11-10-30 Normaltid!

Då har man äntligen satt klockan till normaltid igen. Man få sova 1 timme längre :) Och idag när jag klev upp var klockan 08:15. Jacob har alltså redan vänt rätt på dygnet, men vi tjuv startade ju redan förra veckan lite smått, annars kan det ju vara svårt för barn när man ställer om klockan. Jag tror man är lite bortskämmd som har en son som sover skapligt länge på morgonen :) De flesta jag känner med småbarn brukar få gå upp vid 6-7 tiden. Så man få ju vara tacksam så länge Jacob bjuder på sovmorgon.

Så har tydligen Thomas fått fylleringning på sin mobil natten till idag, Att folk inte skäms. Man ringer inte en småbarnsfamilj efter 01:00 på natten om det inte är akut viktigt!! Vilket det inte var i detta fall då. Nu vaknade ju inte Jacob tack och lov, men iaf. Och har man dessutom sagt upp alla bekantskap så ringer man väl inte alls?? Eller har jag missat något?? Nå ja nog om detta, blev bara så paff när Thomas berättade detta för mig.

För övrigt är det bara fin fint här, har börjat att bli riktigt kallt på nätterna nu, men på dagarna är det skönt ute. Ännu behövs inga vinterkläder. Höstvärmen är lång i Sveg detta år. Brukar normalt sett vara kyligare än vad det är nu vid den här tiden. Men kylan kommer och snön med, återstår bara att se när.

Så var vi på 1-års kalas igår då grannens tjej fyllde år. Många presenter hade hon fått stora tjejen. Jacob gav henne en boll och ett pussel.

Och idag var jag och grannen på matbeställningsmöte på dagis. Det var mycket att hålla reda på men vi ska nog fixa det. Vi hjälps åt i början så ska det ordna sig. Har man bara kommit in i det hela så ska det inte vara några problem.

Nej. nu ska det vikas och hängas tvätt innan Jacob vaknar. Sedan blir det bus och ev en tur ner till Ica, ska köpas hem propplösare och nya nappar till Jacob. Så ska han få inviga sin reflexväst med. Köpte på dollar Igår, 20 kr billigt och bra. Annars kostar de ju runt 100 kr. Så man tjänar ju på att köpa på dollar ;)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-28 Surprise!!!!

Så har det hänt... Jacob GÅR!!!!! Så jäkla kul. Idag på fruktsamlingen satt jag och de större barnen och pratde om de små barnen, då W som är 1 år går och då undrede W's storasyster hur "liten" Jacob var. Han är 1 år förklarde jag, var på tösen säger "men han kan inte gå" Bara lite sa jag, något steg då och då. "han få öva" blev svaret.

Sedan vart det lek och helt plötsligt reser sig Jacob upp inne i dockvrån och går ut till matrumet, man blev paff och så lycklig. Fick med en bit på film med så Thomas fick se när han började gå. Sedan när vi kom hem var vi ute lite Jacob ville gå även ute men lite svårare med balansen med skor på, men han är inte den som ger sig upp och kämpa på.

Och nya ord lär han sig hela tiden, och sätta ihop till hela meningar fixar han med (3 ord) även om orden inte alltid hamnar helt rätt, men man förstår ju. Ett ex. "åka bil i"= Åka i bilen.

Mamma
Pappa
Ja
Nej
Inte

Duktig
Kille
Wea= W & S
Kako=Jacob
Lia= L & L
Golgi= M
Yoggi= Yoghurt
Bobbo= Volvo
Bil
Äta
Dricka
Macka
Mat
Smaka
Sko
Dagis

Ja listan kan göras lång, men detta få räcka.

Ja nu är det helg och Jacob får långledigt, han är ledig på Månadg med, då det varit långa dagar på dagis denna vecka. igår och idag blev långa dagar, igår var det ju matdag och idag var jag fröken.

Nä nu blir det lite vila då båda mina älsklingar sover.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram11-10-26 Kort!!

Huvudvärk kort och gott. Bättre kväll än såhär kan man ju ha.

Ha varit på Föräldramöte med. Det var trevligt, så är man med i matbeställningsgruppen nu då. Jag och grannen har ått med i gruppen :)

Med Jacob är allt som det ska, han lär sig nya saker hela tiden.

Idag åt de tårta på dagis, ett litet avslutningskalas för S som slutar. Gott sa Jacob om tårtan och åt nästan 2 portioner, gissa om han var sugen på middag senare på kvällen.... Nej inte alls faktist. Men nattvällingen fick han i sig.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-24 Uppehåll

Hej!
Har haft ett litet mindre uppehåll pga en envis huvudvärk som kommer och går. Men på Onsdag får jag träffa en läkare så hoppas jag på att man kan ta reda på vad som är galet. Troligtvis migrän då jag måste lägga mig och helst ska det vara tyst, mörk och svalt när jag ska sova. Mörkt och svalt kan jag ha, men svårare med tyst då man har en liten prins i huset :)

Annars är allt bara bra här. I Söndags var vi i Svenstavik och hälsade på Eva och Ulrik. Det var trevligt och Jacob blev riktigt borskämd vill jag lova. Mycket gott bjöds det på, mat och fika. Enkelt men gott ;) Så fick vi köpa kläder till grabben då en som de känner har stängt sin klädbutik. En kasse full med kläder för en billig peng :)) Mamma valde nogrant ut kläder + 2 pyjamasar.

Jacob var mest intresserad av deras hundar, och det kan jag förstå, för de är så fina hundar. Jag ville ha en av dem med mig hem, men det gick inte Ulrik med på ;) Och det förstår jag. Tror inte att Thomas skulle bli så lycklig heller, helt plötsligt så är vi hundägare... Nej kanske inte då. Men Jacob skulle bli lycklig, han som älskar djur. Försiktig är han med, han nyper eller klämmer inte som småbarn kan göra utan han är verkligen go med djur. Klappar och håller om försikigt, så pass att djuren själv kan gå undan när de inte vill gosa mer. Men när hundarna tyckte att det räckte och gick så satt Jacob i soffan och klappade på soffan och ropade kom. Då kom de tillbaks och nosade lite och Jacob blev åter lycklig.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-21 Fullfart!!

Fullfart framåt, nu händer det saker här :) Snart har man 2 små fötter som springer omkring. Yes Jacob kommer mest troligt att gå tidigare än vad jag gjorde. Det känns gött.

Idag har vi varit hemma och busat då Jacob varit på riktigt strålande/busigt humör. Så tog vi oss en promenad och tittade på alla bilar. Han älskar att åka bil och att åka vagn och titta på bilarna.

Sedan hem, busa med fassan, äta och sedan mys med pappsen. Efter det pyjams och välling för att sedan somna gott. Ikväll höll vi honom uppe till 20:00, då det är dags att ändra på kvällsrutinerna med tanke på att vi snart ställer tillbaks klockan 1 timme.

Nä klockan tickar på och här sitter jag och knappar, dags att besöka herr säng.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-19 Trött

Blir en kort uppdatering ikväll/natt då jag är trött. Idag har det gått bra på dagis, de skulle på utflykt när jag kom så det vara att gå in och klä på Jacob.

Hämtade honom 15:00 som alltid, men som vanligt när man ska gå hem har han inte tid. Han ska ju leka, go trollet. Men efter en stund så bestämmde han sig för att "gå"=krypa ut i hallen och det lät som han sa "jag gå nu"

Väl ute så beslöt jag mig för att gå en liten promenad, blev ca 2 timmar, på hem vägen gick vi till Dollar och köpte lite nya strumpor då det försvunnit några och vissa har blivit försmå

Imorgon ska vi till Dollar igen, då ska det inhandlas tomtedress och strumpbyxor till Luciatåget ;) Så ska jag köpa ullbyxorna som jag lagt undan. Kan behövas i vinter.

Så har vi fått tag i en stor diskmaskin som vi ska hämta på Söndag, enbart använd i 2 månader och vi får den för 600 kr som hittat :)

Ja det var en kort uppdatering, nu ska jag ta och göra kudden sällskap.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-18 Ny spis!!

Klockan 09:15 kom vaktis och ville hälsa på ;) Han hade med sig en ny spis till oss, lilla julafton kan man säga. Jacob kände sig lite lurad, för han kröp lyckligt till dörren i hopp om att det pappa som kom. Kan ju säga att han blev något spak när det var "fel" gubbe som kom in genom dörren. Men när han fick se skruvmejeln så skulle han visa sin, då var det andra miner.

Medan vaktist körde bort den gamla spisen och in med den nya så gjorde jag Jacob redo för dagis, när vi var klara, så satte jag ner Jacob på golvet för att fixa till håret på mig, Jacob hittade genast verktygen som han stolt satte sig vid, men han tog inget utan kände bara på handtagen och var hur lycklig som helst.

Sedan begav vi oss till dagis, inga problem att lämna idag heller.... Nu är han TRYGG på dagis inget snack om saken. Det var Bamse disco idag så Jacob dansade lite med de andra. Efter discot vart Jacob arg, inte ens napp och snuttis hjälpte han vart bara förbannad. Förmodligen trött, han fick i sig mat, och sedan sov han gott ute. När han sedan vaknade så var han en solstråle igen. Och när jag kom så lekte han med en liten scooter som tydligen var poppis, jag försökte lägga undan den när vi skulle gå men då blev han sur, men att lämna den till L var inga problem.

Väl hemma fortsatte Jacob att vara på sitt bästa humör, och jag kunde göra mat medan han lekte. Precis när maten blev klar kom Thomas hem, men vi fick gå ut och säga hej till pappsen då han stannat för att prata lite med grannarna. Jacob tittade efter Thomas men såg honom inte, bara hörde så vi knatade ut vi med. Sedan in och åt.

Efter maten blev det bus på golvet,  Jag och Thomas satte oss på golvet med Jacob, och helt plötsligt så ställer sig Jacob upp. "gå" sa han och reste på sig. Så snart har man 2 små fötter som springer omkring här hemma. Men att krypa och hoppa på rumpan är fortfarande bäst enligt Jacob :)

Vi har inte "tränat" honom på att gå utan han ha fått välja själv när han vill gå, han har ju visat intresse för det länge och han går när han håller oss i handen, går med sin gåvagn och så kan man ju alltid promenera med sin matstol ;))

Nä nu ska jag lägga mig, kan ju vara skönt att lägga sig i tid ibland med :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-17 Dagis!

Gick bra att lämna Jacob på dagis idag. Han skulle leka direkt när han kom dit. Man fick flörta till sig en puss och kram, sedan skulle han till L. Inget gnäll eller pip, han var en nöjd herre. Bra hade det gått hela dagen, bara bus och en massa diskussioner. Men han var efterlängtat av alla på dagis.

Och när Jacob fick se sin favorit komma ut i hallen så sken hela pöjken upp, W är favvo tjejen.

När jag kom för att hämta Jacob satt han i dockrummet och lekte, han lagade mat. Han blev glad av att se mig men kunde inte lämna matlagningen. Nu tycker han att det är så roligt på dagis att man måste hämta honom för att klä på honom. Förut kom han krypandes i hög fart när han fick syn på mig. Snart får man väll släpa hem pöjka för att han inte vill följa med hem :)


Så är det fotografering den 16 Nov på dagis, det ska bli spännade, men stränga order... Inga föräldrar på dagis när det ska fotograferas. Det förstår jag, vilket spring det skulle bli på dagis om alla föräldrar var med, skulle bli stressigt för barnen, personalen och för fotografen.

Hoppas man får hem korten innan jul, så kan det bli en julklapp till nära och kära ;)

När jag hämtat Jacob på dagis så gick vi till Ica och handlade hem lite smått och gott, så idag blev det pölsa och potatis till middag. Första gången Jacob åt det, men lär inte vara sista gången för han åt så det nästan sprutade ur öronen.

Men så är han super duktig på att äta, det som han inte riktigt har tyckt om ännu är fiskbullar, men det var längesedan han fick det så man kan ju prova igen för att se om han tycker om det eller inte. 7 ggr ska barn smaka på maten för att man säkert ska veta om de tycker om det eller ej.

Skulle Jacob rata fiskbullar vid 7 olika tillfällen så vet man ju säkert att han inte tycker om det och då kan man ju skippa fiskbullar, men skulle han äta det på dagis/skola och gilla det där, så får han äta hemma med, när det serveras. Annars finns ju så mycket annan fisk man kan äta, och skulle det bara vara fiskbullar han inte tycker om så kan man ju inte klaga.

Men man vet vad man har att vänta när han blir äldre, och kanske säger att han inte tycker om bara för att slippa äta, men det kommer vi inte att gå på ;)) Men Jacob kommer nog att testa oss precis som andra barn gör ;))

Nä klockan tickar, och Thomas sover, kanske dags att väcka honom snart.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-18 Jacob 18 månader ♥

Älskade älskade Jacob, idag är du 18 Månader!!!

Tiden går för fort ibland. För 18 månadersedan låg jag på Södertälje BB vid denna tiden och hade ont samt var något envis.

Och idag sitter jag själv i köket medan du busar för fullt på dagis, fast just nu sitter du nog i någon av fröknarnas famn och vaknar skulle jag tippa på, och snart blir det mellis och efter det så kommer jag och hämtar hem dig min älskade son ♥

Blir att ta en promenad till Ica så köper vi hem lite banan ;) Månadspaketet kommer lite senare denna månad. Ett paket jag vet att du kommer uppskatta ♥
Jacob Egeklint ♥ ♥ ♥Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram11-10-16 En jobbig dag!

Har legat däckad hela eftermiddagen i stort sett. Jag gick och la mig 13:50 pga en hemsk huvudvärk (Migrän symptom) Tog en halv citodon och la mig, efter 1,5 timme kom Thomas in och frågade hur jag mådde, och Jacob ville mysa lite, vilket han fick. Jag bad om en till citodon till så en halva till blev det, sedan somnade jag, stax innan maten blev klar fick jag kliva upp då Jacob ville hjälpa till i köket lite väl mycket.

Jag och Jacob gick in till hans rum och busade lite. Efter en stund fick vi sätta oss och äta. Sedan busade vi med Jacob tills det var dags att sova.

Jag ska snart lägga mig igen då jag känner mig berusad (citodon) Kommer förmodligen att sova gott inatt. Hoppas på att det är bättre imorgon. Jacob ska ju på dagis så i värsta fall får jag lägga mig och sova när han är på dagis.

Källa: Googel

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-16 kloka ord!!Några ord att tänka på kanske ;)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram

11-10-14 En bra natt

Denna natt har varit en bra natt. Jacob vaknade första gången 00:45, då var vi fortfarande vakna, dags för välling, sedan somnade han om. Vid 4-5 tiden vaknade han andra gången och vart lite ledsen, precis när jag kom ut till köket blev det tyst, var förmodligen bara nappen som var på vift skulle jag tro. Sedan sov jag till Thomas kom och väckte mig då var klockan 08:30. Så idag är man utvilad.

Jacobs humör idag har varit bra, han har mått gott och lekt för fullt, samt hjälpt mig med både tvätt och diskmaskinen. Att få trycka på start knappen det är kul det ;)

Nu ligger en prins och sover gott, när man är förkyld så blir man trött fortare än när man är frisk. Tar på krafterna att leka med en dunder förkylning. Men han är helt klart på bättringsväg. Förhoppningvis kan han gå till dagis på Måndag, Men beror på allmäntillståndet, så Thomas är infomerad om ev en vab dag på Måndag. Då har vi nämligen Matdag, skulle även haft det den 11, men då var det en räddande ängel som tog våran matdag så få jag ta en annan dag som de ska ha. Tur att man kan byta ibland.

Denna vecka har det varit riktig pyjams vecka här hemma. Men man få gå i bara pyjams hela dagen lång när man är sjuk och bara ska vara inne. Få se om vi tar oss ut något idag. Är 0,8- ute och man vill ju inte riskera att han ska bli mer dålig, men så kan frisk luft vara bra även när man är sjuk. Få se hur vi gör, har ju inga måsten att göra. Och märker jag att han inte är på mattan efter vilan så blir helt enkelt inne och bara myser.

Sov gott min prins ♥

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, hade tänkt att duscha när Jacob sover, men då vi ev ska få ny spis idag så skippar jag det. Skulle vara så olyckligt om jag står i duschen när vaktis plingar på och Jacob vaknar. Han kan ju vara lite känslig när han är sjuk och då kan det bli tårar lätt. Men man vet ju själv hur man mår när man är sjuk.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-13 Tjorvig natt och gnölig dag.

Inatt vaknade Jacob 3 ggr. Räckte dock att jag gav honom nappen så blev han lugn. Men det märks på dagens humör att han inte sovit ordentligt inatt, för nästan inget ha passat. På slutat av dagen vände dock humöret till det bättre, men då fick han ju glass och bada efter middagen.

Kan inte vara lätt att vara liten och sjuk, man kan lixom inte tala om om/var man ha ont, om man mår illa, utan det får man försöka lista ut. Men samtidigt tar det hårt på en utekille att vara sjuk och vara inne om dagarna. Men i förmiddags var vi ute en liten stund i sandlåndan och buasade och det uppskattades vill jag lova. Jacob är ju bättre nu även om han inte är riktigt kry i kroppen, men att få lite friskluft i 30 min kan ju inte skada.

Även inatt somnade vår herre utan nattvälling och det tog honom ca 1 timme att somna och då höll vi honom uppe 30 min extra dessutom, tror att han ändrat lite på rutinerna nu när han är sjuk.

Hoppas att denna natt blir lugn och att han sover hela natten. Möjligtvis att han kommer vakna minst 1 gång för att få en slurk välling och det förstår jag ju, men sedan får han gärna sova hela natten, så kanske både mor och son är lite piggare imorgon och kan ta en promenad kanske.

Så får jag inte glöma koka vatten till inatt då de kommer att släcka ner strömen mellan 00:00-02:00 inatt. Kan ju vara bra om det finns vällingvatten om Jacob skulle vakna och bli vällingsugen.

Nä nu ska jag ta fixa lite sedan lägga mig, man är ganska trött ikväll.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-12 Jacobs första julklapp för i år

Har beställt en unik dress till Jacob som han ska få i julklapp. Den finns inte att köpa i affären utan är specialbeställd av en som syr väldigt fina dresser till barn :)

Bild kommer när vi fått hem dressen :)

För övrigt så är det fortfarande snuva och hosta för Jacob. Men han är på bättringsväg, pigg som vanligt, men ingen större matlust när det är lunch dags, och tvinga i honom är ingen ide. Det få bli en flaska välling när han vaknar så får han i sig vätska och näring "om han vill ha". Så får man se om han äter något till middag.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-11 Medicin!!

Blev vårdcentarlen igår för Jacob, Thomas hämtade oss och vi for dit. Blev att andas in lite extra syre+något som gjorde det lättar att få upp slem ur halsen. Så blev det stick i fingret, men han var så duktig och skrek inte när sköterskan stack honom, efteråt gjorde det lite ont och då blev han lite ledsen, men det gick över. Sedan kom läkaren in och Jacob fick välja sitt första klistermärke :) Efter det blev det hosmedicin som ska lindra den hemska hostan. Inga problem att få i honom den, han dricker snällt, annars brukar ju barn inte gilla medicin.


Första klistermärket, det ska in i hans bok där vi sparar dem, tills han är stor nog att få dem själv.

Idag är Jacob betydligt piggare och det märks att medicinen gör det den ska. Men blir att vara hemma hela veckan, då Jacob ska vila och det var vi inställda på igår morse, när man hörde/såg hur dålig Jacob var, ingen direkt feber hade han 37,8 men ont i kroppen, så det fick bli en alvedon. Men så klarade han sig på 1 alvedon med under hela dagen och idag har han inte behövt ta någon alls. Fortfarande ingen större matlust även om han försöker att äta så smakar det inte bra. Men läkaren sa att han troligtvis har ont i halsen med, och det kan man ju förstå. Men dricka, youghurt och glass går i honom. Docktorns order ge honom det han tycker om, dricka och äta... Det viktigaste är att han får i sig något sedan vad det är är inte så viktigt, det viktigaste just nu är vätska. Och det är han ju duktigt på att få i sig.

Så bjussar jag på årets första vinterbild här i Sveg, den kom och den försvann lika snabbt nästan, tog bara någon timme så var den borta igen.Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-10 Sjukstuga!!

Idag är det sjukstuga här hemma. Jacob är genomförkyld, rosslig i bröstet och hostar för fullt. Ingen feber "ännu" hoppas att han slipper det. Men 1 alvedon har han fått idag då han mest troligt haft ont i kroppen. Nu sover han gott i sitt rum, försökte att ha honom inne hos mig för att vila, men så fort han somnade i min famn vaknade han till och skulle hålla mig hårt. Gick till skötbordet för att ge alvedon då det var tårar mellen vilan, där somnade han till med. La ner honom i sängen och sjöng för honom tills han somnade och nu har han sovit i 30 min.

Blir inget dagis denna vecka som verkar, inte när han mår som han gör. Var lite piggare imorse men det vände som sagt rätt snabbt. Och när han inte orkar leka hemma inget passar, då orkar man inte heller vara på dagis.

Nu hoppas vi på att han ska krya på sig snart, vila och dricka är viktigt. Matlust verkar han inte ha heller, få se om han äter lunch senrae, annars blir det välling, då får han i sig både vätska och näring.


Så var vi ju i Rätan i Lördags då Hilma blev 2 år. Av oss fick hon, en dockvagn, babysitter och resesäng (till dockan) det uppskattade hon. Så bjöds det på fika, vi kom lite sent då jag fick för mig att kalaset började 14:00... Det var fel, 12:00 började det. Men vi kom inte allt för sent iaf. om jag inte minns helt fel var vi framme runt 13-tiden.

Jacob var nyvaken när vi kom fram, så var där mycket folk och en del hundar, så han blev lite osäker, men inte ledsen.

När det lugnat ner sig så vågade han sig ner för att stöka runt, leka med leksakerna, gosa med katterna. Han var en glad kille med andra ord :)

Vi stannade till Söndag och åkte hem någorlunda tidigt. Skönt att komma hemma lite tididagre någon gång med. Hemma åt vi middag, och Jacob fick ett bad. Sedan blev det natti natti för honom.

När han väl somnat gick vi vuxna och la oss för att vila. Vi vaknde ca 3 timmar senare, då tyckte jag att jag lika gärna kunde lägga mig för natten. Tur var väll det, för under natten så hostade Jacob ganska mycket så jag vaknade till lite då och då.

Ja detta var lite om vad som hänt denna gång. Få se när det uppdatering nästa gång. Kanske ikväll om ork och lust finns. Sedan beror det ju självklart på hur Jacob mår.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-07 Fredag och kallt!!

Så har hösten kommit och förmodligen för att stanna på en kort visit, jag tror nämligen vintern kommer tidigt här i lilla Sveg :)) Men vad gör väl det, gnistrande vit snö som lyser upp mörkret tackar vi inte nej till. Just nu har vi 8,7 +grader ute, men blir varmare underdagen.

Läste att snön redan kommit uppe i norrbotten och kiruna. Bara den kan vänta med att komma till November så är jag nöjd, för enligt mig är det inte vinter förren i November månad. Men visst längtar jag till snön kommer och man gå ut och åka pulka med Jacob, och leka i snön m.m... En och annan snöboll på pappsen kanske ;))

Idag blir en slappar dag skulle jag tro, Thomas jobbar sent idag, kommer hem lagom till Jacob ska lägga sig för natten. Sedan blir det upp tidigt imorgon då vi ska på kalas i Rätan. Hilma tjejen blir 2 år, stora damen nu :))

Idag när jag lämnade Jacob på dagis så stannade jag en liten stund, men Jacob brydde sig inte om mig mycket inte, alla bilarna var mer lockande, så jag tror och hoppas att han är/blir lite mindre mammig.

Inte för att att det gör mig något alls, jag tycker bara det är underbart. Men samtidigt kan det vara skönt om han kan gå till Thomas då han ex ramlar, eller bara blir ledsen även om jag sitter i samma rum. För Pappa kan ju också trösta och blåsa, och finnas där med kärlek och mycket mer. Men just när han blir ledsen är han mammig och det  förstår jag ju för han går ju hemma med mig på dagarna, när han inte är på dagis.

Sen är jag väl en liten hönsmamma, och det står jag för, men det är mitt val. Så finns det en sak jag "tränar" på och det är att inte vara överbeskyddande, fast jag lyckas bra med att inte vara det.

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sedan röja lite i köket, packa ner lite kläder till Jacob att ha med oss till Rätan och något plagg till oss vuxna med kanske kan var bra ;))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-06 Äventyr och regn!!

Idag gick vi på ett litet äventyr jag och grabben :) jag köpte Jacobs ullbody, sedan gick vi till Thomas job och hälsade på lite. Där blev han väl omhädertagen, han fick även prova fassans headset, det ska börjas i tid ;)

När det sedan var dags att gå hem så ösregnade det så klart, jag bestämde att Jacob fick åka bil hem då det är en bit att gå. Eftersom andra vagnen låg i skuffen så fick Millan snällt traska hem i regnvädret, man blev ju inte lite blöt eller kall.... ohh nej. På väg hem så passade jag på att hämta ut Jacobs nya skor från DinSko. Jacob busar ju till det lite när man ska sätta på honom skorna och kniper med tårna, så det funkar inte bra. Dessa skor är bättre bara sätta ner foten och stänga, kan underlätta lite på dagis. Är väll egentligen innetofflor skulle jag tro, men så länge det inte är så kallt ute kan han ju ha dem, de är dessutom fodrade.Vi köpte 2 par, ett par i lite större storlek, kan ju vara bra att ha, de växer ju fort de små. Jacob blev glad för sina nya skor och skulle ha dem på sig.

Så mycket mer bloggande blir det inte denna dag, kanske uppdaterar lite imorgon

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram Kram


11-10-06 Ledig Torsdag

Idag är Jacob ledig, han har en ledig dag i veckan och det blev Torsdagar. Vi ska vara hemma och mysa så mycket vi bara kan. Så blir det en promenad till miniboden för att köpa ullbody, sedan evetuellt en promenad till Thomas jobb och hälsa på lite. Vad som sker sedan vet jag inte. Återstår att se, men blir det fint väder så blir vi nog ute på gården en hel del med. Så ska vi hämta ut Jacobs nya skor som ligger och väntar, hoppas bara att de passar.

ONSDAG!!!!!
Var det dagis som gällde, men innan det kom vaktis på besök och det var ju spännande så vi tog det lite lugnt innan vi gick på morgonen. Jacob flörtade in sig hos vaktis och fick titta på hans verktyg som han hade med sig, han kände bara på filen och pekade på hammaren. Duktig våran lille kille. När vaktis talade om för Jacob att det var en fil han tittade på, funderade Jacob en stund och tittade på vaktist.... Sedan hämtade han sin bil och talade om för honom hur en bil såg ut... "biiil" sa han och visade upp sin bil.

Efter en stund gick vi till dagis där de hade målardag idag, L frågade om han skulle följa med in och rita....gita sa Jacob och sken som en sol, men först fick jag pussen och kramen, sedan sa jag du få gå till L så får du rita, och han sträckte sig mot henne, så underbart att se... ALLT har släppt nu och han vet att mamma kommer igen.

Det var fina teckningar barnen hade gjort, känndes lite konstigt men samtidigt underbart att titta på teckningarna. Konstigt för det brukar vara jag som sätter upp barns teckningar på väggen, och undebart att få se sitt barns första mästerverk på förskolan. Det ska sparas och ramas in så småningom.

Eftermiddagen blev lugn, vi gick upp och väckte Thomas som varit hemma idag pga sin hosta, jag vill att han ska kolla upp så det inte är lunginflamation men han är inte orolig, fasen att man inte kan få karln att lyssna, man är ju orolig. Men så tycker han att jag är en orolig själ, jag vet inte... Kanske har han rätt. Men jag bryr mig ju bara om honom ju.

Mycket far och son tid blev det iaf, mycket bus och härliga skratt.

När vi lagt Jacob för natten och han druckit sin nattvälling så smög jag upp till vardagsrummet när det var tyst i Jacobs rum. Men fick gå ner igen då han blev riktigt ledsen, jag gav honom napp och snuttis och stoppade om honom, och skulle precis gå och sätta mig i köket, då sätter han sig upp och gråter och säger "ite gå!!!" = Inte gå!!!. Blev att åter ge honom napp och snuttis och stoppa om honom, sedan la jag mig i en av vuxensängarna så han kund känna sig trygg och somna, tog 1 timme innan han somnade, men han låg och fnulade i sin säng tills han tröttnade och somnade. Och nu sover han gott vår lille prins.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-03 Utflykt efter dagis!!

Idag tog jag och Jacob en sväng ner till Sandtjärn efter dagis, vi grävde i sanden, tittade och kände på vattnet, det var något kallt, men Jacob skulle leka lite med handen i vattnet, och det fick han göra. Så var han snabb och slängde i ena foten i vattnet med, blev att lägga hans tossor i korgen på vagnen innan fötterna blev alltför blöta. men lite kallt tyckte prinsen att det var.

På hemvägen fick han låna mina vantar för att värma händerna och de satt på hela vägen hem :)

Väl hemma blev det torra srumpbyxor, också bjussade jag på en liten banan, det tackade han inte nej till.

Lite fina höst bilder från tjärn :)Inga 22+ grader idag inte ;))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-02 Hösten närmar sig!!

Mulet idag, med 12 grader, så riktigt kallt är det ju inte ute. Men hade ju klart varit skönare med en liten solglimt. Men vi ska inte klaga, vi har haft riktigt sommarvärme här, helt underbart, inte vad man förväntar sig 1 okt direkt då. Ja återstår att se om hösten tänker komma nu eller om sommarvärmen tränger sig fram ett tag till. Hösten kommer ju förr eller senare, så det är bara att välkommna den när den väl dyker upp för att stanna ;))

Så har jag ordnat fodrat regnställ till Jacob, med bamse på.
Igår hade vi en liten picknik vid Svegssjön, det var så härligt. Hade med oss lite fika och mådde gott, Jacob kröp omkring i bara blöjan och stortrivdes i värmen. För varmt var det, 22 grader  skuggan och helt vindstilla.

Hemma blev det ett bad för Jacob som lekt i lera och vatten. Efter det blev det middag och bus med pappsen. Sedan nattvälling och sova för natten.... Trodde vi, men vid 22-tiden fick vi ta upp honom då han behövde en ny blöja. Efter det så blev det välling som sa slurk och han sov vidare till 05:30, då var det dags för ny flaska välling, efter det sov han i ca 1 timme innan han vaknade till, då hade han tappat nappen, men hittade den igen och somnade om och sov till 08:45.

Så efter lunch hoppas jag att han iaf sover 1,5 timme, för att orka med resten av dagen. Eftersom det inte är så väldans varmt ute så får han nog sova ute i vagnen idag. Skönt för honom att sova ute i friska luften.

Idag blir det en lugn hemma dag, bara mysa med familjen. Så får vi hoppas på att Thomas blir bättre till nästa helg och kanske kan ta sig till Rätan. Lite som han ska pyssla med där + att jag skaffat en bilbarnstol extra till Jacob som han ska ha på dagis, då de åker på utflykter lite då och då. Blir enklare med en extra bilbarnstol så man slipper ta loss den vi har i våran bil, även om det oxå sulle gå bra.

Tusen tack för bilstolen familjen Meyer. ♥

Nu går diskmaskinen för andra gången idag men inte sista. Blir ju att man kör den lite ofta efter som det är en bänkdiskmaskin, men helt underbart att ha både tvätt och diskmaskin hemma. När vi skaffar hus så ska jag försöka att skaffa en golvdiskmaskin så kanske det räcker att man kör den 2 ggr om dagen :))

Få se om det blir något mer bloggande idag/kväll. Nu ska jag vara social med min underbara familj.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-10-01 Jacobs nya kläder :)50 kr plagget på Dollar, har kollat upp lite vad de kostar annars, och då är det från 99 kr och uppåt, så man gjorde ju riktigt fynd. Fanns fodrat regnställ med fast inte i Jacobs storlek tyvärr.

Men han har ju ett fint regnställ på dagis som han fått av sina kusiner. Fleece under så blir det med fodrat ju ;) Och är det inte allt för kallt ute så kan det gott och väl räcka med galonisar över kläderna. Så har han en fodrad regnoverall som han kan ha till våren, eller nästa höst här hemma.

Jag ser till att köpa hem lite större storlekar då och då så det finns hemma tills den dagen han vuxit ur de kläder han har. Så man inte i panik måste köpa nytt. Så har ju fått lite kläder i olika storlekar till Jacob, jag tror att den största storleken ligger på 104 som jag fått.

Så har det ju varit sommar väder i lilla Sveg.... I Torsdags hade vi som max 33,3 grader här :)Dett är då på våran tomt där det är lä och inte blåser. Men nere på byn var det säkert några grader mindre skulle jag tro.

Mina grabbar sover, de är förkylda lixom jag. Men jag kan inte sova så här "tidigt" vaknade 07:45 vilket är standard tid här hemma. Men jag gisar att Jacob inte somnade om efter vällingen imorse, då klockan var 06:30. Men han la sig till rätta efter vällingen och låg tyst så jag somnade. Gissar på att han inte somnade om efter som han vart så trött och behöver sova innan lunchen, eller så är det förkylningen som sätter sin spår hos älsklingen ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


RSS 2.0