11-04-30 Kväller

Vi blev hemma den valborg då hela familjen var trötta. Lade oss för att vila men vi somnade gott alla 3. kl 21:00 väckte Thomas mig, då var det försent att gå och titta på Majbrasan + att Jacob sov så gott så det vore bara dumt att rycka upp honom så viktigt är det ju faktist inte att se en brasa som brinner. Kommer fler tillfällen.

Kl 22:30 ca vaknade grabben då de smällde smällare, han var inte rädd utan nyfiken och skulle se, men det var bara "puffar" de smällde så man såg ju inget. Passade på att ta på honom nattblöjan och pyjams, Thomas fixade nattvällingen och lagom tills han fick sin välling var det lugnt igen, de smällde väll typ i 5-10 minuter bara. Efter nattmålet (som han tidigare somnade ifrån) Så somnade han om så gott.

Hade tänkt att bjussa på lite fina bilder från majbrasan ikväll men nu vart det ju inte så. Få komma på andra fina bilder att bjussa på imorgon istället. Något ska vi nog hitta på :)

Thomas tittar på film, jag har tittat på Big Brother, och nu sitter jag här och uppdaterar lite.

På eftermiddagen tog jag och Jacob en liten promenad, ner till tjärn och kollade läget, så härligt att se att all is har smält, och den stora snöhögen som låg där är borta med ;) På väg tillbaks somnade han en stund men vaknade till då grannens hund skällde. Jacob brukar inte vara lättväckt annars men idag var det en sådan dag tydligen. Vi gick in fixade middag, sedan busade vi, också protesterade Jacob lite bara för att han kan protestera. Sedan lekte vi lite till. Efter ett tag kom Thomas ner fixade middag till oss vuxna inl Jacob som självklart alltid ska vara med och äta det vi äter.

Sedan var det blöjbyte som gällde och bus med världens bästa pappa enligt Jacob :) Men man blir trött av att busa, så vi lade ner honom i sängen, klockan var då 19:00, han hade sovit 3 ggr tidigare innan, men har man nyss börjat på dagis så kan det ta på energin hos en liten kille.

På dagis är han poppis bland barnen, så har han skaffat sig en favorit tjej där med, en stor tjej på 6 år. P sa att han vill se vad hon hittar på hela tiden, och hon är verkligen go med Jacob, men de är ju alla barnen. De ska krama och pussa honom när man kommer på morgonen, och Jacob är en generös liten kille. Men så kan han ha humör också som vilket barn som helst. Det sker mest då han är trött på dagis, då är det napp, snuttis och vagn som gäller (barnen sover ute året om) Fram till det är ca -15 grader ute.

Det är bra att det bara är en avdelning 4 "fröknar" det är en lugn förskola och "fröknarna får tid med barnen utan stressa. Min önskan vore att det skulle vara 4 pedagoger på alla förskolor, det skulle personalen och barnen må bäst av. Men nu är det ju tyvärr inte så, och jag berömmer pedagogerna på förskolorna för deras arbete. 3 personal på 19 barn är inte lätt alla gånger.

Nu ska jag ta och varva ner lite innan jag gör natten.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0