktträdet :)

På Måndag är grabben ledig då de ska på utflykt och det är ont om platser, och eftersom Jacob är så pass liten så kan han få vara hemma, han hinner ju följa med på fler utflykter.

Samt att vi ska till BVC eller Vårdcentralen och kolla upp hans blåsor. Hoppas att det finns något vi kan göra eller salva man kan få. Jacob verkar inte ha ont av dem, men han har haft dem i 1 vecka nu utan att de gett sig så då blir det till att kolla upp det.

Imorgon ska vi till Ica och hämta 2 paket, ett av dem är 3 kilo kläder som ligger på posten och väntar, och vad det andra är vet vi inte. Kan vara Jacobs gåvagn från en av Thomas vänner eller hans nya kudde som jag beställt

Så väntar jag på att ett bud på tradera ska avslutas, Har jag tur får jag hem 2 T-tröjor till grabben :) De är grå med texten "Världens bästa Mamma/Pappa" Så nu har han lite T-tröjor till sommaren, har han ju ändå men några fler skadar ju inte ;) Kläder är det ingen brist på till Prinsen.

Så kom jag ju på att vi inte lagt ut bilder på kläderna som han fått av sin syrra, så det ska jag försöka att fixa imorgon.

Så har vi lagt undan ett gäng kläder som Jacob ska få ge Tina när den dagen kommer, vi hoppas och håller tummarna allt vad vi kan att i Feb så får man välkommna en ny liten människa till världen ♥

Nu sover våran Prins för natten, han har numera fått en ny sovtid på kvällarna. Han har alltid lagt sig 19:00 förut, men nu är det 19:30-20:00 som han lägger sig. Lägger vi honom tidigare så kan han vakna något tidigt på natten/morgonen, samt att han är piggare nu med. Visst händer det att han få lägga sig runt 19-tiden med, man måste ju lyssna på de små.

Nä nu tror jag att jag ska bädda ner mig i soffan för engångsskull och titta på en film. Var ett bra tag sedan man bäddade ner sig och myste framför tv:n.

Så vill jag avsluta med att Gratta alla Mammor på MORS DAG Imorgon

Mamma jag älskar dig!!

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-27 Skog och bad.

Idag på eftermiddagen trotsade vi regnet och gick en promenad, passade på medan det bara duggade ut. Jacob njöt för fullt i vagnen, han bubblade och sjöng mest hela tiden. När vi kom hem blev det lite bus på golvet och sedan var det dags att skura rent badkaret för Jacobs badstund, jag passade på att bada med honom denna gång, och det uppskattades vill jag lova. Då han ha pruttat en del idag så blev det badblöja på när jag badade med grabben för att förhindra vissa överraskningar i vattnet. När jag väl gått upp ur vattnet, blev det nytt vatten till grabben och blöjan åkte av.

Så få man se om man går till badhuset i helgen med grabben, inget bestämmt ännu, men jag vet en liten herre som skulle uppskatta det. Nu har ju min baddräkt kommit *Äntligen* Jag avskyr baddräckter som slutar mitt i härligheten, nä rejäla baddräkter ska det vara :)

Japp denna blev det, finns på Ellos för den som vill veta.

Efter badet myste vi lite och ringde efter Thomas då klockan blev mycket, men han svarade inte och ca 3 min efter att vi ringt kom han in på gården, han hade stor handlat på vägen hem. Väl hemma då passade han på att gosa med Jacob, och jag packade in varorna.

på tal om baddräkt så har jag fyndat lite badkläder till grabben med, då han har känslig hy så gäller det att ha bra skydd till honom mer än bara salva

Så denna fina uv-dress har vi köpt till grabben, som han ska ha när vi är på stranden, hemma kan han ha sina badbyxor när han badar i poolen

Ett liknade badset av denna har han med, som han ska få ha på dagis, kan vara bra då de har vatten lek med mera på sommaren.

Nu sover mina grabbar gott, Jacob var hur trött som helst att han somnade med flaskan i famnen, go killen. När Thomas sovit klart blir det lite mys. Kanske en film eller 2. Vi få se. Må gott ska vi iaf göra som vi alltid gör.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram

11-05-27 Helg

Ja äntligen är det helg, och denna helg (Lördag) ska vi till dagis och ha trevligt med de andra föräldrarna, så kul att med ett föräldrarkooperativ man få verkligen en chans att lära känna alla de andra föräldrarna. Ikväll blir det fredagsmys som vanligt, Jacob ska få bada som han gör varje Fredag. Sedan blir det lite gott att tugga på (majskrokar) Fredagarna med hela familjen blir ju lite korta, men man passar ju på att mysa så mycket som det går.

Vi skulle ju gått ut en sväng jag och grabben, men när det ösregnar är det inte så lockande att gå ut, hoppas att det lugnar ner sig snart.

Jacob ligger för att sova en stund, han behöver fortfarande sova 2 ggr om dagen, men just nu är han lagom glad över att behöva vila. Han skriker inte men ligger och skäller lite då och då, varvat med att må gott med "snuttis" Så lille prinsen somnar nog ganska snart skulle jag tro.

Så istället för att ha gått ut har jag och grabben busat på golvet och haft det roligt. Jacob älskar när man sjunger för honom så det har vi gjort massor, imse vimse spindel är roligast.

Så börjar jag bli så trött på hans blåsor, de svider och är irreterade. Jag hoppas verkligen att de snart försvinner. Men han är duktig med att äta trots sina blåsor, det som inte funkar är drickat (frukt) utan vi kör på med vatten.

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe, sedan slänga in lite tvätt i maskinen, kolla posten och fixa med lite andra sysslor här hemma.



Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-27 Patetiska människor

Ska ju som sagt göras släktträd på dagis, och vi hade valt ut bilder på mor&far föräldrar, för grabbens skull, men tyvärr så vill inte grabbens "farmor" finnas i i hans liv. Att hon över huvudtaget inte finns i våra "vuxnas" liv rör mig inte ryggen. Men att låta ett oskyldigt barn bli drabbat gör mig bara förbannad och ledsen. Men då vet vi att Jacobs "farmor" är "död"

Men den dagen han blir stor nog och börjar att fråga själv och vill veta så ska han få veta.

Det är ju tur att han är lyckligt ovetandes om allt. Blir ju trist att förklara för de på Jacobs dagis hur det ligger till

Ja ja, nog om detta trista och denna patetiska person.

Dagen började förövrigt bra, Thomas kom in och väckte mig idag, händer annars väldigt sällan. Jacob var vaken, men satt upp och fnulade för sig själv. Blev en far och son stund på morgonen innan Thomas skulle till jobbet. Nu sitter grabber och pysslar för fullt med sina leksaker, och jag ska fixa lite gröt chramtrollet.

Få se vad denna dag har att bjussa på förövrigt, just nu regnar det ute men har vi tur så håller det inte i sig hela dagen. Ut en stund ska vi iaf, grabben sitter ju gott i vagnen och slipper bli blöt.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-05-26 Torsdag

En ny dag och slutet på denna vecka kommer krypandes. Idag har det varit en underbar dag, Jacob har varit på strålande humör även om han varit lite arg. Men jag förstår honom, alla dessa otrevliga blåsor i munnen är inte kul. Han blir arg när det blir för jobbigt att äta. Men flytade alvedon lindrar och då stryker vi bara på lite på tandköttet och tungan.

På förmiddagen var vi inne och mådde gott, efter att Jacob vilat så var det Lunch, det var inga problem för honom att få i sig maten då inte. Efter det gjorde vi oss redo och gick ut en sväng, på vägen hem stannade vi tjärn och lekte i sanden, gungade och tittade på vattnet, bilder kommer ikväll på låsta bloggen. Jacob kände på vattnet, det var kul tyckte han, så nu längtar man ännu mer till sommaren då man kan gå dit och bada och må gott. Jag har sparat lite föräldrardagar som jag funderar på att ta ut när Thomas har semester. Kan vara skönt att ha semestern tillsammans hela familjen.

Förhoppningsvis åker vi till Halmstad i sommar med, men det beror på ekonomin, men jag HOPPAS!!! Saknar mina föräldrar så himla mycket och att bo närmare 100 mil ifrån dem gör ju inte saken lättare direkt. Mina älskade föräldrar som alltid ställer upp, finns i vått och torrt. Ni är de bästa föräldrar man kan ha. Mamma:Lillemor och pappa: Bertil ni är mina sanna hjältar ♥♥♥ ÄLSKAR ER ♥♥♥

Nu ligger grabben och vilar sig lite, man blir trött av att gå på äventyr. Så har han ju nyss varit sjuk med, andra dagen idag som han är feberfri och pigg, bara de hemska blåsorna vill försvinna med så är vi nöjda. Men det är klart har man varit sjuk så tar det ett tag innan man återfått all energi igen.

Nä nu ska jag ta och dricka mitt kaffe för att sedan slänga in en tvätt i maskinen.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-26 Bilderna.

Japp här är är bilderna till Jacobs släktträd, har dock valt att INTE visa vilken bild vi valt på grabben.

Mamma
Pappa
Syrran Kim
Syrran Tina
Syrran My
Morfar
Mormor
Och denna bild fick jag med lov att ta bort från bloggen.Farfar

Tyvärr så ville inte en viss person finnas med på släkträdet och då slipper hon det. Det är synd eftersom det drabbar grabben. Vi andra bryr oss inte ett skvatt. Vi gjorde det för grabbens skull, tycker det är patetiskt när man låter små oskyldiga barn bli drabbade.

11-05-25 Blåsor, svamp och nässelutslag

Japp som rubriken lyder så har Jacob dessa otrevligheter. Ringde BVC idag och de sa att det är pga tänderna som håller på att komma, men fick rådet att blir det värre får vi komma in med honom. Nu blir det flytande alvedon när vi märker att det gör ont i munnen på grabben.

Så har jag varit på första mötet på dagis idag, där vi gick igenom lite som vi vill att de ska hitta på, och saker som vi ska göra, m.m. Var trevligt att vara där några timmar och prata lite. Thomas var hemma med Jacob då han är sjuker som sagt.

Nu ska vi även leta upp bra eller mindre bra kort på Jacob , oss, Jacobs systrar och hans mor&farföräldrar, då de håller på med ett mindre släktträd :) Få se vad man hittar för något. Kort på Jacob och hans systrar blir inga problem, men oss andra blir lite problem, man vill ju ha så fina kort som möjligt. Jacob ska ju stolt kunna visa upp sitt släktträd :)

När jag kom hem så hade Thomas fixat välling till grabben så han låg och åt välling när jag kom hem, han vill dock inte äta när han hörde att jag kommit hem, men efter att jag varit in till grabben åt han, sedan hade han bestämt sig för att inke=inte sova, han satt upp tills energin tog slut, då stupade han, så det var bara att lägga honom till rätta. När jag bäddar om honom hör jag honom säga Inke i sömnen, gohjärtat vårat

Nä nu dags att leta upp lite kort.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-24 bilder på lite kläder till grabben!!

Jacobs nya tröja ♥

Äntligen får vi hem dessa fina sommar byxor. Lite struligt belv det, men bättre sent än aldrig.

Fin kläder som vi fått av min barndomsvän

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Även dessa kläder har vi fått :)

Tusen tack Annette + familj för de fina kläderna.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-24 Sjukstuga

Sjukstuga, Jacob har feber, nässelutslag som kliar och 2 stora blåsor vid läppen. Han har haft en jobbig natt. Han somnade kl 04:00 imorse. Sedan vaknade han som hastigast 08:30. La ner honom i sängen och han sov fram till 15:00. Nu ligger han och mår och gott efter en flaska välling, så länge han ligger och är nöjd tänker jag inte slita upp honom. Man vet ju själv hur man mår när man är sjuk, man vill ju nästan bara sova hela tiden.

Thomas jobbar, men kom hem med Alvedon och xylocain. Få se om vi kommer behöva salva något mer då han har nässelutslag på rygg och mage. Men det var mindre imorse så har vi tur är det borta nu.

Jag passade på att sova när grabben sov efter som jag var uppe med honom.

Så får jag passa på att tacka Kim och Göran för at vi få låna resesängen ett tag till, skulle ju åkt till Tina för någon helg sedan, men blev inte så. så då har ressesängen blivit kvar här hemma och inatt kom den till användning då Jacob fick sova inne i vårat rum. Han är som jag var när jag var liten, kan/kunnde inte sova brevid någon ute skulle/ska sova själv. Men imorse la jag honom i sitt rum, och han somnad direkt.

Krya på dig min älskade skatt ♥♥♥ Mammas och pappas prins ♥Jacob Egeklint♥

Nu ska jag gå och hämta posten, sedan blir det dagens först kaffe.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram

11-05-23 kväller

Då var det kväll, Thomas kom hem, myste lite med grabben, monterade upp gräsklipparen. Efter en stund fixade Thomas nattblöjan och jag skakade vällingen. Sedan sa vi natti natti som vi brukar göra. Jacob drack sin välling i lugn och ro, sedan började han gallskrika, vad man än gjorde var det fel.
(Visst har han gnällt någon gång när man ha lagt honom förut men han har aldrig tidigare gallskrikit på detta vis.) Har alltid låtit honom ligga i egen säng och sett till att han somnat i sin säng, men ikväll blev det ett litet undantag, för så ledsen som grabben var, det var inte alls kul.

Tog in honom i vårat sovrum, där vi sjöng lite och myste. När han väl kommit till ro så bar jag in honom i sitt rum la ner honom i sängen sa god natt och strök honom över pannan så la han sig till rätta. Han ville helt enkelt bara få mysa lite till.

Ja så nu sover grabbarna gott. Jag ska snart lägga mig oxå, ska ju vara med på dagis imorgon, och se hur föräldrarna jobbar. Det ska bli kul, kommer nog att bli jobbigt för Jacob men han få ju var med så mycket det går.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-23 Måndag!

Hej svejs!!

Helgen har varit underbar, I Fredags var vi hemma och myste, samt tog en sväng till "Knuten" och åt gott, efter det åkte vi bara runt lite, så härligt.

På Lördagen var vi upp tididigt, fixade välling till grabben, kaffe till oss. Sedan åkte vi till Rätan där vi bytte bil, fick åka med Kim och Göran in till stan, och det var inte helt fel vill jag lova. De 5 största Meyer barnen var på annat håll och lekte och hade kul.

Vi hittade lite smått och gott inne i stan, och Thomas slog på stort och köpte en gräsklippare, det behövs nu. Så fick Jacob lite fler bilar, Jonna fick födelsedags present.

Så blev det kebabfrukost, och inne i stan hade de kebab med ris, som jag har saknat det, det var riktigt gott. Trots att jag blev mätt efter halva portionen, så kunde jag inte sluta äta, bara njöööt av maten.

Jacob var inte så hungrig då han fick en banan innan vi andra åt. Men han smakade lite iaf.

Sedan vart hem, hämta meyer trollen, och sedan tog vi det lugnt.

Söndagen var vi bara hemma (Rätan) under dagen då det var kalas för Jonna som blivit 7 år. Det firades med tårta och saft. Jonna hade bjudit hem lite kompisar till sitt kalas och de firade lite för sig själva inne på Rummet, M&M fick oxå sitta med inne på Jonna/Mejas rum.

Jacob och Hilma satt med oss andra i köket. Efter tårtan vart Jacob och Hilma lagom kladdiga, så Kim fick äran att bada dem, Undertiden åkte jag och Thomas en liten sväng runt Rätan. Så när vi kom hem var de nybadade. 


Jacob hoppade efter de andra barnen på golvet och kollade läget, på kvällen skulle han utforska lite mer och hittade till trappan ner till kyl och frys, 3 trappsteg kanske, han sträcker sig fram och vurpar. Göran var snabbt på plats och tog upp en ledsen och rädd kille. Efter att man kommit i mammas famn, fått napp och snuttis så var han glad igen. (skulle gått bra iaf om jag inte varit där)

Barn är ju barn och man kan ju inte springa efter dem hela tiden, de ramlar och slår sig, vurpar lite här och där. Men tillsist så lär de sig.

Runt 19 tiden så la jag ner Jacob i sängen med en flaska välling, han somnade gott efter ett tag.

Vi stannde och tittade på BB, efter det så var det dags att åka hem igen. Upp och hämta Jacob som tydligen drömde mardrömmar, då han grät i sömnen. Men han blev glad när jag kom, och skulle komma upp. Thomas startade bilen och jag satt en stund med Jacob i soffan. Sedan tog Thomas över och jag gick och packade ner det som vi skulle ha med oss. Då passade även Kim på att snusa och gosa med Jacob.

Med oss hem fick vi ett par byxor till grabben, tack för de fina byxorna :)

Jacob blev överlycklig när vi satte oss i bilen, han var vaken lite mer än halva vägen innan han somnade, väl hemma vaknade han då bilen stannade. In fixa välling sedan natti natti och han sov fram till 08:10 idag.

En underbar helg har det varit. Nästa helg blir vi hemma då det är dags att fixa lite på dagis. Lekstugan ska fixas till och båten :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-05-20 Ledigdag

Idag har Thomas haft en ledig dag, Danskarna är lediga då det tydligen är röbetsdagen idag?? Ja ja, alla länder har sina särskilda lediga dagar. Vi har haft en bra dag iaf. Började dagen med morgon mys med grabben innan dagis. När jag lämnat prinsen på dagis så cycklade jag ner till byn och skickade kläder till en vinnare från Tradera :)

Väl hemma satt jag och Thomas och pratade lite allmänt, sedan ringde han till Kim och pratade, jag fixade kaffe och skulle precis ta en slurk, då ringer P och säger att Jacob har 38 i feber, jag går och hämtar en glad men lite trött kille. Han känns inte så varm när jag hämtar honom, men man såg på honom att han inte var pigg. Efter ett tag piggnade han till och jag kollar tempen, då stannar det på 37,5. Kanske han bara var varm efter vilan. Men det är klart att de ringer när de har feber. Så spökar ju tänderna lite med. Tandköttet är svullet så då kan han ju få lite feber fram och tillbaks.

Lite senare underdagen så åkte vi till Knuten (pizzeria) och åt gott. Jacob charmar alla på Knuten, och en av de anställda frågade om han fick ta kort till hemsidan, grabben blir snart kändis i byn ;)) Efter besöket så körde vi en sväg och bara njöt av naturen, Jacob älskar att åka bil, han pratar och skrattar mest hela tiden, och göra han inte det ja då sover han istället.

Hemma blev det sedan välling och natti natti. Själv ska jag snart lägga mig med.

Imorgon far vi in till stan, det ska bli kul, även Kim, Göran och Towe kommer att vara där. De övriga barnen är hos sin farmor, skönt för dem att få vara där, särskilt för Casper som inte gillar att åka bil långt.

Efter stan åker vid med hem till Rätan, för på Söndag blir ju allas Jonna 7 år och det ska vi såklart fira.

Första gången jag träffade Jonna var hon en något blyg 2-3 åring, hon kollad in mig ett tag och Casper sa ganska många ggr "du få ge henna en kram, det är ju Milla ju" Men är man blyg är det inte lätt. Tillslut vågade hon och jag fick en kram och en stor blöt och snorig puss.

Har fått lov av Kim att lägga ut 2 bilder, Tusen tack Kim.

Första gången jag träffade Casper, tog inte många minuter innan han satte sig i mitt knä. Go grabben.

Och så stor var Jonna första gången jag träffade henne :)

Idag är det en tuff tjej med mycket skinn på näsan och så är hon ju alls prinsessa. Lilltjejen har blivit en stor skoltjej.

Ska bli kul att träffa hela högen. Fasen vad tiden går fort. Moffa och "Tant Millas barnbarn" ;)

Jag är ju Milla, Pappa/Moffas tjej, och är så glad att de gillar mig hela högen. fy satan vad nervös jag var första gången jag skulle träffa Kim, My, Göran och Casper. Ville bara försvinna snabbt när jag fick veta att de var i Bro. Och Thomas stackaren han fick nästan hål i armen så som jag "kliade" Så gick det hur bra som helst.

Ja nu har Casper och gänget fått en liten morbror och töserna har fått sin älskade lillebror. efter 26, 23, 19 år så kom lillebror Jacob, kändes lite konstigt i början vill jag lova, men nu är det inga konstigheter alls.

Vart lite långt skrivet märker jag, och jag som bara skulle göra ett kort inlägg, inte alltid det går inte.

Har tagit kort på Jacobs nya tröjor, har varit på jakt efter dem länge, och nu ätligen har de kommit :)

Tuffa tröjan

Cool

Fräck

Ja det är vad jag tycker om tröjorna ;))

Nu dags att lägga sig så man är något pigg imorgon då vi ska upp tidigt.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-19 En strålande dag!!

Blev en strålande dag idag, Jacob har verkligen njutit idag. Vaknade på toppen humör, han hojtade och pratade massor på morgonen så man vart lite orolig att Thomas skulle vakna men icke. Efter lite mys och bus blev det en smörgås, sedan dags att gå till dagis. Mamma fick puss och kram, sedan tog P honom och jag vinka hejdå. Han började på att gnälla, men jag han bara vända på klacken så hörde jag en glad kille. Strax efter att jag kom hem ringde P och berättade att det gick kanon bra, han var på strålande humör och studdsade omkring på baken och lekte med leksakerna. Hon kände att hon var tvungen att berätta att han var så glad , så att jag kunde slappna av på mötet, hur gulligt är inte det?

Hem efter mötet, ringer runt 11-tiden för att höra hur det gått, jo då de var så imponerad av att han varit en solstråle hela dagen, men ca 15 min innan jag ringde så började han att gäspa och visade lite mindre intresse för att leka, men fortfarande nöjd. De bäddade ner honom i vagnen och han somnade ganska snabbt.

Eftersom personalen skulle iväg idag var det föräldrar där på eftermiddagen, så jag valde att hämta grabben tidigare, så när han väl vaknat så gick jag dit, och då fick han lunch där, han och en annan kille hade sovit, så de fick äta efter vilan, då de sov så gott när det var lunch.

Hemma igen fortsatte det glada humöret, efter ett tag blev grabben lite trött och vilade i 30 min. Sedan var det middag, bus och mys. Sedan blev det dags att få på sig pyjams, sedan satt vi ute och väntade på att Thomas kom hem.

Och nu sover grabben gott efter en underbar dag (som alltid) men känns skönt att han ha varit glad hela dagen på dagis idag. Annars kan han ju visa sin mindre glada sida för fröknarna ;)


Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram





11-05-18 ÄNTLIGEN!!

Läste en helt underbar artikel i aftonbladet nyss. Fanny och Rasmus, får ÄNTLIGEN komma HEM!!!!!!!!

Blir så illa berörd hur man kan behandla små barn. Bott i samma familjehem sen spädbarnsålder i 4-5 år och socilatjänsten i Mark får ett "idiot´ryck" att de skall hem till biologiska mamma som de knappt känner dess utom bor hon med en ny kriminellt belastad man. Glöm aldrig att blod inte alltid är tjockare än vatten.

Äntligen får de får komma hem igen till sina "foster"föräldrar och få känna sig älskade och önskade.

Tårarna rann ner för kindena av lycka när jag läste de underbara raderna ♥

Nu ska jag göra mig redo, för när grabben vaknar ska vi till Dagis, sedan ska jag posta paket, ha fått lite kläder sålda på Tradera :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-17 Tisdag!

17 Maj grattis Norge på nationaldagen :) Och grattis älskade son 1 år och 1 månad idag, tiden går fort. Och så mycket du lärt dig på detta år, det går med en rasande fart. Far du omkring som en liten orkan här hemma, så underbart. Så har du lärt dig att sjunga imse vimse spindel med fingar+händer, du visar oss när du vill sjunga. Ja det är så mycket som hänt så det skulle bli fullt på bloggen med att uppdatera allt.

Nu är grabben på dagis och leker för fullt. Han älskar verkligen sitt dagis, att få vara med de andra barnen och busa, och de blir ju så glada när han kommer. Är så härligt, och han ska klappa och krama allihopa, han är så go med dem, men så kan han säga ifrån med, precis som det ska vara. Både till barn och personal, men "fröknarna" vinner ;)

På sista tiden nu så har grabben sovit till 08:00 på morgonen, trodde att han skulle vakna på natten då han somnade ifrån nattvällingen, men icke, han sov så gott så. Andra sidan så vaknade han kl 08:00 imorse och var väldigt hungrig, men efter vällingen var han så nöjd så.

Så väntar jag på mega paket idag, har ju fått massa kläder till Jacob av en barndoms vän och vunnit fin fina kläder på tradera, b.l.a en puma-dress och tuffa tröjor. Få se när i veckan det kommer, tradera paketet skickades iväg igår, och har jag tur ska de andra paketetkommit iväg igår med ;)

Funderar på att lägga ut bilder på alla fina saker/kläder grabben fick när han fyllde år, så kanske dessa kläder kommer med oxå. Få se hur jag gör.

Nu ska jag ta och pyssla lite, för snart ska jag hämta prinsen på dagis. Till 14:00 är han där. Blir lite drygt 4 timmar, längre än så tycker jag inte att han behöver vara på dagis när jag är hemma. Blir längre på Torsdag då jag ska på möte, då ska prinsen vara på dagis redan 07:20, så i värsta fall får jag väcka honom den dagen. Tur att man inte behöver gå på möten varjedag.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-15 Gnäll och besök

Morgonen började med strålande humör hos grabben. Men efter några timmar vände det och vi fick en lite gnällig kille, inget passade, trött och vill bara sitta i knät. Men det är ju inte så konstigt, näsan rinner och tänder på väg. Få se hur pass pigg Jacob är imorgon, om det blir dagis eller vara hemma.

Nåja, timmarna gick Jacob fick lunch, sedan sova ute i vagnen ett tag. Och så hörde Kim av sig och sa att de tänkte komma på besök, alltid lika trevligt. Fast idag var de 2 äldsta barnen med kompisar, så det blev Meja, Melvin, Hilma och Towe som hakade på. Morris var med Jonna.

Jo då liv i luckan blev det allt, bus i massor. Så bjussade Jacob på sitt lite gnälliga humör. Så fort jag gick så vart han ledsen, men efter ett tag löste det sig och han kunde sitta på golvet och leka lite med de andra busfröna.

Jacob fick en kasse med kläder och pyjamasar av Kim, det var inte helt fel, bortskämmda lille prinsen ♥ Men kläder är alltid bra att ha. Lite stora storlekar på bodysarna, men de kommer till använding så småningom. Pyjamaserna var lagom så nu har han så han klarar sig ett tag med det :)

Tusen tusen tack för de fina kläderna familjen Meyer ♥

Så fick Kim ett litet uppdrag av mig, att sy Jacobs sovpåse som lossnat lite i ett hörn, men det är ju ingen panik eftersom vi inte behöver den förren höst/vinter.

Jacob somnade ovaggat ikväll, en flaska välling sedan var lilleman färdig. Han sov ca 1½ timme, sedan var det dags för nästa välling slurk, men så åt han inte så mycket till middag, och vi tvingar ju inte i honom. Nu mår han ju inte riktigt bra heller, så då kan det ju vara lite si och så med maten. Då kan han gott få lite extra välling på kvällen istället.

Var härligt att ha gänget här iaf, M&M lekte, busade och små fajtades lite, som syskon gör. Men mycket kärlek blev det. På slutet så kramade Jacob lilla Towe, som inte är så liten längre. Hon rullar hur lätt som helst från rygg till mage och tillbaks. Så såg det ut som hon kämpade att sätta sig upp. Den lilla damen kommer nog att bli tidig i allt skulle jag tro ;)

Så måste jag ju avsluta med att Jacob vart sur när de gick, det gillade han inte alls. Han vart förbannad kan man säga, så det råder ingen tvekan om att han gillar familjen Meyer.

Nä nu ska jag ta och krypa till kojs... Somnad sent natten till idag då jag hade panikångest eller något, hjärtat slog hur fort som helst för att sedan slå hur långsamt som helst, så man vart ju lite nojjig och kallsvettig, ca 03:00 somnade jag. Hoppas på en lugnar natt nu då.


God natt vår saknade Ängel (Groda) Mamma och pappa älskar dig♥♥♥
Källa (googel)


Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-15 Tand och födelsedagar!!

På min lillasysters födelsedag 11-05-14 kom Jacob's första tand på överkäken :) Tänk vad tiden går fort, minstingen av mina syskon har blivit hela 19 år, var tar tiden vägen??? Man undrar ju. Känns som det var igår hon satt i mitt knä med nappen för hon hade klämt fingret i dörren. Då var hon runt 3 år. Världens goaste Angelina GRATTIS min älskade syster.

Och idag fyller världens bästa My 19 år, Thomas yngsta dotter. Hon var 14 år första gången jag träffade henne, Kim, Göran och Casper. Då tyckte My att jag var lik hennes mamma, om hon tycker det nu vet jag inte.

En go tjej, en bonus dotter, fast så har jag ju 3 bonus döttrar ;)) Så är man "tant Milla" till 6 underbara barn, för de har redan en Momma och en Moffa.

Även om Jonna tyckte att jag kunnde vara hennes Momma med, jag förklarade för henne att hon redan har en Momma och att jag är Moffas tjej, tror ni att hon köpte det.... Nej, hon sa bara att jag var hennes Momma iaf så vände hon på klacken och gick. Då var hon runt 4 kanske 5 år, idag vet hon att jag är Moffas tjej, en " Tant Milla" helt enkelt.

Just nu ligger mina grabbar och sover gott, så jag passar då på att slänga ihop några rader. Få se vad som sker idag, skulle gissa på en mysig hemma dag, då det är grått och trist ute, Men hoppas att det snart vänder och blir varmt igen.

Längtar verkligen till sommaren då det är varmt och gött ute. Så kan Jacob få bada och plaska i sin pool som jag köpt till honom, en liten men lagom pool som passar lilleman

Nä lite kaffe nu så man kanske vaknar till liv.

Så passar jag på att säga GRATTIS GRATTIS Angelina och MY på eran 19 årsdag ♥ ♥ ♥ ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-13 Fredagen den 13:e

Japp har varit fredagen den 13:e hela dagen. Började väll sådär, vaknade med min smärta i ryggen, sedan kände jag att det gjorde ont på haken var väldigt öm och inte nog med det så hade jag även ont i halsen. Men skam den som ger sig.

Mysig morgon blev det iaf, mycket gos med grabben. Sedan vid 9-tiden kom vaktis och fixade lite saker, Jacob charmade han direkt, sedan skulle Jacob självklart hjälpa till men fick inte. Vaktis var snäll nog och lånade ut en skruvmejsel som grabben inspekterade noga.

Efter att vaktis var klar la jag Jacob för att sova förmiddag, han sov i ca 30 min sedan ville han inte sova mera. Thomas gick och tog upp honom. Sedan blev det en underbar mysdag här hemma med lilla familjen. Jag är så lyckligt lottad som har en så underbar familj. Thomas har verkligen ställt upp idag med allt så jag ha fått vila ryggen. Tack älskling det uppskattar jag verkligen. Självklart ställer han upp varje dag, men idag ställde han upp lite extra då.

Så fick vi oväntat besök, ett besök jag gärna hade klarat mig utan... Blixtrar och dunder. Fy fasen vad det blixtrade och small. Thomas och Jacob satt på verandan och tittade på eländet, själv gick jag och la mig. Jag avskyr verkligen åskan, då har jag heller -30 grader. Men vi alla är ju olika.

Nu sover våran skatt så gott, och jag väntar på paket, om Thomas orkar så hämtar han det i kväll/natt annars blir det imorgon. Stort paket till grabben med en massa kläder.

Så har vi fått ett stort paket med kläder av min barndoms vän, som mamma ska skicka. Jacob blir verkligen bortskämd av alla. Till och med en på Thomas jobb kom med massa leksaker till grabben. Han hade rensat bland sin dotters leksaker och hittat duplo till grabben och en duplo båt med nalle puh. Det var i början av veckan han fick dessa fina leksaker.

(Källa: googel) Inte mina bilder
Dessa gillar han att pyssla med.

Så även om det är Fredagen den 13:e så har det varit en toppen dag ♥

Så måste jag ju skvallra lite... Vår kära faster Nena har börjat att blogga... Detta gillar vi ♥♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram




11-05-12 Sjukstugan!

Hej svejs!!!!
Sjukstuga här idag kan man väll säga. Jacob är förkyld och inte lika pigg som vanligt, men ingen feber idag :) Thomas har varit hemma då hans hals spökar, han har känt att det kan vara ny halsböld på g, men hoppas att det är fel. Jag vaknade med kraftig smärta i korsryggen som har hållt i sig hela dagen. Inte äns citodon har hjälpt, men har dock kunnat sova en stund nu på kvällen. Fick ta en halv till nu när jag klev upp. Bara att stå ut en dag eller två. Hoppas att det är bättre imorgon.

Idag har det inte hänt så mycket här hemma, vi har varit hemma och bara tagit det lugnt. Thomas var iväg till Dollar och köpte hem sköljmedel och lite nudlar samt annanas jos till mig, Tack älsklingen min ♥♥♥

Jacob har lekt som vanligt och hittat på bus, nu hoppar han fram med full fart på lilla baken, och tar sig dit han inte ska vara ;) Jag har bla fått lyfta honom från soppåsen, man måste ju kolla innehållet :) Så har han kommit på att han kan riva ut allt ur korgen i skötbordet som står i hans rum, inget farligt där men är väl så där att ställa sig och vika kläder 17 ggr. Men allt ska ju undersökas. Fast mest har han suttit och pillat med sina leksaker, läst bok och kramats med sina föräldrar :)

Så har jag fått mitt första bud på på Tradera, ett tufft sommar set Linne och kortbyxor :) Ska bli kul och se hur det slutar. Lite spännande då jag aldrig sålt något på Tradera förut :) Fler kläder kommer att läggas ut inom kort.

Nu blir det en lugn stund här hemma, funderar på att titta på någon film, få se vad man hittar på.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-11 Förkyld och gnällig

Jacob våran älskling är förkyld och gnällig. Kom nu på morgonen. Han vaknade med ett strålande humör, fick välling och sedan vände det. Näsan rinner, och inget passar. Efter att Thomas gått la jag ner honom i sängen och han blev hur nöjd som helst. Då har han Bara varit uppe i 1 timme, så något skit i kroppen är det ju (skulle jag tro). Jag är lite små snörvlig, Thomas verkar åka på ny halsböld, men han skulle till jobbet idag iaf, i värsta fall får han väll åka hem.

Få se om grabben somnar eller bara ligger och mår gott en stund. Inget dagis idag, när jag bara går hemma och inte har något möte att gå på så kan grabben få vara ledig, skulle han bli sjuk med feber nu då så är det gott att ha honom hemma. Vård av barn tar jag bara ut om jag absolut måste, typ om jag ska på möte, intervju m.m. Men annars blir grabben "ledig".

Japp då sover grabben, då återstår det att se hur denna dagen blir. Jag hoppas att det "bara" blir en förkylning. Men men börjar man på dagis så blir det nya bacciller och då kan man bli sjuker.

Magsjuka har härjat på dagiset med, men än så länge har vi klarat oss här. Jag har hellre influensa än att ligga magsjuk.

Nu blir det kaffe för min del, sedan titta till grabben. Kanske slänga in lite tvätt i maskinen. Och lite annat pyssel.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-09 Ny vecka och sommar

Så var det ny vecka. Jacob vaknade kl 07:20 så mamma fick lite sovmorgon :) Lite välling, sedan bus på golvet (Jacob's egna vilja) Han sitter så snällt och leker på golvet på morgonen.

Så kom Thomas ner, Jacob blev strålande glad som alltid. Det blev lite mys och bus med far och son oxå. Sedan var det dags att klä på sig för grabben skulle till dagis. Idag stannade jag lite längre än vanligt, men det var trevligt. Jacob var glad och nöjd när jag gick.

Väl hemma började plocka lite smått, sedan var det ett akut besök till toa, och när jag går in till toa, så hörs Jacob över hela sveg, han blev väldigt ledsen bara så där. Men fick veta när jag hämtade honom att han nog var trött, för det tog mindre än 1 minut så sov han gott i vagnen, i hela 3 timmar. Efter vilan ringde L och talade om att han vaknat men inte ätit lunch, så de frågade om han skulle äta där eller här hemma. Han fick äta på dagis i lugn och ro medan alla andra barnen var ute och lekte. När jag hämtade grabben, möttes jag av en sandig glad liten kille. Men humöret var lite si och så. Fick höra av M att Jacob varit arg en extra gång på dagis. När M matade Jackob så gick L förbi och Jacob blev glad, när sedan L gick ut vart Jacob skit sur. Så humör har han den lille herren. Ja för att inte säga röst resurser ;)

Jag bestämmde mig för att gå ner till byn en sväng med Jacob, vi köpte hem, Mjölk, toapapper och kaffe. Så köpte jag en varsin glass till oss. Jacob riktigt njöt av glassen :) Hela grabben blev kladdig + vagnen, så nu ikväll har jag tvättat dynorna till vagnen, så nu är vagnen ren och fräch. Passade på att skura rent resten av vagnen med.

Vi hoppade middagen idag eftersom Jacob åt sen lunch, så istället fick han yoggi och ett smörgåsrån.

Sedan blev det en kort stund med mys för Jacob och Thomas då grabben var trött, välling och natti natti. Sedan sov han gott fram till 21:50, då vaknade han och vart riktigt ledsen. Lite mys med mamma och pappa så lugnade han ner sig, så fick han lite välling. Men Jacob fick för sig att han skulle leka, men där hade han fel, så lite ynklig blev han allt när jag sa natti natti till honom. Men nu sover han gott.

Imorgon ska han få sova en stund på förmiddagen innan vi ska till dagis, så han hinner vara med och leka.

Nä nu ska jag slänga in lite bilder i andra bloggen och sedan lägga mig, natti natti

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-08 Ljuvlig Lördag

Uppdatering om gårdagen 11-05-07

Morgonen började bra, och häll i sig hela dagen :)

Efter att vi myst och mått gott hela familjen, besölt vi oss för att äta ute, ingen dum ide av Thomas. Efter maten blev det en bil tur, där vi spanade på omgivningen. Så åkte vi till Rätan och hälsade på, möttes av ett gäng fundersamma barn, men efter några sekunder fick man bamse kramen av ett lyckligt gäng, De älskar ju sin Moffa, och "Hacob" som Melvin säger ;) Ja jag få väll haka på lite på ett hörn, men att vi omtyckta av hela högen råder det ingen tvekan om. Till och med Morris skulle kramas och pussas.

Så bjöds det på glass, och Jacob njöt verkligen, och inte vart han sur när det tog slut heller, utan var nöjd och belåten. Så fick Jacob busa lite med Göran och med Kim. Kim körde mormor's lilla kråka med honom och det var väl så där att åka ner i diket. Blandade känslor med glädje och pirr i magen. Sedan fick han prova syrran glasögon, och han blev så cool ;)

Jacob var nöjd och glad mest hela tiden, men han var ju även tvungen att klaga lite. Mot slutet blev det jobbigt då han vart övertrött. Men inget som stör hans nattsömn. Han somnade gott i bilen på väg hem, och vaknade när vi väl var hemma. Fixade lite välling, sedan sov han hela natten fram till 07:20.

Idag få vi se vad som händer, fint väder har vi iaf, så något ska vi väll kunna hitta på, om Thomas kropp klarar av det efter gårdagens brottning med Kim, men roligt hade de iaf ;)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-06 Humör!!

Lämnade Jacob på dagis kl 09:30 idag, allt gick bra, men han blev lite ledsen när jag gick, men M fick han snabbt på andra tankar och han vart glad. Han tycker det är väldigt kul på dagis, att se vad alla de andra barnen gör. Barnen skämmer bort honom vill jag lova, han peker och de hämtar.

En stor portion mat åt han idag, och eftersom det är fredag och de var fisk denna fredag så fick de glass efter maten, Jacob som varit mindre intreserad av glass förut åt av lycka. När väl glassen var slut så skulle M ta glasspinnen, då vart Jacob allt annat än glad. Han blev skit sur och klagade som bara han kan. M försökte att förklara för honom att glassen var slut då skrek han lite mer, fasen komma här och ta min glasspinne typ.

När han sedan fick napp och snuttis blev han glad igen. Så bäddade de ner honom i vagnen och han sov 2 timmar. Eftersom han inte sov något på förmiddagen så blev det en längre stund på eftermiddagen, men då hade han ju bjussat mamma på sovmorgon med :)

När han vaknade ringde N (äntligen) och talade om att han var vaken, så jag kunnde hämta honom. Klockan var då 14:30, När jag kom möttes jag av en lycklig sprattlande kille, så härligt att se.

Nästa Fredag ska Jacob äta frukost på dagis så han få vara med på det med. Och tur var väll att jag valde fredag, för annars hade ett barn fått äta själv, nu slipper detta barn det och får en frukost kompis :) Så den fredagen hämtar jag Jacob innan lunch, det få han äta hemma istället.

Ja det var lite om denna dag, få se om jag skriver något i helgen.




Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-05-03 BVC!!

Vi började dagen lugnt, mys och bus som vanligt efter vällingen. Runt 9-tiden var det smörgås och välling igen, anledningen var att Jacob var trött och hungrig, så jag lade honom i sängen efter att han fått smörgås trodde att han skulle vara nöjd då det inte var längesedan han hade fått sin morgon vällingen, men där hade jag fel. Eftersom han var så trött och vi skulle till BVC när han egentligen ska äta lunch fick det bli välling. Efter vällingen somnade han gott.

Jag fick väcka en trött Jacob efter nästan 2 timmar, för vi skulle gå. Blev en rask promenad till BVC, men vi han. Ville inte stressa Jacob när jag väckte honom så vi myste en stund innan vi skulle gå.

Träffade BVC sköterskan och läkaren, så underbara dessa tjejer är ;))

Jacob följer kurvan väldigt bra, precis som han ska. Och det tycker att det går frammåt med grabben, Jacob charmade dem ordentligt.

Eftersom Jacob inte ha börjat att resa sig upp så frågade de om han går i "gå stol" Det gör han INTE, de tyckte de var bra, för oftast blir barn lata av att sitta i "gå stol" men det gäller ju inte alla. För vissa funkar "gå stolen" utmärkt för andra inte. Men de berömmde oss för att inte använda en sådan iaf. Jacob kommer att lära sig både gå och stå när han själv är redo för det. Nu står han ju upp när vi håller honom i händerna, så det närmar sig.

En kryp grabb kommer han då inte bli, han tar sig fram på rumpan istället. Det är det ju många barn som gör, och huvudsaken är att han tar sig frammåt.

Och han är pigg, nyfiken som ska se allt, så pratade han med dem också och det tycker att han har ett härligt språk "joller" Så tycker de att han är duktig som kan säga, "klocka" "Jacob ha" "smaka" det är svåra ord för en 1-åring men våran kille kan ;) Man få dock lyssna noga.

Så tyckte de att Jacob har modiga föräldrar som lämnar Stockholm och flyttar till Sveg, även det fick man beröm för. Läkaren och BVC sköterskan tycker att jag är en mycket varm och omtänksamm mamma. Att vi flyttade hit är de bara glada över (behövs väll lite mer folk här), läkaren själv hade bott i Järfälla och hon längtar inte tillbaks. Och att ge grabben en trygg uppväxt här tycker de bara är bra.

Så har Jacob's eksem försvunnit, i Bro hade han ju röda eksem vid öronen, men sedan vi flyttat hit har de försvunnit. Så är han inte lika torr i huden heller, läkaren kännde nog, men sa bara att Jacob har en mjuk och fin hy. Så det lönade sig att flytta hit, men det var nog något skit i lägenheten som ställde till det, det var ju inte den fräschaste lägenheten vi bodde i.

Nu några få bilder från i Måndags.














Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-05-03 Mina föräldra älskar er!!

Jag växte upp med att säga snälla och tack, att ha respekt för de
äldre, ge en hjälpande hand till dem som var i
behov, hålla upp dörren för personen bakom mig,
säger förlåt när det behövdes och att älska
människor för vilka de är, inte för vad du kan få
från dem!

Tack mina älskade föräldrar, ni är bara så underbara, önskar att det fanns fler som er  ♥ ♥

11-04-30 Kväller

Vi blev hemma den valborg då hela familjen var trötta. Lade oss för att vila men vi somnade gott alla 3. kl 21:00 väckte Thomas mig, då var det försent att gå och titta på Majbrasan + att Jacob sov så gott så det vore bara dumt att rycka upp honom så viktigt är det ju faktist inte att se en brasa som brinner. Kommer fler tillfällen.

Kl 22:30 ca vaknade grabben då de smällde smällare, han var inte rädd utan nyfiken och skulle se, men det var bara "puffar" de smällde så man såg ju inget. Passade på att ta på honom nattblöjan och pyjams, Thomas fixade nattvällingen och lagom tills han fick sin välling var det lugnt igen, de smällde väll typ i 5-10 minuter bara. Efter nattmålet (som han tidigare somnade ifrån) Så somnade han om så gott.

Hade tänkt att bjussa på lite fina bilder från majbrasan ikväll men nu vart det ju inte så. Få komma på andra fina bilder att bjussa på imorgon istället. Något ska vi nog hitta på :)

Thomas tittar på film, jag har tittat på Big Brother, och nu sitter jag här och uppdaterar lite.

På eftermiddagen tog jag och Jacob en liten promenad, ner till tjärn och kollade läget, så härligt att se att all is har smält, och den stora snöhögen som låg där är borta med ;) På väg tillbaks somnade han en stund men vaknade till då grannens hund skällde. Jacob brukar inte vara lättväckt annars men idag var det en sådan dag tydligen. Vi gick in fixade middag, sedan busade vi, också protesterade Jacob lite bara för att han kan protestera. Sedan lekte vi lite till. Efter ett tag kom Thomas ner fixade middag till oss vuxna inl Jacob som självklart alltid ska vara med och äta det vi äter.

Sedan var det blöjbyte som gällde och bus med världens bästa pappa enligt Jacob :) Men man blir trött av att busa, så vi lade ner honom i sängen, klockan var då 19:00, han hade sovit 3 ggr tidigare innan, men har man nyss börjat på dagis så kan det ta på energin hos en liten kille.

På dagis är han poppis bland barnen, så har han skaffat sig en favorit tjej där med, en stor tjej på 6 år. P sa att han vill se vad hon hittar på hela tiden, och hon är verkligen go med Jacob, men de är ju alla barnen. De ska krama och pussa honom när man kommer på morgonen, och Jacob är en generös liten kille. Men så kan han ha humör också som vilket barn som helst. Det sker mest då han är trött på dagis, då är det napp, snuttis och vagn som gäller (barnen sover ute året om) Fram till det är ca -15 grader ute.

Det är bra att det bara är en avdelning 4 "fröknar" det är en lugn förskola och "fröknarna får tid med barnen utan stressa. Min önskan vore att det skulle vara 4 pedagoger på alla förskolor, det skulle personalen och barnen må bäst av. Men nu är det ju tyvärr inte så, och jag berömmer pedagogerna på förskolorna för deras arbete. 3 personal på 19 barn är inte lätt alla gånger.

Nu ska jag ta och varva ner lite innan jag gör natten.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


RSS 2.0