11-09-29 Sommarvärme på hösten!

Hejsan!
Japp rubriken stämmer idag är det sommarvärme i lilla Sveg. +26 i solen :) Man tackar.



Så man ska nog ta sig ut och njuta lite av sommarvärmen, innan den kalla hösten kommer på allvar, för den kommer förr eller senare.

Jacob är på dagis och mår gott. Skönt för honom att få busa med andra barn och inte häng i mammas byxben hela dagarna. ;))

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-28 Förkyld!!

En kort uppdatering. Har åkt på en förkylning som jag helst inte vill ha, men det finns värre saker så man ska inte klaga även om det är förbannat trist.

Jag har mått som en kratta idag, men Jacob har fått mig att le och skratta många ggr som alltid. Så fort jag visat tecken på trötthet har han kommit med go pussen till sin lilla mor, och så har han alltid något att berätta.

Lunchen vart sådär idag, lite väl stark brunsås, men så är jag inte vän med kryddorna och särsklit inte saltet ;))

Men det gick att äta, Jacob fick potatis, köttbullar och remouladsås och det gick ner kan jag lova. Efter middagen så bakade jag en blåbärspaj som fått mycket bra betyg. Då blir man glad då det är första gången jag gör blåbärspaj.

Nä nu ska jag ta och lägga mig. Få se om man orkar att blogga något imorgon, annars återkommer jag när energin finns.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-26 Helgen!

I fredags eftermiddag åkte vi till Rätan och hälsade på familjen Meyer. Där var det mycket liv och rörelser, av småbarn och kattungar. Jag hittade en liten kattunge som jag vart väldigt förtjust i, men vi ska ju inte ha någon katt ännu, så den hinner att flytta.





Jacob trivdes som vanligt och kröp efter kattungarna och barnen. Han var för det mesta en glad kille, men inget tålamod när det gällde mat. Fast det har han ju inte hemma heller.

Jag, Jacob och Hilma delade rum och det gick hur bra som helst, jag var dock lite orolig att väcka damen när jag skulle lägga mig, men hon sov så gott. Sedan när Jacob vaknade första natten och var ledsen var jag säker på att hon skulle vakna.... Men hon sov. Andra natten vaknade Jacob på nytt och var väldigt ledsen, så jag fick lägga över honom till mig en stund för att han skulle komma till ro, även då sov lilla hjärtat. När Jacob somnat om la jag över honom till hans säng och han sov hela natten. Han vaknade dock med en förkylning, men inget som han mår dåligt av, han är lika pigg som vanligt.

Hilma var så go när hon vaknade på morgonen, första morgonen stod hon upp i sin säng och bankade lite försiktigt tills jag vaknade, då hjälpte jag henne så hon kunde komma ner. Andra morgonen så sjöng hon lite försiktigt, och helt plötsligt hör jag henne säga HEJ! Då hade även Jacob vaknat så satt de i sina sängar och pratade med varandra medan jag låg och lyssnade på dem. Sedan var det dags att kliva upp, och jag fick en tillsägelse av Jacob som hette duga då jag först lyfte ur Hilma från sängen.

Vi blev bortskämmda med trevliga människor och god mat. Thomas kommer att åka dit nästa helg med då för att gå igenom en massa saker som han få ha där. Jag och Jacob stannar hemma. Så då blir det skräck natt för Milla (skräck film) Jag älskar att titta på skräck film när jag är "ensam" släcka ner över allt, ha något gott att äta och drick och bädda ner sig i soffan och bara njuta ;)

Idag var det vanlig vardag igen. Jacob på dagis och jag gav mig ut på äventyr. Innan dagis satt Jacob och lyssnade på musik på youtube, Lena PH.. Ont det gör ont, han sken upp som en sol och säger "Isis"=Dagis Sedan pekar han mot Lena PH och och säger "L" Med ett stort smile i hela ansiktet.

Väl på dagis möttes vi av all personal, och en ny tjej som börjat där. Lilla A. Jag stannade en liten stund och pratade, Jacob kröp iväg till kuddrummet, jag ropde på honom när jag skulle gå för att säga hej då, då kommer han skumpandes på baken och "gnäller" men flinar upp sig samtidigt, bus killen. Jag lyfter upp honom, ger puss och kram och säger hej då. Sedan tog L honom och gick in till lekrummet och han bara flina. Jag blev så glad att det kom en liten glädjetår på kinden. Så skönt att han inte skriker av ilska längre utan förstår att Mamma kommer tillbaks och att han har roligt på dagis.

När jag sedan skulle hämta honom så ville han inte följa med hem, han busade hela tiden och kröp ifrånmig så jag fick ta honom. Lite motvillig var han tills vi stod vid dörren, då sken han som en sol. Så försökte vi få honom att vinka hej då, men han vill inte. Först när vi stängt dörren vinkade han.

Nu sover han gott och Thomas har vaknat. Få se hur det är med Jacobs hosta inatt, ivärsta fall blir det till att höja sängen med hjälp av böcker, men som det verkar nu så är det lugn.

Ja det var en lite uppdatering på avd som hänt.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-22 Matdag!

Hej hopp!
Idag var det matdag på dagis, blev väll sådär tycker jag, vart lite hård ost, men annars var det bra. Men det är ju klart att det är bra när det är älsklingen som förberett kvällen innan. Så det var bara att ställa in i ugnen ♥ Men dukningen måste jag ha lite bättre koll på till nästa gång, skärpning Millan!!

Städningen kommer jag att ta på kvällarna istället. Blir lättast så.

Så var ju dagis iväg och hälsade på ett annat dagis idag. Jacob vart nöjd när han fick åka bil, men blev förbannad när det var dags att kliva ur, han ville tydligen åka MER!!! Men det få vänta tills imorgon ;)

Lite jobbigt för Jacob att jag är på dagis och har matdag, han förstår ju inte riktigt, och blir lätt ledsen, vilket är jobbigt för mamma. Men han kommer att förstå när han blir äldre och då kommer det att bli lättare. Både för mig och för Jacob, men mest för mig skulle jag tro ;))

Nä om man ska ta och göra kväller kanske, imorgon blir en lång dag här hemma. Ska röja, packa (förmycket som alltid) Och iväg ett ärende. Sedan hämta Jacob på dagis, se till att han får middag tidigare. På med pyjams, skaka välling så den är redo för värmning. Blir en bilfärd till Rätan nämligen. Och för att inte bråka med Jacob när vi kommer fram så förbereder natten innan Thomas kommer hem :))

Ska bli kul att träffa familjen Meyer, ja just ja... Idag sa Jacob Kim för första gången. Kil=Kim ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-20 En bra dag!

Har varit en bra dag idag. Började visserligen med att Jacob var blöt när vi tog upp honom imorse, då han kissat igenom under natten. Så det fick bli ett morgonbad innan dagis, men inget som Jacob tackade nej till ;)

Idag gnällde han bara lite när jag sa hej då, det var skönt. Hoppas att det håller i sig nu då. Att han blir lite ledsen när jag går är ok, men så skönt när han blir glad lika fort igen. När jag kom för att hämta honom så hade han inga planer på att följa med hem, han skulle leka med bilar och dockan. Men efter en stund gick han med att följa med hem, men innan det skulle han ge L en gopuss ;) Våran lille tjejtjusare ♥

På väg hem träffade vi på grannen, så vi blev bjudan på kaffe och kaka. Jacob och T lekte medan vi vuxna drack kaffe och surrade. Lite senare kom yttligare besökare till grannen och Jacob fick en till kompis att bubbla med, han blev helt enkelt omringad av tjejer.

När Thomas kom hem var det tomt hemma, han gick ut och kollade runt och tyckte att det var många barnvagnar hos grannen så han knatade över dit, och Jacob blev glad. Efter en stund gick vi hem då det blev dags att byta blöja, och så fick grabbarna lite "egen tid" innan det var dags för välling och sova. Men idag var det lite svårt att komma till ro, först kl 20:00 somnade Jacob.

Nu ska jag ta och lägga mig, då ögonen känns bly tunga.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-19 Regn och Tänder!

Idag har det regnat hela dagen i lilla Sveg, inte kul alls, men är det höst så är det.

Jacob är ledig från dagis idag, och tur är nog det då hans humör inte riktigt varit på topp idag. En känslig liten kille denna dag och MAMMA för hela slanten, så fort man gör något, går något steg så har han ropat efter.. MAMMA!! Minsta lilla han dunkat i något så har han blivit ledsen, och då menar jag riktigt ledsen, inga krokodil tårar inte.

Vart lite bättre efter att han fått lite Alvedon, så ont har han då tydligen haft. Men så spökar det ju en hel del tänder nu med, viket kan vara en orsak till hans mindre bra dag.

Nu ligger han i sängen och vilar. Han mår gott och pratar lite för sig själv. Men visst kan det vara gott att få lägga sig och bara vila när man inte mår så bra. Det kan iaf jag tycka, och det behöver ju även småbarn få göra ibland med, de små som aldrig sitter stilla en minut typ. Nu återstår att se om han somnar eller inte.

Thomas jobbar på som vanligt, men nu slutar han 17:00 det är skönt det, han kommer hem tidigare och framförallt så får han mer tid till Jacob innan den lille älsklingen ska sova.

så läste jag något hemskt på aftonbladet idag, om det är sant så måste man verkligen vara en iskall IDIOT!!!!

Nä nog om tråkigheter. Jag ska ta och vika lite tvätt och hänga upp nytt, passa på medan grabben vilar.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-18 Tröttmössa!!

Idag är Jacob trött, en smörgås vid 10-tiden, sedan att blöjbyte. Han var ledsen när det byttes blöja då han inte fick leka med tempen. Arg har han blivit förut när han inte fått som han velat, men idag var han bara ledsen. Efter att jag bytt blöja, så la jag ner honom i sängen, och han inte mer än att få på honom täcket så somnade han. Mamma's lille tröttmössa :)

På morgonen var vi ute och grävde i sandlådan och lekte med bilar. Idag var det läge för fleeceoverall och regnbyxor då det är blött på gräset. Mössa och vantar var på plats med, och han är så duktigt med att ha både vantar och mössa på.

Thomas sover fortfarande och jag funderar på att lägga mig och vila lite. Ingen som är uppe så då kan man ju passa på att vila för en gång skull.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-17 GRATTIS!!

GRATTIS JACOB 17 MÅNADER ♥ ♥ ♥

Tänk vad tiden springer iväg. Ja mammas och pappas stora kille. Helt underbar. Idag på "din" dag kommer även Erik hit "morfar" Idag med en vän, ska bli trevligt :) Alltid trevligt med besök. väntat som oväntat besök.

Här är det bara att knacka på, är vi hemma och har tid så är man välkommen in, har vi inte tid så meddelar vi det trevligt, och man är välkommen att komma lite senare.

Ja idag blir det som sagt trevligt besök, med mycket skratt skulle jag tro ;)

Jacob leker med några av ankorna som han fått av sin storasyster My. Ja dessa badankor älskar han kan jag lova.


En lite suddig bild, men här är Jacobs ALLA ankor, som SKA bada med honom. Våran lille ank kille ;) Nu är det dags för oss att skaffa förvarings "kasse" till Jacobs leksaker typ något i denna stilen...



Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-16 Lena PH


11-09-16 En snurrig dag!

Japp ha varit en snurrig fredag idag. Vaknade av sovmorgon, vill säga 08:30. Gick upp, fixade frukost till Jacob, själv tog jag en kaffe. Sedan det vanliga innan vi skulle till dagis.

Kom till dagis kl 10:00, tyckte att jag hade haft god tid på mig att fixa hemma, då M frågade om vi glömt bort att han skulle komma kl 09:00... Jo det hade jag ju helt missat. men det gjorde inget, lätt att man är lite snurrig på en fredag. Inte nog med det. Jag gick hem efter att ha vinkat hej då till älsklingen. Tog en kopp kaffe till, och lite i magen till tabletten för min inflammation. Efter det började jag att dammsuga och torka golv, han precis bli klar på nedervåningen då telefonen ringde, då var det L som ringde och undrade om Jacob skulle sova eller inte?? Jag hade totalt glömt att jag ändrat då jag skulle hämta honom 12:00. L ringde 12:15. Jag sa att jag skulle komma på en gång, men då sa L att hon kunde lägga honom så han fick sov att det inte var några problem, och att hon kunde ringa när han vaknat. Så kunde jag fortsätta att städa.

När hon ringde skyndade jag mig till Myltan för att hämta hem en glad kille, men han vill heller leka med vatten. Så underbart att han trivs. Personalen är verkligen go med barnen, Jacob har kommit till det absolut bästa dagis man kan tänka sig "enligt mig"

Ja ni kan ju bara gissa hur kände mig denna dag. Men fick höra att fler hade haft en något "vimsig Fredag" Tur att man inte var/är ensam. Men nu finns tiderna både hemma och på dagis.

Väl hemma blev det mys och bus en stund. Sedan middag, men Jacob var inte så hungrig, då det var hans favvo mat på dagis idag ;) Efter middagen blev det Fredagsmys, nämligen ett härligt bad.

Nu sover en underbar prins gott i sitt rum.

Trevlig helg på er ♥

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-14 Arg och ledsen!!

Har precis tittat på Efterlyst, och jag är så arg och ledsen.

Att man kan kväva sitt barn (om det nu var föräldrarna) Mest troligt då ingen anmälan gjorts (Bro) + ett annat fall av barnmord  (Kungsängen).  Begrava  en liten pojke (förtidigtfödd) utan förklaring, var han vid liv eller ej när han föddes??

Ge sig på en 12-årig tjej bara för att.... Eller???

Ge sig på en höggravid kvinna, hade kunnat sluta illa för barnet och modern. Slå ner en äldre man i en liten butik för några få 100-lappar. (Bro)

Jo då det är så lungt i lilla Bro... Nä tack och lov att vi INTE bor kvar där. För mycket skit som händer där. Som i övriga stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad är det som händer i vårat lilla sverige??

Tack och lov att man bor i lilla Sveg. Visst här händer bus och trubbel, men inte som i storstäderna.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-14 Kort och gott!

Snart dags att lämna en glad kille på dagis. Thomas har blivit krasslig "igen" men med vila blir han snart bra. Jag ska till vårdcentralen och kolla upp en sak. Hoppas på det bästa ;)

Vad som annars händer har vi ingen aning om, det återstår att se.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-13 Jacobs Jacka!













Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-13 Tisdag!

Så börjar det se mer normalt ut på min sida. :D

Idag har Jacob varit på dagis och blivit "attackerad" av tjejer ;) Puss kalas vill jag lova. Våran lille charmör. Alla älskar Jacob och de skrattar tillsammans med Jacob ♥

Jag har uträttat mina äreenden, och allt gick som de skulle, kanon bra. Så blev det yttligare en liten present till min "man" Stackarn kom hem från jobbet idag och är sjuk. Feber och halsont. Krya på dig älsklingen min.

Imorgon är det dagis som vanlig, och jag ska fixa och dona lite här hemma. Alltid finns det något att göra. Så hoppas jag att Thomas är bättre på Torsdag då vi ska till Östersund, på äventyr. Annars får vi ta det en annan gång, det viktigaste är ju att han blir frisk.

Nä nu ska jag hänga tvätt, Jacobs nya Jacka kom ju hem idag, blir bild på den så fort den torkat, super snygg jacka kan jag lova :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-13 Natt!

Natten, dags att lägga sig. Imorgon är det dagis för Jacob och jag ska några äreenden, så får man se vad som händer och sker.

Thomas har tydligen lite fans på sin blogg med, trevligt trevligt... Ska bli spännande imorgon och se hur många sidvisningar man har. Vem vet kanske dubbelt så mycket, eller så har det återgått till det normala. Kommer att bli en spännande överrsakning då va ;)


God Natt mina trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-12 En underbar dikt ♥

Du somnar så nöjd och trygg till min röst Jag nynnar små visor till glädje och tröst. Gyllene lockar och ögon så blå Knubbiga armar och fingrar så små.

Din hand i min hand, ditt gurglande skratt För mig är du lyckan, en värdefull skatt. Du växer var dag, liten blir stor Jag gläds åt din framgång, jag är ju din mor!

Jag räddar för spöken som kommer om natten Jag vänder din kudde och hämtar dig vatten. Snart springer du lätt på smidiga ben Och kroppen blir knotig som förr var så len.

Du pratar, skrattar, sjunger och gråter Jag tröstar, förmanar, lyssnar och förlåter.

Du frågar om livet och allt runtomkring Jag svarar på allt och på ingenting Du börjar i skolan med ryggsäck och allt Och vantar och mössa ifall det blir kallt.

Jag står där i fönstret och ser hur du går Jag ler fast i ögonen skymtar en tår. Vart tog de vägen, de år som försvann.

Vad stor du har blivit, vad mycket du kan Snart blir du förälskad och kinderna glöder Och sen blir du sviken och hjärtat det blöder.

Jag tröstar och lyssnar och minns alltför väl. Hur sårbar man är i hjärta och själ.

Snart flyttar du ut, strax lämnar du mig Och livet går på, fast nu utan dig. Vi träffas ibland, du gör små besök Du sitter som förr vid mitt bord i mitt kök. Får nybakta bullar och dricker choklad De minnena värmer, de gör mig så glad.

Och nu har du gift dig, har egen familj Och jag har små barnbarn som jag tittar till Fast pannan den rynkas och håret blir grått Så minns jag med glädje de åren som gått.

Jag tackar för lånet - för stort och för smått Du är den vackraste gåva jag någonsin fått!

Författare: Okänd

11.09-12 Statistik!!

Normalt brukar min staistik visa runt 20 unika besökare och 30-40 sidvisningar. Har titta nu för skoj-skull och har 16 unika besökare och 101 sidvisningar. Tänk att min blogg kan vara så intressant för vissa ;) Men fortsätt gärna att uppdatera sidan, bra statestik på min blogg ju.

Vad har annars hänt idag, inte så mycket. På förmiddagen var jag och Jacob inne och rocka-loss, myste och busade. Lena PH är tydligen en ny favorit då han satt och gav henne släng puss, gludklimpen ♥

På eftermiddagen gick vi och handlade, och så träffade vi på Jacobs beundrare S med sin mamma. S blir så glad när hon ser Jacob, fast det blir ju alla på Jacobs dagis. Alla barnen blir glada när kompisarna kommer, stora som små.

Nu har jag en pratkvarn här hemma som är på sitt rum, leker och bubblar för fullt. Så passade vi på att köpa en present till Thomas.

Nej nu ska jag ta och busa med min underbara son. Har inte tid att sitta vid datorn så mycket på dagarna. Men en kort uppdatering passade jag på att göra medan Jacob leker. Få se om jag skriver något i kväll.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-12 Ledig!

Idag är Jacob ledig, vilket kanske är passar bra, då han vaknade inatt, go och glad. Jag gick in gav honom nappen då han hört att vi var vakna, men när jag gick vart han ledsen, så då gjorde jag lite välling till honom. Tog bara någon minut så var vällingen slut och han somnade gott om igen.

Idag vaknade han 07:45 på strålande humör. Det har som tur är hållt i sig, men lite trött har han blivit. Fast nu få han inte sova så det gäller att underhålla honom, och det är lätt. Nu sitter han på golvet och tar på och av min tofflor på mina fötter. Så kommer gula nallen på besök lite då och då. Nallen fick han av Faster Nena när hon var här :)

Varför får han då inte sova just nu?? Av den enkla anledning att det snart är lunch som gäller. Idag blir det smulfisk med potatis. Så är det ju både nyttigt och gott :)

Då var man tillbaks till bloggandet, tog ett litet uppehåll och busade Jacob. Nu har han ätit lite mat, inte så mycket. Men han åt ju frukost med mig runt 10-tiden, så väldans hungrig var han då inte. Han få äta när han vaknat istället.

Så får man se om mannen kommer hem till lunch, finns ju så det räcker till honom med :)

Källa: Googel

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-11 Natten!!

Dags att lägga sig. Ny dag och nya möjligheter väntas imorgon. Vad som sker vet vi inte ännu. Jacob är ledig från dagis imorgon, så vi ska väll hitta på något trevligt, återstår att se vad det blir.

Många sidvisningar har man idag, över 90 st inte illa det, dock inte lika många unika besökare, så man funderar ju lite. Kul att ni gillar min blogg i alla fall, vilka ni nu är där ute, kända som okända.

Fridens på er där ute, och var rädda om era nära och kära.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-11 Dagis!

Tidigare idag var jag och Jacob på dagis och satt på kudd och madrass överdragen som vi hängde på tork igår. Medan jag klädda kuddarna och madrasserna så satte sig Jacob i "båten" och stor trivdes. Sedan fick han syn på tv:n och ville titta på film, men det gick inte. När vi var klara i kuddrummet  passade jag på att städa upp efter Jacob sedan igår, då han satt i lekrummet och lekte med bilarna. Han vart inte så väldans lycklig på mig när jag plockade undan bilarna, han ville LEKA.

Väl ute lugnade han ner sig och blev glad när han fick åka vagn. Sedan hem och mysa med pappa en stund innan det blev dags för badet. Han är ju lite vildare i badkaret nu än han varit förut. Nu vågar han att krypa i badkaret, förut satt han stilla och man fick ge honom leksakerna om de kom för långt bort. Nu hämtar han dem själv.

Efter badet blev det spa-behandling. Nu går vi mot kallare tider och då blir Jacob så torr i huden, så då blir det salva varje kväll. På med pyjams och fixa en flaska välling. Nu sover prinsen gott.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-11 Fortsättning på dagis!

Idag blir det till att fortsätta med det lilla som är kvar att göra på dagis.

Så tycker jag det är skammligt att man inte tar bort privat bilder från sin blogg, bilder som personen i fråga INTE tagit själv. Men det återstår att se om man ska behöva göra en polisanmälan eller ej. Jag kan ju bara hoppa att personen i fråga är klok nog att ta bort bilderna helt.

Trist när folk inte kan skilja på mitt och ditt!!!

Jag själv la ut 2 bilder för ett tag sedan, bilder som Thomas har, och fick hans tillåtelse att lägga ut bilderna. När den beröda personen fick syn på bilderna bad hon mig ta bort dem, och förståndig som man är gjorde jag självklart detta. Så hur svårt kan det vara?? Jag bara undrar.

Sedan att hon lagt ut ultraljudet på Jacob som hon dessutom kallar för "lort" gör mig förbannad. Det är MIN ultraljudsbild, MIN, JACOB och THOMAS bild!!!!!!! Den bilden ska BORT!!! Du kan lägga dit ul-bild på "pluttisen" istället. Men Prinsens bild ska bort!!!!!!

Jacob i MIN mage!! Sedan står det MITT namn på bilden!!!! Så det är bara att plocka bort!!!!! Har ju även orginalet, där hela mitt namn + personnr finns. Så nog finns bevis allt :)

Ja så mycket mer har jag inte att skriva just nu. Få se om man ska behöva göra en anmälan eller ej.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-11 Tio år sedan terrorattacken 9/11 R.I.P

‎10 år har gått sedan terrorattacken R.I.P

Minns den dagen så väl. Fick ett sms av min lillebror om något flygplan, så jag ringde upp honom han undrade om jag visste vad som hänt. - Ja ett flygplan har kört in i en byggnad/hus. - NEJ det är tornen som de kört in i sa han. Jag trodde inte riktigt på det först, men min bror gav sig inte, sedan hörde jag om det på radion på jobbet. Den dagen tror jag hela världen stannade.

När man kom hem satte  man igång tv:n och tittade/lyssnade på vad som hänt. Helt ofattbart. Jag orkade inte titta på det utan stängde av och lyssnade på musik istället. Senare på kvällen så tittade jag lite på eländet igen. Medan jag tittade på det så rann rårarna på mig då tänkte på alla anhöriga, de som satt i palnet, vilken skräck, de som befann sig i bygnaderna. Än idag kan tårarna komma när jag tänker på det

Källa:googel

Nä nu ska jag ägna mig åt min underara familj och bara njuta. Var rädda om varandra där ute, var ni än befinner er.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram



11-09-10 Städdag och mys!

Idag hade vi städning på schemat, gick bra. Thomas och jag delade upp oss och Jacob kollade läget på var mamma och pappa var. Det tog sin tid, men det ska ju göras ordentligt då trivs man bäst sedan när det väl är klart :)

Efter att vi städat och fejjat så åkte vi till knuten och åt god mat. Jacob var inte så sugen på att äta, men vatten gick i honom. Sedan när vi kom hem ställde han sig vid badkaret och talade om för sin mor att han vill bada. "gaga!! JO" och så kämpade han med att få över ena benet i badkaret, men han nådde inte riktigt. Det blev att fylla badkaret och hjälpa Jacob att komma ner i badet. Lite Lördags mys med andra ord för våran lille vatten kille. Efter badet blev det sängen och välling, och nu sover vår prins gott. Kan ju avslöja att han nu mera inte sitter stilla när han badar som han gjort förut. Han har upptäckt att det är ganska så kul att snurra runt i badkaret.

Nu sover mina killar gott. Jacob efter en lång dag då han bara fick sova 1 timme idag, så han somnar i tid ikväll. Thomas sover för hans kropp känner av städningen, inte kul alls att han ska ha så ont :( Vi hoppas att Jacob inte ärver Thomas leder.

Jag har alltid sagt att Jacob kan få Thomas inteligens (min dyslexi kan han få slippa att ärva) och mina leder kan han få så han slipper reumatism. Men hur det än blir så älskar vi honom och kommer alltid att stötta honom, och finns där för honom.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-10 Natten!

Vart sent denna gång. Dags att lägga sig. Man vet ju aldrig när Jacob tänker vakna imorgon, så några timmars sömn är nog inte helt fel.

Jag tyckte så synd om prinsen idag, var inte lätt alls att komma till ro på kvällen. Tog honom 1 timme att somna. Han skrek inte men var lite ledsen en stund, men efter att få ha pratat med sin älskade mor kunde han slappna av lite och tillslut somna. Så 20:30 somnade Jacob, och så fick han i sig halva flaskan med nattvällingen.

Nu hoppas jag att han iaf sover till 07:00 för hans bästa, så han får den sömn han behöver.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-09 Sorterat kläder!

Idag vaknade man kl 06:00 då var det välling som gällde enligt Jacob för att sedan somna om och sova till 07:30 ca. Efter det var det bus för hela morgonen som gällde. kl 09:30 tog vi en liten promenad innan vi skulle till dagis. Vi gick ner till tjärn och tittade på vattnet, och som vanligt när det gäller Jacob vill han ju bada när han ser vatten. Men denna gång fick han inte, för kallt att bada ute nu.

Sedan vände vi och gick till dagis, Jacob lekte nästan direkt han kom in. Först var han tvungen att flörta in sig hos L så han kunde ta lite frukt. Efter frukten blev det full fart på grabben, bilarna är bäst enligt Jacob. Jag stannade en stund, och när jag sa hej då och gick trodde jag att det skulle bli liv i luckan som vanligt när jag går, men peppar peppar, han klagade lite bara och jag han inte mer än att få på mig skorna så blev han tyst. P hade tydligen hittat något spännande till honom :)


Undertiden Jacob är på dagis har jag passat på att lägga undan Jacobs sommarkläder, och sådant som är för litet/stort. Och tagit fram höst/vinterkläder. Men det är inte lite kläder Jacob har, han skulle behöva 1-2 garderober till. Men man få göra så gott man kan. Ordning och reda är det iaf :)

Jag har ju inga kläder sedan jag var lill-liten så då känns det viktigt för mig att det finns efter Jacob, som han kan få titta på när han blir äldre och kanske något kommer till användning när/om han själv bildar familj om en ca 20-30 år. Jag sparar ju inte på allt, men på en heldel.

Så går tvätt/diskmaskinen flitigt här hemma som vanligt. Och under tiden som de jobbar ska jag gå över till dagis fylla i tiderna för nästa vecka och sedan går vi hem och har Fredagsmys jag och prinsen fram tills våran kung kommer hem, då blir det familje Fredagsmys som heter duga :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-08 Bilder från igår!

Hej på er!

Idag tänkte jag bjussa på lite bilder från igår då jag och Jacob var ute i naturen och hade det mysigt, och som jag sagt tidigare inga bilder på oss. Men underbara naturbilder har jag att erbjuda er. Tänk att hösten kan vara så vacker. Trots att det blir kyligare, lite mer grått ute så bjuder vår natur oss på vackra färger.





























Ja det var mina naturbilder som jag har att bjussa på. Kanske inte så intressant, men jag tycker att det är fina bilder och vill dela med mig av det vackra :)

Efter att vi varit i skog och mark och tittat och fotograferat så tog vi oss en promenad till lekplatsen där vi busade en hel del :)

















Inte gårdagens bilder, men denna fina lekpark trivs vi verkligen på. Stor fin yta att kunna springa omkring på. Så finns en liten sandlådan som man kan sitta och gräva i, men den gillar inte Jacob. Han föredrar att sitta i närheten av gungorna och gräva. Och när det inte är andra barn på lekplatsen så är det helt ok.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-07 R.I.P!!







Vila i frid STEFAN LIV!!!! En av svergies bästa hockeymålvakter har lämnat oss :(

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram

Ps. 17 unika besökare, 2 som lämnat ett litet fotspår, vilka är ni andra??Ds.


11-09-07 Strömlös natt!

Inatt gick strömen här i Sveg. Jag hade precis gjort smörgås och ett glas mjölk till det för att må gott framför tv:n, men jag han bara in till Thomas som satt vid datorn och tittade på film, så sa det poff och det blev kolsvart, man såg inte något alls. Men med ficklampa så löste vi det och gick ner till köket där vi tände ljus och bara myste. Så tittade vi på alla andra som sprang runt med sina ficklampor ute och undrade vad som hänt. Ett par vart skrämmda av någon annan.

Lagom tills vi gick och la oss kom strömen tillbaks. Vad som orsakade att det blev strömlöst vet vi inte ännu, men det får vi nog reda på inom kort.

Så har jag ringt MVC och fått rätt tid kl: 10:00 imorgon ska jag dit :)

Imorgon blir det dagis för Jacob, som jag precis la ner i sängen efter lite frukost. Han känndes lite varm, men inte febervarm, få se hur det är när han vaknat. Hoppas bara han är frisk tills imorgon. Idag blir han ledig eftersom han tydligen ville vila nu. Sover han i 2 timmar nu så blir det ju sent för honom att gå till dagis. Och eftersom jag går hemma och han är trött så tycker jag att han gott och väl kan få vara hemma. Tider att passa kommer tids nog, så man få passa på att njuta och ta det lugnt så mycket det går.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan jag börjar att röja i köket.

Ha det gott alla trogna bloggläasre... Kram kram


11-09-06 Trevligt sällskap!

Idag ringde Faster Nena och undrade om vi hade lust att hålla henne sällskap på byn. Det ville vi så klart, man få ju passa på att umgås när hon är här ju :) Trevligt var det, och Jacob pratade mycket med henne, ibland höll han med och iblan sa han emot, lille ♥. När vi "shoppat" klart gick vi hem till oss, och väntade på Lars skulle komma och hämta Nena. Så bestämmde vi att hon skulle komma över kl 20:00 och titta på Idol här, och det var roligt. Trevligare än att sitta själv då gubben i huset bojkottar Idol helt.

Då det går löss på dagis funderar jag på att ha Jacob hemma denna vecka, men onsdag eller torsdag få han vara på dagis för då ska jag till MVC. Ska ringa imorgon, för jag tror att barnmorskan var lite snurrig när hon sa datum till mig. Torsdagen den 7 skulle jag tydligen vara där. Imorgon är det onsadgen den 7. Bara man får rätt datum så är det ju bra ;)

Blir inte så mycket mer att skriva om just nu, en underbar dag har det iaf varit och vi har njutit hela dagen. Så fick Jacob syn på en liten "hoj" "brum brum" som han ville ha. men 15.000 är lite väl mycket tycker hans mor. Tog kort på den få se om man läger upp bilden på den någon dag.

"Ps. Lämna gärna ett litet fotspår efter er, skulle uppskattas. Ds."

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-06 Personalmöte=Ledig!

Hej hej! Idag Tisdag är vi hemma och myser då det är personalmöte på dagis hela dagen. På morgonen var det bus och mys som gällde. Sedan 10:30 tog batterierna tvär slut. La ner Jacob i sängen och han slocknade direkt. Hade tänkt hålla honom uppe till lunch, men den gubben gick inte.

Så medan han sover har jag förbrett lunchen, mos med köttbullar i salsa, vart lite över som jag fryste in. Så det blir lagom portion till Jacob. Efter att vi ätit ska vi ut på en liten promenad till byn. Ska se om de fått in Jacobs storlek på ullbodyn inne på miniboden, när han är med kanske man kan prova den på honom så den säkert passar, han har ju lite svår storlek just nu 80-86 men det varierar, synd att det inte finns storlek 84, tror det skulle vara en perfekt storlek :)

Nu blir det att se till så man få på sig vettiga kläder innan Jacob vaknar så är det bara att promenara ut efter att man ätit och myst lite efter maten, man ska inte ha bråttom heller. Vi tar det lilla lugna, och stressar inte. Millan är allergisk mot STRESS. Finns viktigare saker här i livet än stress.

Så har jag vunnit en tuff och snygg jacka till Jacob, bild på den kommer inom kort. Blir perfekt att ha till nästa vår/höst :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-04 Kort och gott!!

En kort uppdatering. Igår var det en mindre bra dag för Jacob. Han var lite smått gnällig och inte riktigt på mattan. Förmodligen hörntänderna som spökar. Framåt eftermiddagen/kvällen vände det och han var glad kille igen. Kl 19:25 var det dags för nattvälling, som han inte åt något alls av. Han somnade gott och sov sedan hela natten :)

Kl: 08:00 idag var dags att kliva upp tyckte Jacob som fått välling kl 07:00 imorse och somnade genast om efter det. Jacob har ju börjat med att han ska "låta" ledsen när han vill upp. Tog upp honom och har en solskens kille här hemma :)

Imorgon är det matdag på dagis. Ska dit lite senare idag och se vad som ska göras, kanske man kan göra maten ikväll så är det bara att värma imorgon.

Nu blir det mys med grabben.

Ha det gott alla trogna bloggläsare...Kram kram


11-09-02 Mexikanska köttbullar i salsa!!

Idag fredag gjorde jag Mexikanska köttbullar i salsa till middag. Det blev toppen betyg av båda grabbarna här hemma och det är inte illa det. Jacob satt och sa Mmmmm, så smackade han med munnen som bara han kan/gör när det verkligen är gott. Till Köttbullarna åt vi ärtor,majs och paprika :)

Blir inte så mycket mer bloggande ikväll då det känns som om jag håller på att få feber.



Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-02 Fredagsbus!!

Idag på morgonen laddade vi dagen med en flaska välling. Vid 9-tiden blev det gröt och efter det en massa bus med grabben. Nu har han sovit i ca 40 min då batterierna tog slut. Men det är tufft att gå på dagis när man är en liten kille. Så att få vara hemma en fredag är inte helt fel.

När Jacob vaknat blir det luch, sedan en sväng till dollarstore för att titta efter en bärplockare. Med eller utan så går vi sedan till skogen och plockar lite bär. Med ska vi ha oss: Banan, dricka, leksaker och napp och snuttis. Jacob kommer få vara på marken och leka och plocka lite bär han med. Att bara sitta i vagnen är ju inte någon höjdare när det finns så mycket spännande att leka med. Egen "hink" ska han få med, så får man se vad det blir för spännande han stoppar ner i sin "hink" :)

Thomas kom den briljanta idén att om jag plockar blåbär så ska han koka blåbaärsylt, den enda sylten jag äter :) Naturel yoghurt ocg blåbärsylt är mums :) Sen är det ju gott att äta frysta blåbär rakt upp och ner med.

Nä nu ska jag ta och klä på mig om vi ska komma någonstan på eftermiddagen och så ska jag börja med lunchen :)


Gårdagens blåbärsfynd :) Blev ca 1 kilo. Han inte att plocka så mycket mer då det var dags att bege sig hem för att hämta prinsen på dagis :)

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram


11-09-01 Torsdag, kort dag på dagis!

Idag valde jag att ha Jacob en kort dag på dagis, och imorgon är han ledig. Blir extra lång ledigt för honom. Är det bra väder imorgon så ska vi gå till skogen och plocka lte mer blåbär. Thomas ha tagit åt sig äran att koka blåbärsylt om jag plockar. Men jag plockade mest för att att det är gott med frysta bär och nyttigt. Till en början var det tänkt att jag bara skulle plocka lite för Jacobs skull, men det är ju mysigt att gå i skogen så då kunde jag ju lika gärna plocka till hela familjen.

Så imorgon ett snabbt besök till dollar för att se om de har någon bärplockare eller vad det heter. Annars får vi plocka förhand jag och Jacob, men dethar ju gått bra förrut så då gör det nog det nu med, tar lite längre tid bara.

Idag fick jag ihop nästan 1 kilo till. Så några mer kilon ska jag nog få ihop till innan jag är nöjd.

Nu ska jag gå och vara social med älsklingen.

Ha det gott alla trogna bloggläsare... Kram kram

 


RSS 2.0